دیجیتال‌ سازی آثار خطی در کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی

کد خبر: 59071
آیت‌الله العظمی شبیری زنجانی گفت: دیجیتال‌سازی آثار خطی مراکز علمی و فرهنگی، حوزه‌های علمیه و کتابخانه‌های علما و دانشمندان که در این کتابخانه انجام می شود، خدمت ارزشمندی به جهان اسلام است.
وارث: آیت‌الله العظمی سید موسی شبیری زنجانی پس از بازدید از بخش‌های مختلف کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی گفت: این کتابخانه گنجینه بی‌نظیری است که با وجود آن هر عالم و پژوهشگری از نظر منابع علمی و پژوهشی بی‌نیاز است.
وی پس از بازدید از گنجینه مخطوطات آستان قدس رضوی خاطرنشان کرد: گنجینه آثار خطی این کتابخانه بی نظیر است، خاصه آثار منحصر به فردی که به شهادت و دستخط علما و دانشمندان بزرگ معتبر شده است.
وی پس از بازدید از تالار محققان کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی اظهار داشت: این کتابخانه امکانات و تسهیلات زیادی در اختیار محققان و پژوهشگران قرار می دهد که این خدمت، نعمت بزرگی است.
آیت‌الله العظمی شبیری زنجانی با ذکر خاطراتی از ایام استفاده از این کتابخانه افزود: من سالهای زیادی، افزون بر هفتاد سال از این کتابخانه استفاده نموده‌ام و امروز که دوباره بازدید نمودم متوجه شدم که در سالهای اخیر امکانات و خدمات فراوانی به پژوهشگران در این کتابخانه ارائه می شود.
وی به دانش دیجیتال سازی آثار خطی که در سالهای اخیر در کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی بومی‌سازی شده، اشاره کرد و گفت: نگهداری نسخه‌های خطی دارای خطرات فراوانی است و حفظ و نگه داری آن عبادت است و این کتابخانه در سالهای اخیر کتابهای خطی فراوانی را از سراسر کشور دیجیتال‌سازی نموده است که انجام آن خدمت بزرگی به علم است.
گفتنی است که گنجینة کتب خطی کتابخانة مرکزی آستان قدس رضوی با دارا بودن بیش از 97 هزار نسخة خطی ارزشمند در موضوعات مختلفی همچون فقه و اصول، ادبیات، نجوم، پزشکی و غیره، یکی از غنی‌ترین گنجینه‌های کتب خطی در جهان اسلام است و آثار بسیاری از علما و دانشمندان در حوزه‌های گوناگون علمی، همچون نگینی ارزشمند در این گنجینه نگهداری می‌شود.

منبع: روابط عمومی آستان قدس رضوی

/1102101305