25 ذی القعده، آغاز ماموریت پیامبر(ص) برای انجام حجة الولایة

کد خبر: 58887
حجت الاسلام محمد نقی زحمتکش پژوهشگر دینی و کارشناس مذهبی 25 ذی القعده را آغاز ماموریت پیامبر(ص) برای انجام حجة الولایه عنوان کرد و گفت: پیغمبر (ص) در این سفر مامور گشت تا ولایت امیر مومنان (علیه السلام) را به جهانیان ابلاغ کند.
وارث: حجت الاسلام «محمد نقی زحمتکش» کارشناس مذهبی و پژوهشگر دینی در گفت و گو با خبرنگار وارث با بیان اینکه 25 ذی القعده، روز حرکت پیغمبر عظیم الشان اسلام (صلی الله علیه و آله و سلم) برای انجام آخرین مناسک حج است، اظهار کرد: این روز را که باید به عنوان حجه الولایه خواند، روزی است که پیامبر اسلام طبق آیه «يَا أَيُّهَا الرَّسُولُ بَلِّغْ مَا أُنْزِلَ إِلَيْكَ مِنْ رَبِّكَ ۖ وَإِنْ لَمْ تَفْعَلْ فَمَا بَلَّغْتَ رِسَالَتَهُ» با عتاب و خطاب مورد توجه حضرت حق قرار گرفت.
ابلاغ ولایت حضرت علی(ع) بزرگ ترین ماموریت پیامبر اسلام (ص)
وی در این رابطه افزود: پیغمبر گرامی اسلام(ص) پیش از ابلاغ پیام الهی به مدت 9 سال به حج مشرف نشده بودند و اگر همین سال مذکور هم برای انجام مناسک مهیا نمی شد، مانعی را در پیش نداشت. لذا این ماموریت عظیم، می بایست با دستان مبارک حضرت انجام می شد و انجام آن در توان دیگری نبود.
حجت الاسلام زحمتکش، با اشاره به ماموریت ویژه پیامبر گرامی اسلام در سال آخر عمر شریف خود در انجام آخرین ماموریت الهی نسبت به خود، تصریح کرد: در نزول انبیا و اوصیای انبیاء تفاوتی وجود دارد؛ انبیاء، نسبت به اوصیای خود ولایت تام داشتند  و حتی انبیاء سلف نیز نسبت به اوصیای خود ابلاغ ماموریت می کردند و لیکن در خصوص امیر المومنین (علیه السلام) قضیه ماورای این موضوع است؛ چراکه پیغمبر اسلام(ص) در این خصوص فرمود: خداوند مرا تعلیم و تادیب فرمود و من علی(ع) را تعلیم و تادیب کردم. اینجا یک تفاوتی وجود دارد و آن این مسئله است که پیغمبر گرامی اسلام فرمودند: «آتانی جبرئیل و قال؛ الله یامرک بحب علی ابن ابی طالب و یامرک بولایه ».
وی افزود: خداوند متعال به این دلیل بیّن و صریح هم اکتفا نفرمود و در انتهای کلام، پیغمبر (ص) را به ولایت فرزندان وصی خود توصیه فرمود و این تفاوت ویژه وصی خاتم(ص) با دیگر انبیاء است.
 این کارشناس مذهبی با بیان اینکه پیامبر گرامی اسلام، اشرف انبیاء، خاتَم و خاتِم انبیاء است، اظهار کرد: علی ابن ابی طالب (علیه السلام) نیز اشرف اوصیاء و به طبع افضل اوصیاء، خاتَم و خاتِم اوصیاء است.
بیشترین توصیه خداوند به پیامبر(ص) در معراج
این کارشناس مذهبی، با اشاره به روایتی از امام صادق (علیه السلام) به ابعاد دیگر این مسئله پرداخت و گفت: امام ششم شیعیان در باب معراج فرمودند: معراج پیامبر گرامی اسلام، بیش از 120 مرتبه صورت گرفته است و  هر بار خدای سبحان درباره ولایت علی(علیه السلام)و سایر امامان(علیهم السلام) بیش از سایر واجبات همچون نماز، روزه، حج و غیره به آن حضرت توصیه و تأکید نمود.
وی در این رابطه اضافه کرد: مسئله حجه الولایه آنقدر مهم است که پیامبر اسلام به «اکثر من الفرائض» تعبیر می کند و آن را از نماز و دیگر عبادات بالاتر می خواند چرا که ماموریت مهم است و مبلّغ  و مامور، عصاره انبیاء و خاتم انبیاء (علیهم السلام) و مامور به، علی ابن اب طالب(علیه السلام) است که برای اثبات این ادعا همین بس که به مامور ابلاغ شده است «وَ إِنْ لَمْ تَفْعَلْ فَمَا بَلَّغْتَ رِسَالَتَهُ...»؛ یعنی 23 سال تلاش، مجاهدت، ایثار، فداکاری و جانبازی در صورت عدم ابلاغ ولایت، از بین خواهد رفت و برای این مامور و ماموریت، محافظی هم معین شد «الله یعصمک من الناس...»و آن محافظ خود خداوند تبارک و تعالی است.
حجت الاسلام زحمتکش در پایان خاطر نشان کرد: اینجاست که ولایت تامّه اَبُ الائمه علی ابن ابی طالب (علیه السلام) به شکل قطعی و واقعی و همانطور که در عالم ملکوت است در عالم مُلک هم تجلی پیدا می کند و شکل می گیرد و آخریم ماموریت پیامبر اعظم الهی به نحو احسن طبق دستور حضرت حق انجام می گیرد.