حجت الاسلام شریف: مراقب باشیم اعمال نیک را نابود نکنیم
وارث: جلسۀ هفتگی حسینیۀ فاطمة الزهرا سلام الله علیها با سخنرانی حجت الاسلام شریف و مداحی حاج سعید حدادیان و کربلایی محمد حسین حدادیان برگزار شد.
در ادامه خبر متن سخنان حجت الاسلام مهدی شریف را می خوانید:
رویکرد اعتقادی و کلامی در کلام امام جواد علیه السلام
وقتی به زندگی امام جواد علیه السلام نگاه می کنیم متوجه می شویم یک رویکرد اعتقادی در همه اعمال، رفتار و گفتارشان حاکم است؛ یک رویکرد کلامی به گونه ای که حضرت یک مُدرس اعتقادی شیعه است و به هر بهانه ای می خواهد اعتقادات تشیع را برایشان جا بیاندازند. امام صادق و امام محمد باقر علیهم السلام رویکرد فقهی در زندگی داشته اند و می خواستند حرام و حلال الهی باقی بماند.
دلایل اتخاذ رویکرد اعتقادی توسط امام جواد علیه السلام متعدد است. یک به این دلیل است که حضرت در سن کودکی به امامت رسیدند. حتی در روایات داریم که شیعیان زیربار مساله امامت نمی رفتند. بعد از شهادت امام رضا علیه السلام حضرت به حج رفتند و در آنجا به سوالات مسلمانان پاسخ دادند در واقع می خواستند حضرت را امتحان کنند. در تاریخ نقل شده است که حضرت حدود 30 هزار سوال را در آن ایام پاسخ فرمودند.
دلیل دیگر: حضرت در دوره بنی العباس و خلیفه اول مامون زندگی می کردند که مامون یکی از متکلمین بزرگ عصر خودش بود و استاد تمام عیار اعتقادات بود. اساساً سردمداران دشمنان اهل بیت علیهم السلام ائمه علیهم السلام را بهتر از ما می شناختند و چون می شناسند تدارک گسترده برای این دشمنی تهیه کرده بودند. رویکرد معاویه دفن و از بین بردن دین اسلام بود.
شخصی از امام جواد علیه السلام پرسید: آیا قائم بر حق شما هستید؟ حضرت فرمود: همه ی ما قائم بر حق هستیم اما آن قائمی که وعده داده شده من نیستم و فرزندان فرزندانم حجت ابن الحسن عجل الله تعالی فرجه الشریف است. آن شخص از حضرت پرسید: چرا مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف را "قائم" گویند:
حضرت پاسخی با رویکرد کلامی فرمود: چون پس از آن قیام کند که از یادها رفته است و بیش تر معتقدان به امامتش (از مسیر اعتقادی خود) برگشته اند. اکثر قائمین به ولایتش از او دست کشیده اند.
عزیزان به زندگی هایمان که نگاه می کنیم می بینیم دقیقا همین گونه شده است. این قدر که به فکر فضای مجازی هستیم فکر امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف هستیم؟ یک عالم بزرگی در نجف می فرمود: شیعه و محب اهل بیت علیهم السلام وقتی صبح از خواب بیدار می شود اولین چیزی که باید ببیند جمال حضرت حجت ابن الحسن اروحنا فداه باشد. اگر کسی چشم باز کرد و حضرت را ندید مطمئن باشد نابیناست. الان جوانها هنوز کامل از خواب بیدار نشده اند موبایلشان را نگاه می کنند تا ببینند چه کسی پیام داده.
با یاد امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف مانوس باشیم
سعی کنیم یک یادی از امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف داشته باشیم بعد از نماز صبح دعای عهد بخوانیم یا بعد از نماز زیارت 5 خطی حضرت را بخوانید، مرحوم شیخ عباس قمی می فرماید: بعد از خواندن این دعا دستهایت را در هم بگذار یعنی با حضرت بیعت کرده ای.
یک سری گرفتاری ها در زندگی داریم که نمیدانیم منشاء آن کجاست. یکی از دلایل آن است که قبح بعضی اعمال برای ما ازبین رفته است و اصلا آن را گناه نمی دانیم. وگرنه این همه دعا می کنیم و از خدا طلب فرج می کنیم یعنی نباید فرج خصوصی در دلمان اتفاق بیفتد؟ نباید حتی رایحه ای از حضرت استشمام کنیم تا مطمئن باشیم حضرت از ما راضی هستند؟ پاسخ این سوال را امام جواد علیه السلام بیان کرده اند.
روایت از امام جواد علیه السلام از تعریف شیعه خالص
شخصی از اصحاب امام جواد علیه السلام نزد حضرت آمد و خیلی خوشحال بود. حضرت از او پرسید: چه شده این قدر خوشحال هستی؟ آن شخص گفت از پدر شما علی ابن موسی الرضا علیه السلام شنیدم که فرمود: بنده در روزی باید خوشحال باشد که خیرات زیادی در آن روز انجام داده باشد و من امروز چنین بوده ام. از صبح 10 نفر از برادران دینی نزد من آمده اند و کمک خواسته اند و من کار آنها را راه انداخته ام.
حضرت فرمود: خیلی خوب است اما مراقب باش عملت را حبط و نابود نکنی. چطور باید قدر اعمال را بدانیم؟ مراقب باشید این همه وقت و هزینه گذاشته اید و به این جلسات آمده اید مراقب باشید نامحرمان را نگاه نکنید. وقتی از علمای علم اخلاق می پرسیدند چکار کنیم تا تقوا داشته باشیم؟ پاسخ می دادند اول بگوئید چکار نکنیم! اول گناه نکنید تا مراحل بعد را بگوئیم. تا روز عاشورا چهل روز مانده است باید مراقبت کنیم نه اینکه در جو و مُد بیفتید چون جو که از بین برود عمل شما هم ادامه پیدا نمی کند اما اگر با عشق و علاقه جلو بروید همه ی مردم عالم هم که زیارت عاشورا نخوانند شما به کارتان ادامه می دهید همانطور که اصحاب سیدالشهدا علیه السلام چنین بودند به گونه ای که زهیر به لشکریان عمر سعد فرمود: به خدا قسم اگر با حسین علیه السلام بمیرم بهتر از این است که یک عمر با شما زندگی کنم.
در کربلا بمباران تبلیغاتی می کردند امام اصحاب سیدالشهدا علیه السلام پا پس نمی کشیدند حتی خود حضرت به آنها فرمود بروید این مردم با من کار دارند و اگر به من دست پیدا کنند با هیچ کس کار نخواهند داشت. اما آنها قبول نکردند و زهیر گفت: این عمر 60 ساله من ارزش ندارد که بگویم فدای شما اما اگر بگویند تو تا ابد می توانی در این دنیا زندگی کنی و از طرفی هم شهادت در رکاب شما برایم مهیا باشد، من عمر ابدی را رها می کنم. مرد می خواهد کسی در معرکه این حرف را بزند. لذا وقتی شهید وارد بهشت می شود به او می گویند هر چه می خواهی بگو و آن قدر درخواست می کند که در آخر خسته می شود.
در ادامه روایت امام جواد علیه السلام فرمود: مراقب باش عملت را نابود نکنی. آن شخص گفت: چگونه عملم را نابود کنم در حالی که از خالص ترین شیعیان شما هستم. حضرت به او فرمود: همین الان اعمالت را نابود کردی. چطور گفتی شیعه ی خالص ما هستی شيعه خالص ما (حزبيل، مؤمن آل فرعون ، حبيب نجار، صاحب يس) سلمان، ابوذر، مقداد و عمار هستند، تو خود را در صف اين افراد برجسته قرار دادى.
مقداد یک شخصیت ویژه هستند و به قدری ارزشمند است که پیامبر صلی الله علیه و آله فرمود: محبت او نشانه ایمان و دشمنی با او نشانه کفر است. در روز سقیفه و روز هجوم به خانه حضرت زهرا سلام الله علیها مقداد دست به شمشیر منتظر فرمان حضرت علی علیه السلام بود.
تکلیف ابدی پیامبر صلی الله علیه و آله برای تمام انسان ها
این شخص یک جمله گفت که به ظاهر و از نظر ما گناه ندارد اما آنها نمی پذیرند و ما باید بدانیم یک سری اعمال اینگونه هستند مثلا جر و بحث کردن، جدال، ریا، تکبر و حسد اعمال انسان را نابود می کنند.
مناسبت عید غدیر را در پیش داریم. همه مسئول هستیم چون پیامبر صلی الله علیه و آله یک تکلیف ابدی برای تمام ما در روز غدیر مشخص کرد و فرمود: اولاً همه ی حاضران باید به غائبان اطلاع دهند و همه ی پدران تا روز قیامت باید درباره ولایت علی ابن ابی طالب علیه السلام با فرزندانشان صحبت کنند. فرزندان ما باید نسبت به امیرالمومنین علیه السلام اشتیاق پیدا کند. حضرت زهرا سلام الله علیها فرمودند: خداوند بعد از غدیر خم برای احدی عذری باقی نگذاشته است. خیلی حرف بزرگی است رویکرد امام جواد علیه السلام را بکار ببندیم و کتاب بخوانیم و بدانیم چه باید به فرزندانمان بیاموزیم.
مناسبت پیش رو ایام ماه محرم است. اشک بر سیدالشهدا علیه السلام را به هر کسی نمی دهند به کسی می دهند که مراقبت کرده باشد. اگر توفیقی را از دست می دهید باید ببینید کجا مرتکب گناه و خطایی شده اید.