حجت الاسلام موسوی مطلق: خداوند تاج کرامت را بر سر آدم گذاشته است/ همیشه به یاد سیدالشهدا باشیم
در ادامه خبر متن سخنرانیحجت الاسلام موسوی مطلق را می خوانید:
شرافت ذاتی و اکتسابی مخلوقات
از آیات و روایات معصومین علیهم السلام می توان دلایل شرافت را فهمید اما ادب در این است که بگوئیم به دلایلی که ما نمی دانیم خداوند به بعضی از مخلوقات شرافت ویژه ای داده اند. وقتی می گوئیم مخلوقات همه چیز را مدنظر است از انسانها، جنیان، حیوانات و تمام جمادات حتی زمان و مکان. بعضی از آنها شرافت ذاتی دارند و خداوند با آن شرافت آن ها را خلق کرده و بعضی از این شرافت ها به کاری است که انجام داده اند مثل انسانهای عادی که شرافتشان با تقوا به دست می آید. گرچه خدا به انسان نسبت به سایر مخلوقات کرامت مضاعفی بخشیده است. خدا تاج کرامت را بر سر آدم گذاشته است.
خداوند اراده کرده است برخی حیوانات را بر برخی دیگر برتری بخشیده است مثلا حیوانات حلال گوشت نسبت به حیوانات حرام گوشت برتری دارند. البته در روایات داریم خوب بودن حیوانات به دلیل سبقت گرفتن آنها در وقتی بود که توحید، نبوت و ولایت در فضای خودشان به آن ها عرضه شد، هر کدام زودتر توحید، نبوت و ولایت را پذیرفتند شرافت پیدا کرد در جمادات هم همینگونه است مثلا در بین جمادات وقتی ولایت امیرالمومنین علیه السلام عرضه شد سنگ عقیق زودتر آن را پذیرفت و شرافت پیدا کرد لذا مستحب شده است با میت در قبر سنگ عقیق دفن کنید.
در روایات آمده است هیچ حیوانی در تیر رس صیاد قرار نمی گیرد مگر لحظه ای که از یاد خدا غافل شود چون حیوانات هم مرگ طبیعی و زمان مرگ دارند. در بین ملائک هم چنین درجه و رتبه هایی وجود دارد. جبرئیل، اسرافیل، عزرائیل و میکائیل فرشتگان برجسته در درگاه الهی هستند. در بین این 4 ملک یکی از آنها به عنوان آقا و برتر آنهاست و او جبرئیل می باشد.
برای هر چیزی سیدی است
حضرت علی علیه السلام فرمودند: از پیغمبرصلی الله علیه و آله شنیدم که فرمود: جبرئیل نازل شد عرض کرد یا رسول اللَّه! خداوند برای هر چیزی از موالید ثلاث (جمادات، نباتات، حیوانات) و همچنین برای عناصر و افلاک و مجردات و علویات و سفلیات بلکه همه موجودات سیّدی قرار داده است که بزرگ آنها باشد.
سید السادات؛ بنا بر اصح مقالات ذات باری تعالی جلاله است. سید ولد آدم؛ محمد صلی الله علیه و آله که سیدالانبیاء و سیدالبشر هم گفته اند. سید الاوصیاء؛ علی علیه السلام سید الاصفیاء هم گفته اند. سیدة نساءالعالمین؛ حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها . سیّدا شباب اهل الجنّة؛ حضرت امام حسن و امام حسین. سید اهل فرس؛ سلمان محمدی. سیّد حبشه؛ بلال مؤذن. سیّد روم؛ صُهیب، سیّد ملائکه؛ جبرئیل. سید افلاک؛ فلک اطلس. سید بقاع؛ مکه. سید سباع؛ شیر. سید حیوانات؛ گاو که انفع حیوانات است و گوسفند هم از مشتقات آنهاست. سید میوه:؛هندوانه. سید اذکار؛ صلوات و ذکر لااله الا الله. سید ماه ها؛ ماه مبارک رمضان. سید روزها؛ روز جمعه.
پس خداوند متعال در بین مخلوقات و اشیائش یک برجستگی قرار داده است که در برخی مواقع دلیلش را می دانیم و در برخی مواقع نمی دانیم. برای برخی از ایام ویژگی هایی را بر شمرده اند که انسان را تشویق می کنند که بدانیم این ایام خاص است و یک سفره ویژه ای پهن کرده اند و کسی که بخواهد از آن استفاده می کند وگرنه خداوند همیشه رحمان، رئوف، ستارالعیوب و رزاق است اما بروز و ظهور این صفات در بعضی ایام و لیالی بیشتر است.
شما هر وقت و هر جا بخواهید می توانید امام رضا علیه السلام را زیارت کنید اما می بینید در ماه رجب یا در 23 ذی القعده به طور مخصوص زیارت حضرت را ذکر کرده اند معلوم می شود سفره ویژه ای را در آن پهن کرده اند. این شرافتی است که خدواند در بعضی ایام قرار داده است. امام صادق علیه السلام فرموده اند: شما در هیچ حالتی پشت به ما نکنید. ائمه علیهم السلام از ما به خودمان نزدیک تر هستند هر وقت دلتان تنگ شد می توانید به اباعبدالله علیه السلام سلام دهید. در روایات ما را تشویق کرده اند که همیشه به یاد حضرت سیدالشهدا علیه السلام باشیم.
در تمام ساعات و آنات می توانید به امام حسین علیه السلام سلام دهید و ایشان را زیارت کنید اما در بعضی شبها فرموده اند باید به طور خاص حضرت را زیارت کرد: شب عید غدیر، نیمه شعبان، شب قدر، عید فطر، روز عرفه، عید قربان، نیمه ماه مبارک رجب و شب جمعه فرموده اند به طور مخصوص امام حسین علیه السلام را زیارت کنید همه ایام متعلق به خداست اما خداوند اراده فرموده است در این ایام جایزه ویژه ای به زوّار بدهند.
تمام مُلک و مکانها برای خداست اما بعضی جاها و مکانها شرافتی پیدا کرده است که باعث یک سری برجستگی ها شده است. در فرهنگ تشیع به دلیل اینکه امام معصوم علیه السلام و پاره تن پیغمبر صلی الله علیه و اله در آنجا حضور یا جلوس داشته است شرافت پیدا کرده و مقام شده است مثل مقام امام سجاد علیه السلام، مقام راس الحسین علیه السلام، مقام اسرا و مقام حضرت زینب سلام الله علیها. مسجد سهله و مسجد جمکران هم مقام شده اند.
هر مکانی لیاقت و شرافت مقدس شدن را ندارد مثلا مسجدی نزدیک ترمینال قم وجود دارد به نام مسجد امام حسن علیه السلام که به دستور امام حسن عسکری علیه السلام ساخته شده است. مسجد مقدس جمکران هم به دستور مستقیم امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف ساخته شده است. بعضی از کم خردان و معاندین می گویند ساخت مسجد جمکران طبق خواب بوده است اما این دستور حضرت اصلا در خواب نبوده است.
حکایت جالب ساخت مسجد امام حسن مجتبی علیه السلام
مرحوم حاج یدالله رجبیان1 از تهران به جمکران می رفتند و در راه در همان مکانی که مسجد قرار داشت یک سید نورانی را دیده بودند که محدوده مسجد را مشخص می کرد و نقشه مسجد را هم کشیده بودند و او را برده بودند و محراب مسجد و دستشویی های مسجد را هم به او نشان داده است. در ادامه آن سید فرموده بود: يكي از عزيزان فاطمة زهرا سلام الله علیها در اينجا به زمين افتاده و شهيد شده است. من خط كشيدهام، اينجا ميشود محراب و اينجا كه ميبيني، قطرات خون ريخته، مؤمنين ميايستند. اينجا كه ميبيني مستراح ميشود و اينجا دشمنان خدا به خاك افتادهاند.
پس هرجا شرافت پیدا کرده است به اذن خداوند است. بعضی بزرگان تاثیر زمان و مکان را متوجه می شوند و می بینند که بعضی زمانها و مکانها کاملا با مواقع عادی تفاوت دارد. فرموده اند آقا و سید تمام مجالس، مجالس شیعه است و آقای مجالس شیعه، مجلسی است که جمع می شوند و از غربت اباعبدالله الحسین علیه السلام یاد می کنند که هم برای نفس خودشان مهم است و هم روی تمام اشیا اثر می گذارد لذا مرحوم علامه طباطبایی رحمت الله علیه می فرمود: سنگ،گِل و گچی که صدای گریه کن اباعبدالله الحسین علیه السلام را شنیده باشد در روز قیامت می تواند شفاعت کند. پس هر سنگی نمی تواند این شرافت را پیدا کند.
پی نوشت:
1- حاج يدالله رجبيان از خيّران قم