حاج آقای کاشانی: خوشبختی در تقوا و دین داری است+ گزارش تصویری
وارث: جلسه هفتگی و جشن میلاد حضرت معصومه (س) با سخنرانی حاج آقای کاشانی و مداحی حاج حسن خلج ، حاج محید کاشانی و دیگر ذاکرین اهل بیت (ع) در هیئت و حسینیه جلوه برگزار شد.
در ادامه ی خبر متن سخنان حاج آقای کاشانی را می خوانید:
نحوه ی خواندن نماز یکشنبه ذی القعده
ماه ذیقعده 4 تا یکشنبه دارد و یکشنبه ماه ذیقعده 4 رکعت نماز دو رکعتی دارد که پیغمبر اکرم صلی الله علیه و آله ثواب فراوانی برای آن ذکر کرده، خداوند متعال رزق و روزی ما را توسعه می دهد، با ایمان از دنیا می رود، خداوند متعال، پدر و مادر از او راضی خواهند بود، گناهانش آمرزیده خواهد شد، نه تنها گناهان او بلکه گناهان پدر و مادرش و ذریه اش آمرزیده می شود.
پیامبر صلی الله علیه و آله فرمود: «غسل کرده، وضو گرفته و چهار رکعت نماز بجا آورید. در هر رکعت یکبار "فاتحة الکتاب"، سهبار "قل هو اللّه احد" و یکبار "معوذتین"( قل اعوذ برب الفلق و قل اعوذ برب الناس) بخوانید. آنگاه هفتادبار استغفار نموده و در پایان "لا حول و لا قوّة إلا باللّه" بگویید. سپس بگویید: "یا عزیز یا غفّار اغفر لی ذنوبی و ذنوب جمیع المؤمنین و المؤمنات فإنّه لا یغفر الذّنوب إلا أنت"؛ اى عزیز! اى بخشاینده! گناهان من و گناهان تمام مردان و زنان مؤمن را بیامرز که جز تو کسى گناهان را نمیآمرزد».
آیاتی از سوره لقمان که خداوند صفاتی از مومنین ذکر کرده. الم * تِلْكَ آيَاتُ الْكِتَابِ الْحَكِيمِ 1
اگر مکررات حروف را از آیات ابتدایی حذف کنیم این جمله در می آید: صراط علی حق؛ صراط و راه علی ابن ابی طالب علیه السلام حق است و ما به آن تمسک می جوئیم. خداوند فرموده تمام ادبا و دانشمندان را جمع کنید و از اجنه هم کمک بگیرید و یک آیه یا یک سوره مثل سوره های قرآن بیاورید ثابت می شود که کلام خدا نیست ولی اگر نتوانستید که هرگزهم نخواهید توانست بدانید قرآن کلام خداست.
خدا مسیلمه کذاب را لعنت کند و گفت من می توانم مثل قرآن بیاورم و آمد شبیه آیات قرآن کلمات بی مفهوم را کنار هم گذاشت. همه ی کارهای خدا بر اساس حکمت و مصلحت است هر آنچیزی که برایت ضرر دارد را خدا فرموده از آن اجتناب کنید، قمار، شراب و... یعنی اگر بخواهید بر خلاف فرامین خدا رفتار کنید بدبختی در انتظارتان است خداوند فرموده: وَمَنْ أَعْرَضَ عَنْ ذِكْرِي فَإِنَّ لَهُ مَعِيشَةً ضَنكًا 2 ؛ هر کس از دین من اعراض کند معیشت و زندگی او سخت و پر از تاریکی و بدبختی خواهد بود. هر کس تقوا پیشه کند، هر کس از گناه در زندگی اش گریزان باشد خداوند محل خروج از گرفتاری برایش قرار می دهد و خداوند به او روزی می رساند.
دین و تقوا خوشبختی می آورد
با خدا باید رفیق باشی و با او مخالفت نکنی، جان و نفس کشیدنت، رزق و روزی و عزت و ذلتت دست خداست. اگر با بی دینی بخواهیم جلو برویم اگر سید قریشی هم باشیم ذلیل و بدبخت می شوی. بعضی ها را پول زیاد بدبخت و بیچاره می کند پول زیاد دارند اما نمی دانند چگونه مصرف کنند پول خوشبختی نمی آورد تقوا و دین خوشبختی می آورد.
امام صادق علیه السلام فرمود: سه چیز است که عزت و محبوبیت می آورد، یکی از آنها دین است. مردم دینداران واقعی را دوست دارند، دیندار کسی است که خیانت در ناموس دیگران نکند، دروغ نمی گوید، کلاه سر کسی نمی گذارد. دوم چیزی که ایجاد عزت می کند تواضع و فروتنی است. تکبر را کنار بگذارید و مثل پیامبر صلی الله علیه و آله خاکی باش. و سوم چیز به فرموده ی امام صادق علیه السلام بذل و بخشش است. تا آنجایی که توان برای انسان است باید بخشش کند.
تمام آیات و دستورات خداوند بر اساس حکمت و مصلحت است. حضرت موسی علیه السلام از خدا خواست حکمتش را نشان دهد خدا به او فرمود: طاقت نداری. حضرت از خدا خواست طاقت او را هم به او بدهد. خداوند به او فرمان داد بیرون شهر کنار رودخانه برو و پشت تخته سنگی پنهان شو و هر چه دیدی چیزی نگو. حضرت اطاعت کرد و دید یک اسب سواری آمد و کیسه ی پولش را به درختی آویزان کرد اما موقع برگشت یادش رفت کیف پول را بردارد.
بعد از چند دقیقه یک نوجوان چوپانی با گوسفندهایش آمد و کیف پول را دید و برداشت حضرت موسی می خواست به او بگوید که کیف را برندار اما یادش آمد خدا فرموده که هیچ چیز نگوید. بعد از آن یک پیرمردی آمد و در رودخانه شروع به شنا کرد مرد اسب سوار برگشت و از پیرمرد سراغ کیف را گرفت و با او درگیر شد و با چاقو او را کشت و سوار اسب شد و رفت.
حضرت موسی از خدا خواست حکمت آن را توضیح دهد. خدا فرمود: این پیرمرد در جوانی بسیار شرور بود و با پدر آن جوان درگیر شده بود و او را کشته بود روزگار را طوری گرداندم که پسر به بهانه ی کیف پول انتقام پدرش را بگیرد. پدر نوجوان چوپان برای آن جوان اسب سوار کارگری می کرد اما او مزدش را نداده بود مبلغ کیف پول دقیقا مقداری بود که به پدر چوپان بدهکار بود شرایط را طوری فراهم کردم که به حقش برسد. عالم و جهان یک مدبری دارد که مراقب همه چیز است.
خداوند قمار را حرام کرده چون باعث عداوت و دشمنی می شود و می داند انسانها هنوز به نفسشان مسلط نشده اند که جلوی عصبانی شدن خود را بگیرند. هر کاری کنیم یک سری احکام تعبدّی است و وقتی خدا می گوید ما باید بگوئیم چشم و اطاعت کنیم.
قرآن هدایت و رحمت است برای محسنین
قرآن هدایت و رحمت است برای محسنین نه برای منافقین. کسانی بوده اند که کل قرآن را حفظ بودند اما جلوی امام صادق علیه السلام از خودش دین می سازد، قیاس فقهی که همان تمثیل منطقی بود را یکی از راههای فقهی قرار داده بود. ابوحنیفه شاگرد خود امام صادق علیه السلام بود و خواست نزد حضرت بیاید اما حضرت فرموده بود او را راه ندهند. منصور دوانیقی به مردم پول داده بود تا به مجلس درس ابوحنیفه بیایند و به ابوحنیفه هم پول داده بود تا بر خلاف امام صادق علیه السلام احکام صادر کند.
بعد از چندبار ابوحنیفه خدمت امام صادق علیه السلام وارد شد. حضرت به او فرمود شنیده ام بر اساس قیاس فتوا صادر می کنی. نماز مهمتر است یا روزه؟ ابوحنیفه گفت: نماز.
ضحرت فرمودند: پس چرا بر زن حائض قضای روزه واجب است ولی قضای نماز واجب نیست؟ آیا این حکم با قیاس توافق دارد؟
ابوحنیفه گفت: نه. حضرت فرمودند: آیا زن ضعیفتر است یا مرد؟
ابوحنیفه گفت: زن.
حضرت فرمودند: پس چرا ارث مرد دو برابر ارث زن است؟ آیا این حکم با قیاس سازگار است؟
ابوحنیفه گفت: نه.
حضرت فرمودند: چرا خداوند دستور داده است که اگر کسی ده درهم سرقت کرد، دستش قطع شود، در صورتی که اگر کسی دست کسی را قطع کند، دیهی آن پانصد درهم است؟ آیا این با قیاس سازگار است؟
گفت: نه.
حضرت فرمودند: شنیدهام که این آیه را: «ولتسئلن یومئذ عن النعیم» یعنی « در روز قیامت به طور حتم از نعیم سؤال میشود.» چنین تفسیر میکنی که : خداوند مردم را در مورد غذاهای لذیذ و آبهای خنک که در فصل تابستان میخورند، مؤاخذه میکند.
ابوحنیفه گفت: درست است. من این آیه را چنین معنا کردهام.
حضرت فرمودند: اگر شخصی تو را به خانهاش دعوت کند و با غذای لذیذ و آب خنکی از تو پذیرایی کند و بعد به خاطر این پذیرایی بر تو منت گذارد، دربارهی چنین کسی چگونه قضاوت میکنی؟
ابوحنیفه گفت: میگویم آدم بخیلی است.
حضرت فرمودند:آیا خداوند بخیل است؟ (ابوحنیفه گفت: پس مقصود از نعیم که قرآن میگوید انسان دربارهی آن مؤاخذه میشود چیست؟ حضرت فرمودند: مقصود، نعمت دوستی ما خاندان رسالت است.)
خداوند می فرماید: هُدًى وَرَحْمَةً لِلْمُحْسِنِينَ * الَّذِينَ يُقِيمُونَ الصَّلَاةَ وَيُؤْتُونَ الزَّكَاةَ وَهُمْ بِالْآخِرَةِ هُمْ يُوقِنُونَ 4 ؛
محسنین کسانی هستند که نماز می خوانند، قیامت را قبول دارد، خمس و زکات می دهند خداوند در عوض چندین برابر به شما بر می گرداند شیطان انسان را گول می زند و وعده ی فقر می دهد اما خدا وعده مغفرت و آمرزش می دهد.
جایگاه ویژه حضرت معصومه سلام الله علیها
زیارت نامه ی حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها از امام معصوم رسیده است. امام صادق علیه السلام فرمود: برای خدا حرمی است و آن مکه است. برای پیغمبر خدا (صلی الله علیه و آله) هم حرمی است و آن مدینه است برای حضرت علی علیه السلام هم حرمی است و آن کوفه است و برای ما آل پیغمبر (صلی الله علیه و آله) هم حرمی است و آن قم است به زودی پاره تن این فرزندم موسی (علیه السلام) در آنجا دفن می شود.
امام رضا عليه السلام فرمود: مَنْ زارَها عارِفاً بِحَقِّها فَلَهُ الْجَنَّةُ 5 ؛ کسي که فاطمه معصومه را زيارت کند، در حالي که حق او را بشناسد، بهشت براي او است.
از حضرت پرسیدند: عارفا بحقها یعنی چه؟ حضرت فرمود: یعنی پدرش حضرت موسی ابن جعفر علیه السلام و برادرش را امام و حجت خدا بداند. چون همه ی شیعیان به امام موسی ابن جعفر علیه السلام نرسیدند کیسانیه ها، واقفی مذهب ها و... در امامت این امامان توقف کردند. پس هر کس نائل به زیارت حضرت معصومه سلام الله علیها با عارفا بحقها نمی شود. حضرت معصومه سلام الله علیها و دختران موسی ابن جعفر علیه السلام به عنوان اعتراض به حکومت بنی عباس ازدواج نکرده بودند.
پی نوشت:
1- سوره لقمان آیات 1-2.
2- سوره طه آیه 124.
3- سوره تکاثر آیه 8.
4- سوره لقمان آیات 3-4.
5- بحارالانوار، ج 102، ص 266.