حجت الاسلام شهاب: نفاق مثل موریانه درون را تهی می کند

کد خبر: 59387
امام باقر علیه السلام فرمود: موضع اسلام در لسان و زبان است ولی حقیقت ایمان و هدایت در قلب است. مگر می شود خداوند اصل هدایت را در زمین قرار دهد امام و هادی برای آن تعیین نکند؟ حقیقت ایمان و اسلام ولایت ما اهل بیت علیهم السلام است. یعنی ایمان منهای ولایت، ایمان درستی نخواهد بود.

وارث: مراسم شهادت حضرت جواد الائمه (ع) با سخنرانی حجت الاسلام سید عبدالحمید شهاب و مداحی حاج حیدر خمسه و حاج مهدی رعنایی در مسجد قائم برگزار شد.

در ادامه خبر متن سخنرانی حجت الاسلام شهاب را می خوانید:

حجت الاسلام شهاب

نفاق؛ رذیله ی اخلاقی خطرناک در جامعه ی اسلامی

امام جواد علیه السلام در روایات اشاره به ترک این رذیله ی اخلاقی خطرناک در جامعه ی اسلامی دارند. اگر نفاق در میان مردم و جامعه شکل بگیرد آثار تخریبی برای مردم و امام ایجاد می شود. نفاق خاکستری و خزنده است و ماهیت آن مثل موریانه ای است که در چوب می افتد یعنی پوسته وجود دارد اما از درون تهی است.

اگر یک نگاه اجمالی به دوران حاکمین انبیای الهی تا عصر غیبت صغری داشته باشیم متوجه می شویم اساساً مردم در برخورد با اعتقادات و دین سه شکل بیشتر نداشته اند؛ یا دینداران واقعی بوده اند که تعدادشان کم بوده است و قرآن هم به این مطلب اشاره دارد. امام حسین علیه السلام در واقعه ی کربلا اشاره کردند وقتی امتحان الهی پیش می آید دینداران واقعی کم هستند. لذا در شب عاشورا چندین هزار نفر پشت امام حسین علیه السلام را خالی کردند. 72 نفر در درک تام و کامل از امام زمانشان بودند.

به این دلیل که حقیقت ایمان برای خیلی ها هنوز جا نیفتاده است؛ حقیقت ایمان با حقیقت اسلام تفاوت دارد. امام باقر علیه السلام فرمود: موضع اسلام در لسان و زبان است ولی حقیقت ایمان و هدایت در قلب است. مگر می شود خداوند اصل هدایت را در زمین قرار دهد اما برای آن هادی تعیین نکند؟ حقیقت ایمان و اسلام ولایت ما اهل بیت علیهم السلام است. یعنی ایمان منهای ولایت، ایمان درستی نخواهد بود. قرآن هم این مطلب را تصریح می کند:

قالَتِ الْأَعْرابُ آمَنَّا قُلْ لَمْ تُؤْمِنُوا وَ لکِنْ قُولُوا أَسْلَمْنا وَ لَمَّا يَدْخُلِ الْإيمانُ في‏ قُلُوبِکُمْ 1 ؛ عربهای بیابان نشین به تو گفتند: ایمان آوردیم ، بگو: هنوز ایمان نیاورده اید، بلکه اسلام آورده اید، چون هنوز ایمان در قلبهای شما وارد نشده. ایمان واقعی ایمان به ولایت است. اگر کسی مومن واقعی باشد شفاف در محضر امام زمانش ظهور و بروز می کند.

دسته ی دوم ناباوران به دین هستند و تکلیفشان مشخص است فاجر و فاسق و اهل ارتکاب گناه آشکار هستند امثال معاویه علیهم العنه. خداوند هم به پیامبر صلی الله علیه و آله دستور داده است که اگر کفر علنی دیدی با شدت برخورد کن؛ اشداء علی الکفار.

منافقین؛ خطرناک ترین انسانها

دسته ی سوم خطرناک ترین هستند چون بین آنچه در زبان جاری می کنند با آنچه در قلب جریان دارد تفاوت فاحشی دارند به تعبیر قرآن: می گویند اما عمل نمی کنند. دسته ی دوم که فاسقان، فاجران و کفار هستند، ماهیتشان برای دیگران مشخص می شود. اما نکته ای که مسیر مکتب را به انحراف کشاند و پیامی برای جوان امروز است که حواست باشد دشمن با حربه ی نفاق آماده است تا مذهب را از دستت بیرون بکشد. نوع الفبایش با دیروز فرق کرده است. علت شهادت مسلم ابن عقیل علیه السلام نفاق بود.

باید به شدت مراقب باشیم هر چقدر می توانیم باید انسجام بین عقاید را تقویت کنیم، این تفرقه ها و جدایی پردازی ها حرکت خزنده دشمن است. امروز یک خبر موثق به دستم رسید که وهابیت ملعون برای مقابله با غدیر 400 سایت و وبلاگ ساخته است. ما برای تبلیغ چکار کرده ایم؟ فقط به یکدیگر ضربه می زنیم. مبارزه مختار ثقفی با حکومت وقت به بقا نرسید چون نفاق درونشان بود.

عدم وفای به عهد؛ نشانه ی منافق

پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله فرمود: نشانه های نفاق در مردم سه چیز است ولو اینکه اهل نماز و روزه باشند؛ نشانه منافق سه است: هرگاه حرف بزند دروغ می گوید و اگر وعده داد خلاف وعده می کند واگر امانتی به او سپرده شود در امانت خیانت می کند.

منافق اهل خیانت و پیمان شکنی است. مسلم ابن عوسجه کسی بود که عهد محکمی با امام زمانش و خدا بسته بود.

در آخرین لحظات شهادت مسلم ابن عوسجه وقتی حبیب به کنارش رسید، گفت: تحمل شهادت تو سخت است.( تو را به بهشت بشارت می دهیم. تقدیر چنین است که به زودی به تو پیوندم. اگر این گونه نبود، برای پیوند دینی و خانوادگی که میان ماست، )دوست داشتم خواسته های تو را بشنوم و بدان جامعه عمل بپوشانم. مسلم با اشاره انگشت امام خود را نشان داد و گفت: تو را وصیّت می کنم که تا پای جان از او حمایت کنی. حبیب گفت: به خدای کعبه قسم آن حضرت را یاری خواهم کرد.

در آن لحظه، امام حسین علیه السلام بر بالین مسلم آمد فرمود: مسلم خدا تو را رحمت کند. آن گاه این آیه شریفه را تلاوت فرمود: فَمِنْهُمْ مَنْ قَضی نَحْبَهُ وَ مِنْهُمْ مَنْ ینْتَظِرُ وَ ما بَدَّلُوا تَبْدِیلا 2 ؛ برخی از مؤمنان پیمان خود را به آخر بردند (و در راه حق به شهادت رسیدند) و برخی دیگر در انتظار شهادت به سر می برند و هرگز در عهد و پیمان خود تغییر و تبدیل ندادند.

در اندیشه ی مسلم این چنین است که باید به عهد خودش عمل کند. جوان هیئتی هم نباید خلف وعده کند عهد اجتماعی اش، عهد با خانواده اش و ... باید از پیر غلامان تاسی کند و از وفای به عهد مسلم درس بگیرد.

امام حسین علیه السلام در شب عاشورا به تنهایی رسیده بودند چون افرادی که ادعای ماندن با او را داشتند حضرت را تنها گذاشته بودند. جوانها نزد حضرت رفتند و حضرت به آنها فرمود: من، مرگ را چیزی جز خوش بختی، و زندگی با ستمگران را چیزی جز ملال نمی دانم فردا لشکراین عمر سعد با من کار دارند شما بروید. در این هنگام نافع ابن هلال از جا بلند شد و گفت: به خدا سوگند ، ما از دیدار پروردگارمان ، ناخشنود نیستیم ، و بر اساس نیت ها و بصیرت های [درست] خود هستیم . با دوستِ تو ، دوست و با دشمن تو ، دشمنیم. بعد از این سخن یقه ی پیراهنش را باز کرد و گفت: این پوست از اینکه در راه تو فدا شود کراهت ندارد.

جوان هیئتی ولیّ و امام زمانش را تنها نمی گذارد در عصر غیبت حساسیت بیشتری وجود دارد و باید پای امامش بایستد.

امانتدار نبودن؛ دومین نشانه منافق

دومین نکته ای که پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله درباره منافق فرمود این است که: منافق امانتدار خوبی نیست. امام صادق علیه السلام فرمود: در روز قیامت از نعمت ولایت ما سوال می کنند. ما هم سعی کنیم نعمت ولایت را با عملمان خوب حفظ کنیم.

سومین نشانه ی منافق این است که سخن راست نمی گوید و اهل دروغ است و با دروغ پردازی می خواهد کارش را پیش ببرد. امروز حساس ترین مقطع زمانی در حفاظت و صیانت از ولایت امیرالمومنین علیه السلام است. با توجه به اینکه برای حج این اتفاق افتاد هیئتی ها و متدینین دست به دست هم دهند و نماد صفا و شفافیت را زنده کنند و نشان دهند که شیعه پای اخلاصش ایستاده است و به برکت سرمایه ی اخلاص و درک حقیقتی که از مکتب دارد پای اسلام ایستاده است.

حجت الاسلام شهاب

پی نوشت:


1. سوره حجرات آیه 14.


2. سوره احزاب آیه 23.