برگزاری آزمون سطح بندی مداحان کشور/ ثبت نام از طریق سامانه طوبی
معاون اداره کل تشکل های دینی سازمان تبلیغات اسلامی هدف از برگزاری این آزمون را تحقق مطالبات رهبر معظم انقلاب برشمرد و گفت: سازمان تبلیغات اسلامی بر اساس بند 16 ماده 6 اساسنامه سازمان، تصمیم گرفت این طرح را اجرا کند.
وارث: «حسام سیروس» معاون اداره کل تشکل های دینی سازمان تبلیغات اسلامی در گفت و گوی اختصاصی با وارث از برگزاری آزمون سطح بندی مداحان اهل بیت (علیهم السلام) خبرداد.
طرح سطح بندی مداحان از مطالبات مقام معظم رهبری است
وی هدف از برگزاری این آزمون را در راستای تحقق مطالبات رهبر معظم انقلاب خواند و افزود: مقام معظم رهبری در سال های گذشته در دیدار با مداحان فرمودند: مداحی یک منصب است و باید یک حدود و ثغوری پیدا کند و یک مرکزی باید این فعالیت را انجام دهد. لذا طبف فرامین رهبر معظم انقلاب، سازمان تبلیغات اسلامی به عنوان متولی امور هیئات مذهبی و مداحان و بر اساس بند 16 ماده 6 اساسنامه سازمان، تصمیم گرفت این طرح را اجرا کند.
معاون اداره کل تشکل های دینی سازمان تبلیغات اسلامی، این آزمون را مختص به مداحانی خواند که در طول سال در مجالس مذهبی و آئینی شرکت می کنند و افزود: مداحانی که علاوه بر مرثیه خوانی به شعر خوانی، نغمه سرایی و دیکلمه خوانی نیز تبحّر داشته باشند؛ می توانند در این طرح شرکت کنند.
وی با بیان اینکه شرکت کنندگان در دو آزمون کتبی و شفاهی مورد بررسی قرار می گیرند، اظهار داشت: فرآیند اجرایی تعیین سطح مداحان شهرستان بدین صورت است که ابتدا پرونده متقاضی در کمیسیون تعیین سطح تشکیل و سپس در بخش تعیین کمیته های اجرایی کمیسیون در دو بخش کمیته ارزیابی کیفی و کمیته آموزش مورد بررسی قرار می گیرند و سپس کارت شناسایی مداحی به آن ها صادر خواهد شد.
5 عضو اصلی کمیسیون تعیین سطح
سیروس با بیان اینکه اعضای کمیسیون تعیین سطح با 5 نفر تشکیل خواهد شد، افزود: رئیس اداره تبلیغات اسلامی شهرستان به عنوان رئیس کمیسیون، رئیس کانون مداحان و شعرای آئینی به عنوان نائب رئیس، کارشناس فرهنگی اداره تبلیغات اسلامی به عنوان دبیر، یک شاعر آئینی پیشکسوت و یک مداح پیشکسوت مسئولیت ارزیابی سطح مداحی را بر عهده دارند.
وی با اشاره به نحوه اخذ آزمون توضیح داد: مداحان در سر فصل های مشخص شده همچون موضوعات اعتقادی و احکام شرعی، تاریخ اسلام، فنون مداحی، انتخاب صحیح شعر و صحیح خوانی اشعار، صوت، لحن و تجوید قرآن کریم آزمون خواهند داد.
معاون اداره کل تشکل های دینی سازمان تبلیغات اسلامی، همچنین از برگزاری جلسات آموزشی برای افرادی که حائز حداقل نمرات نشدند، خبرداد و گفت: مداحان متقاضی که در آزمون شفاهی کمیته ارزیابی کیفی موفق نشدند نمرات قبولی را کسب کنند و همچنین افرادی که دارای سوابق آموزشی و تائیدیه از مساجد و هیات نباشند در کمیسون تعیین سطح با دریافت جزوات آموزشی سطوح خود را مشخص می کنند و سپس به کمیسیون ارزیابی کیفی معرفی خواهند شد.
وی با بیان اینکه آزمون ها هر دو ماه یکبار برگزار می شود، گفت: سوالات هر آزمون با یکدیگر متفاوت است و داوطلبان می توانند به صورت نامحدود تا پذیرش و قبولی (کسب حداق 60 نمره) در آزمون ها شرکت نمایند.
سیروس، با بیان اینکه عناوین سطح بندی مداحان بر اساس بیانات رهبر معظم انقلاب در دیدار های سالانه با مداحان تنظیم شده است، اضافه کرد: منصب پیرغلامی، ستایشگر ملی، ستایشگر استانی، ذاکر و مداح پنج عنوانی است که به متقاضیان اطلاق خواهد شد.
وی در این خصوص اضافه کرد: منصب پیرغلامی به مداحانی اطلاق می شود که بیش از 60 سال سن دارند و از حسن شهرت و شان اجتماعی بالایی برخوردار هستند و منصب ستایشگر ملی به فردی تعلق می گیرد که در تمام سطوح مداحی استاد بوده است. همچنین منصب ستایشگر استانی به افرادی که در حوزه مداحی متبحر و مسلط و بیش از 85 نمره در آزمون را کسب کرده باشد گفته می شود و عنوان ذاکر نیز به فردی که بیش از 75 نمره را کسب کند، اطلاق می شود و همچنین عنوان مداح نیز در سه سطح 1، 2 و 3 بر اساس امتیازات کسب شده در آزمون ها دسته بندی می شوند.
ثبت نام از طریق سامانه طوبی
معاون اداره کل تشکل های دینی در خصوص نحوه ثبت نام متقاضیان اظهار داشت: ثبت درخواست کارت مداحی از طریق سامانه طوبی صورت می گیرد و علاوه بر ارائه مدارک از طریق سامانه؛ معرفی نامه متقاضی از مساجد و یا مسئول هیات مذهبی و یا دو مداح سرشناس و تکمیل فرم تعهد نامه به صورت حضوری صورت خواهد گرفت.