حاج سعید عسکری : در حقانیت ولایت امیرالمومنین (ع) هیچ ابهامی وجود ندارد
وارث :جلسه هفتگی با سخنرانی حاج سعید عسکری و مداحی حاج علی آینه چی و کربلایی حسین ستوده در هیئت خادمین آل یاسین برگزار شد.
در ادامه خبر متن سخنرانی حاج سعید عسکری را می خوانید:
حالات مومنین و محبین واقعی
حضرت سیدالشهدا علیه السلام فرمودند: مومنین و محبین واقعی کسانی هستند که هم به حالات بنده های خوب خدا و هم به فجّار نگاه می کنند. بنده های خوب خدا را نگاه می کنند تا صفات خوب خدا را در خود ایجاد کنند و یا اگر دارند آنها را تقویت کنند. به فجّار و بدکاران نگاه کند تا صفات آنها را در خود نیاورند و یا اگر دورنشان دارند آنها را ازبین ببرند به دنبال راه و هدایت بگردند تا رگه های شرارت را از خودشان دور کنند. سعی کنیم زندگی نامه شهدای کربلا را بخوانیم و بشناسیم که بوده اند؟ در زندگی چگونه بوده اند؟ یا زندگی نامه ی کسانی که مومن و محب اهل بیت علیهم السلام بودند.
فرموده اند: محبت ما اهل بیت علیهم السلام اساس دین شماست. وقتی به دنبال این محبت برویم و زمینه را برایش آماده کنیم به دست می آید. عید غدیر را در پیش رو داریم که بسیار محور مهمی برای شیعه است که همیشه در خطر و معرض حمله بوده. امام صادق علیه السلام فرمود: ریشه همه انحرافات و انقطاعات در همه زمینه ها ضعف در اعتقادات است. وقتی اعتقادات ضعیف شد دشمن نفوذ می کند و روی شما کار می کند. یکی از سلاحهای مبارزه با اسلام پخش کردن شبهه است.
اهمیت مساله ولایت و غدیر
بحث محرم، ایام فاطمیه، امام رضا علیه السلام و غدیر و ... از جمله مباحثی بوده است که در طول تاریخ مورد حمله و هتک بوده است آن هم از طرف همان هایی که این حوادث و وقایع را ایجاد کردند. هر قدر این محورها درون ما تقویت شود آئین شیعی بیشتر تبلیغ می شود و زیبایی های کلام و اعتقادی اهل بیت علیهم السلام منتشر می شود مردم خودشان جذب تشیع خواهند شد.
شما به لحن آیه توجه کنید: یا أَیُّهَا الرَّسُولُ بَلِّغْ ما أُنْزِلَ إِلَیْکَ مِنْ رَبِّکَ وَ إِنْ لَمْ تَفْعَلْ فَما بَلَّغْتَ رِسالَتَهُ وَ اللّهُ یَعْصِمُکَ مِنَ النّاسِ إِنَّ اللّهَ لایَهْدِی الْقَوْمَ الْکافِرینَ1
پیامبر صلی الله علیه و آله بسیار آزار دیدند که با وجود تمام آزار و اذیت ها هیچ وقت امتشان را نفرین نکردند. پیامبر صلی الله علیه و آله خیلی برای رسالت زحمت کشیدند و سختی های زیادی تحمل کردند سختی ها و مشقت های هجرت و ماجرای شعب ابی طالب را با یاران اندکشان تحمل کردند. حال چنین پیامبری با رسالت عظیمی که داشتند با این لحن مورد خطاب قرار گرفته است که نشان از اهمیت مساله غدیر دارد.
خدای حکیم که کارش ابتر و ناقص نمی ماند پیامبری خلق کرده با رسالت جهانی که برای تکمیل شدن این رسالت به اعلام ولایت امیرالمومنین علیه السلام بستگی دارد. چون بدون ولایت دین باقی نمی ماند اگر ولایت حضرت ابلاغ نمی شد مردم همه مشرک و یزید پرست می شدند. امام صادق علیه السلام فرمودند: اگر جانبازی ها و رشادت های جدّ ما امیرالمومنین علیه السلام نبود هیچ دینداری باقی نمی ماند.
با وجود تمام رشادت هایی که امیرالمومنین علیه السلام داشتند باز هم امام صادق علیه السلام فرمودند: بعد از پیامبر صلی الله علیه و آله مردم مرتد شدند به جز چند نفر که در بعضی روایات اسم هم برده اند کسانی که خلافت را قبول نکردند.
لزوم تقویت معارف دینی در نسل جوان
بیشترین شبهات اهل خلاف که به شیعه رسیده است در بحث غدیر است. در یازده جلدی که از مرحوم علامه امینی به ما رسیده است می فرماید: من یک شکایت ویژه ای از معاندین دارم چون وقت مرا گرفتند تا به جای اینکه فضائل امیرالمومنین علیه السلام را نقل کنم که همه از آن استفاده کنند، وقت برای اثبات ولایت امیرالمومنین علیه السلام گذاشتم که اظهرمن الشمس بود. در حالی که در ولایت امیرالمومنین علیه السلام نقطه تاریک و جای ابهامی وجود نداشت.
لذا بر همه ما واجب است تا معارف اعتقادی را بیاموزیم و کارگاه تشکیل دهیم و اعتقادات خودمان را تقویت کنیم با دلیل و برهان. خیلی زشت است که از ما بپرسند طبق چه آیاتی امامت ائمه علیهم السلام اثبات می شود و ما اطلاع نداشته باشیم. شرکت در مراسم سینه زنی و مراسم اهل بیت علیهم السلام خوب است اما چرا از این جلسات کم نور و بهره می گیریم.
خداوند در آیه 67 سوره مائده به پیامبر صلی الله علیه و آله می فرماید: اگر ولایت امیرالمومنین علیه السلام را ابلاغ نکنی رسالتت ناقص است و انگار انجام نداده ای! رسالتی که به ولایت علی ابن ابی طالب وصل نشود کان لم یکن است. باید کسانی باشند تا آیات را برای مردم تبیین کنند و جز ذوات مقدس اهل بیت علیهم السلام چه کسی می تواند این کار را انجام دهد؟ قرآن در کنار فرمایش اهل بیت علیهم السلام است که معنا پیدا می کند.
اینها را جملات احساسی ندانیم که فقط در اینجا به وجد بیاییم بلکه کاری کنیم تا ثمرات هیئات زیاد شود و بعد از آن هم در درونمان نهادینه شود پس خیلی مهم است باید از هیئت درس بگیریم و باید همه ی ما محقق بشویم و وظیفه داریم که معارف را درون خودمان اثبات کنیم؛ معارفی که در خارج اثبات شده هست. هنگامی می توانم فریاد بزنم که حضرت علی ابن ابی طالب علیه السلام یا بقیه ائمه علیهم السلام امام هستند که بتوانم اثبات کنم.
هیچ عیدی بالاتر از عید غدیر نیست، غدیر عیدالله است. علامه طباطبایی فرمودند: انسان سه عالم را می بیند که بالاترین مرحله ی وجود آن عالَم دینی است اگر می خواهید به بالاترین مرحله وجودی برسید یک راه بیشتر ندارد و آن مجاهدت در راه اهل بیت علیهم السلام است. ورود به عالَم دینی یعنی ورود به عالم وحدت و خروج از عالَم کثرت یعنی از عالم تنبُه و رنگارنگی دنیا کنده بشوید تا به اهل بیت علیهم السلام برسید.
اگر در درون خودمان بخواهیم به عالَم دینی برسیم جز خدا و امامش چیز دیگری نمی بینیم هر جا را نگاه کند خدا و امامش را می بیند مثل سلمان فارسی.
انجام وظیفه در عصر غیبت
در غیبت کبری امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف به سر می بریم. سربازهای حضرت هم در حال ساخته شدن هستند. با غیبت امام چه کنیم؟ فرموده اند زمان غیبت زمان وزر، سختی و تنگدستی است. امام صادق علیه السلام فرمودند: فقیر و تنگدست واقعی کسی است که امامش را نمی بیند و با امامش ارتباط ندارد. قطع ارتباط ماموم با امام یعنی عدم تابعیت؛ کسی که از امامش تبعیت نداشته باشد معلوم است تبدیل به منافق، کافر و ظالم می شود و به فرموده قرآن از سطح حیوان هم پایین تر می آید. اما اگر به امام نگاه کرد و دستش را به امام داد به اعلی مرتبه ای می رسد که هیچ کس فکرش را نمی کند. بالاترین مقامی که سیدالشهدا علیه السلام بر بالینش می رسد مثل همان غلامی که در لحظه شهادت گفت من یک غلام سیاه بدبو هستم اما حضرت سیدالشهدا علیه السلام به او فرمود: به زودی از دست جدم رسول الله صلی الله علیه و آله سیراب می شوی و حضرت احترام فوق العاده ای به او گذاشت.
امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف فرموده اند: اگر از آنچه ما امر کرده ایم اطاعت کردی و انجام دادی و از آنچه ما نهی کرده ایم پرهیز کردی قسم می خورم اگر عمرت باقی ماند و فرج ما را دیدی در رکاب ما شمشیر خواهی زد و اگر عمرت کفاف نداد و از دنیا رفتی قسم یاد می کنم در خیمه ی ما بودی و برای ما شمشیر زدی.
امام باقر علیه السلام در تفسیر محبت می فرمایند: محبت یعنی تمسک. یعنی محبت و معرفت داشته باشی تا خود را به مرحله اطاعت برسانی.
پی نوشت:
1. آیه 67 سوره مائده