حجت الاسلام میرباقری: یک لغزش می تواند انسان را از اهل بیت(ع) دور کند+گزارش تصویری

کد خبر: 58049
حق با اهل بیت علیهم السلام است، باید همراهشان باشم. اثر وضعی جدایی از اهل بیت علیهم السلام، خیر ندیدن در دنیا است. حتی آنهایی که با وجود قبول داشتن اهل بیت علیهم السلام، تبعیت از آنها را قبول ندارند.
وارث: مراسم جشن ولادت امام رضا علیه السلام با سخنرانی حجت الاسلام میرباقری و مداحی حاج سید مجید بنی فاطمه و حاج محسن عرب خالقی در حسینیه امام خمینی (ره) برگزار شد.

در ادامه خبر متن سخنان حجت الاسلام میرباقری را می خوانید:
حجت الاسلام میرباقری:

 معیت بااهل بیت علیهم السلام، راه رسیدن به سعادت

خدای متعال دراین آیه یک نسخه تمام و کمال برای ما پیچیده است. يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اتَّقُوا اللَّهَ وَكُونُوا مَعَ الصَّادِقِينَ 1 "ﺍﻯ ﻛﺴﺎﻧﻰ ﻛﻪ ﺍﻳﻤﺎﻥ ﺁﻭﺭﺩﻩ ﺍﻳﺪ! ﺍﺯ ﺧﺪﺍ ﭘﺮﻭﺍ ﻛﻨﻴﺪ ﻭ ﺑﺎ ﺻﺎﺩﻗﺎﻥ ﺑﺎﺷﻴﺪ." ﺻﺎﺩﻗﺎﻧﻰ ﻛﻪ ﻛﺎﻣﻞ ﺗﺮﻳﻨﺸﺎﻥ ﭘﻴﺎﻣﺒﺮﺍﻥ ﻭ ﺍﻫﻞ ﺑﻴﺖ ﺭﺳﻮﻝ ﺑﺰﺭﮔﻮﺍﺭ ﺍﺳﻠﺎم ﻫﺴﺘﻨﺪ.
دراین آیه می فرماید که برای رسیدن به تقوا که خوشبختی و سعادت درآن است باید همراه صادقین شوید. 
حال این سوال مطرح می شودکه منظور از صادقین چه کسانی هستند؟ صادقین در یک مرحله ابتدایی مانیز می توانیم باشیم. یعنی زندگیمان تاحدی مطابق با دین است. اما منظوراز صادق در آیه این است که درتمامی مقاطع زندگی صادق باشد نه دربرخی موارد.

دریک روایتی ابن عباس 2 می گویدکه برای رسیدن به تقوا باید همراه علی بن ابیطالب علیه السلام شد. در جای دیگری هم دارد که عبدالله بن عمر درتفسیر این آیه می گوید باید برای رسیدن به تقوا همراه اهل بیت علیهم السلام باشیم. اگر دقت کنید درتمامی این احادیث فعل به صورت مستمر به کار رفته است. اینطور نیست که دهه محرم با امام حسین علیه السلام باشم ولی بعد از آن نباشم. اینطور نیست که یک شب با امام رضا علیه السلام باشم و شب دیگر با یک امام دیگری باشم. برای رسیدن به سعادت این کفایت نمی کند. چون حق با اهل بیت علیهم السلام است، باید همراهشان باشم. اثر وضعی جدایی از اهل بیت علیهم السلام، خیر ندیدن در دنیا است. حتی آنهایی که با وجود قبول داشتن اهل بیت علیهم السلام، تبعیت از آنها را قبول ندارند. نمی شود جامعه ای اسلامی باشد و همه چیزش غیراسلامی باشد. اسم امام علی علیه السلام کار درست نمی کند. باید همراه باداشتن اسم امام علی علیه السلام، عمل با آن و همراه با ایشان را رعایت کرد و انجام داد. 

گاهی یک لغزش می تواند انسان را از اهل بیت علیهم السلام دور کند. این لغزش باعث هلاکت است. درحدیث داریم که آقایی همیشه همراه با امام صادق علیه السلام بوده است. روزی در بازار بودند. این اقایی که همراه با امام بود، یک خادم غیر مسلمان داشت. این غلام را صدا کرد جوابی نشنید. تا سه مرتبه تکرار کرد و بازهم صدایی نشنید. بار چهارم گفت ای حرامزاده کجایی. تا این جمله را امام صادق علیه السلام شنید با دست مبارکشان زدند بر پیشانیشان و فرمودند: من فکر می کردم شما تقوا دارید. این چه حرفی است که به این خادم زدید؟ مرد عرض کرد یابن رسول الله این خادم من غیرمسلمان و بت پرست است. خودش و والدینش کافر هستند پس مهم نیست که من او را حرامزاده خطاب کردم. امام علیه السلام فرمودند: هر امتی برای خودش ازدواج دارد. برو و ازمن دور شو... یاران حضرت می گویند که تا زمان مرگ این مرد را دیگر با امام صادق علیه السلام ندیدیم.  
این لغزش مانع برگشان انسان می شود. 
امام باقر علیه السلام می فرمایند: به خدا گمراه شده است آن کسی که به ما معرفت پیدا نکرده است. 

ولایت، راز معرفت نسبت به اهل بیت علیهم السلام 

تاکید بر روی ولایت راز معرفت است. ولایت مانند چراغی می ماند در ضلالت. تاریکی ها باعث گمراهی است. در زیارتنامه امام رضا علیه السلام می خوانیم که سلام بر تو ای امام نور در تاریکی ها. یعنی زمانی که نور شما در دستم باشد راه را گم نخواهم کرد. ابوسفیان‌، ابوجهل و...همه خداپرست بودند ولی چون چراغ ولایت در دستانشان نبود به شرک و بت پرستی دچار شدند. به خرافات روی آوردند. و بدون چراغ ولایت، به سراغ خدا رفته بودند که نرسیدند. در زیارت پیغمبراکرم صلی الله علیه واله وسلم در سه فرازی وجود دارد که می فرماید: حمد و ستایش خداوندی که به واسطه شما (رسول اکرم) ما را از غرق شدن و گمراهی و تاریکی ها نجات داد. امام رضا علیه السلام که از مدینه به مشهد می رفتند، در نیشابور فرمودند: از پدرم و پدرانش و از رسول خدا و جبرئیل و وجود حضرت حق آمده است که" اعتقاد به کلمه لااله الا الله دژی است مستحکم که هرکه وارد آن شود از ضلالت در امان خواهد بود". بعد از مدتی امام مجدد فرمودند: به شرطها و شروط ها. یکی از این شرط ها وجود مبارک امام رضا علیه السلام است. یعنی به شرطی می توانی وارد این دژ شوی که باچراغ ولایت و امام رضا علیه السلام باشی. 

کار امام رضا علیه السلام شفادادن و دادن مسکن به مردم و... نیست بلکه کارشان گرفتن دست مردم با چراغ ولایت و رساندن آنها به مقصد است. 
حدیثی داریم که اگر روزی دیدید مردم به چپ و راست می روند، تو نه چپ برو و نه راست. تو ملزم با ما باش (منظوراز چپ و راست چیه؟ مانند چپ و راست سیاسی، مانند امور فرهنگی جامعه که مردم هرروز به یک رنگی می شوندو...) اگر با ما بودید ماهم با شما هستیم و اگر با ما نبودید ماهم از شما دور خواهیم شد.
امام علی علیه السلام فرمود: "در راه رسیدن به مقصد و کمال، از اقل بودنتان وحشت نکنید "3. اکثریت خوب نیست. زیرا درقرآن کریم آمده اکثرهم لایعقلون، اکثرهم لا تعلمون. اگر امام رضا علیه السلام از شما راضی است پس دیگر مردم نباید برایتان مهم باشد. 
حضرت رضا علیه السلام چند مرتبه و چند رقم دستگیری دارند. یک مرتبه و عنایتشان دادن مسکن و فرزند به مردم، شفای بیماران، ازدواج جوانان و ...است که هرکدام ازاینهارا امام رضا علیه السلام به همه مردم می دهند. 

حجت الاسلام میرباقری:
پی نوشت:
1- سوره توبه، آیه 119
2- عبدالله بن عباس (مختصراً ابن عباس) ملقب به ابوالعباس، حبر الامة (دانشمند امت) یا بحر (اشاره به علم زیادش از حدیث) از بزرگترین محققان نسل اول امت اسلامی است. وی پدر علم تفسیر قرآنی است. با پیدا شدن ضرروت نوشتن قرآن و تغییر و دگرگونی در ساختار امت اسلامی، وی یکی از مهمترین و متخصص ترین کاتبان قرآن بود که مامور به انجام این کار گردید.
3- نهج البلاغه، خطبه 200