نباید در مساجد تنها به اقامه نماز و قرائت قرآن بسنده شود
همچنین هفته تکریم و تجلیل مساجد از 30 مرداد ماه تا 5 شهریورماه در ایران به طور گسترده گرامی داشته میشود تا نام و کارکردهای مسجد، دیگر بار برای همگان از امام جماعت و نمازگزار تا فرهیختگان و مسئولان یادآوری شود.
با برخی ائمه جماعات و استادان حوزه علمیه و دانشگاه به گفت و گو پرداخته ایم تا به بررسی اهمیت این روز و نقش مساجد در جهان و ایران بپردازیم که در این نوبت، مشروح گفتوگو با آیتالله محمد تقی وحیدی گلپایگانی، امام جماعت مسجد «انصارالحجه» تهران میآید.
آیت الله وحیدی گلپایگانی با قرائت آیه «وَ أَنَّ الْمَساجِدَ لِلّهِ فَلا تَدْعُوا مَعَ اللّهِ أَحَداً» (جن: 18)، مسجد را خانه و محل عبادت پروردگار خواند و گفت: ساخت مسجد قبا در بدو ورود به مدینه از سوی پیامبر گرامی اسلام (ص)، موید اهمیت این مکان در اسلام است.
نباید در مساجد تنها به اقامه نماز و قرائت قرآن بسنده شود
وی افزود: مسجد جایگاه عبادت خدا است که نباید به نماز و قرائت قرآن در آن بسنده کرد؛ بلکه محلی برای ارشاد و هدایت مردم و پرورش و هدایت نسل جوان است.
امام جماعت مسجد انصارالحجه، خاطرنشان کرد: مسجد، سنگر اسلام است و توصیه همیشگی امام خمینی (ره)، حفظ این سنگر ولو صرفا به اقامه نماز بود.
فراموشی انقلابیگری مسجد در برههای از تاریخ
وی ادامه داد: مساجد از صدر اسلام تاکنون، مرکز انقلاب بوده اند؛ البته در برههای از تاریخ به دست فراموشی سپرده شد که با آغاز نهضت امام خمینی (ره)، این کارکرد احیا شد.
وحیدی گلپایگانی با دعوت از جوانان در حضور در مساجد و حفظ این سنگر مهم، گفت: جوانان ابتدای انقلاب، حضور پررنگی در مساجد داشتند که به مرور زمان کم رنگ تر شد. دور شدن روحانیون از مساجد به دلیل اشتغال به فعالیت ها و امور اداری، عامل مهم بروز این وضعیت است.
سنگر مسجد کم کم به دست فراموشی سپرده میشود
وی اضافه کرد: در حال حاضر سنگر مسجد کم کم به دست فراموشی سپرده میشود؛ به طوری که برخی از آن ها، صرفا به اقامه نماز می پردازند و حتی در مواردی، افراد شخصی (غیر روحانی) اقامه نماز می کنند. البته فعالیت تعدادی از مساجد قابل توجه است.
/1102101305