برکات سوره "حمد" و ذکر "بسم الله"

کد خبر: 59550
در اثرات سوره‌های قرآن كریم، اثرات عجیبی ذکر شده است که هر کدام معجزه‌ای هستند، اما آنچه که خیلی اثرات معجزه‌آسایی از آن ذکر شده است سوره مبارکه «حمد» است.
وارث: در سوره‌های قرآن آنچه که اثرات معجزه‌آسایی از آن ذکر شده سوره مبارکه حمد است که در کمتر سوره‌ای یافت می‌شود، قرآن سرتاسر دارای اعجاز در زندگی مادی و معنوی است که اگر ما با معرفت تلاوت کنیم حتماً اثرات آن‌ را خواهیم دید.

در اثرات سوره‌های قرآن كریم، اثرات عجیبی ذکر شده است که هر کدام معجزه‌ای هستند، اما آنچه که خیلی اثرات معجزه‌آسایی از آن ذکر شده است سوره مبارکه «حمد» است. در کلامی از پیامبر اکرم(ص) آمده است: هرکس هنگامی‌که وارد خانه خود می‌شود، سوره حمد و توحید را قرائت کند خداوند فقر را از خانه او دور کرده و برکت زندگی او را به حدی زیاد می‌کند که به همسایگانش نیز می‌رسد.

رسول خدا(ص) همچنین فرمود: هرکس سوره حمد را قرائت کند خداوند به عدد خواندن تمام کتاب‌هایی که از آسمان نازل شده به او ثواب و پاداش عنایت می‌فرماید.

حضرت رسول اکرم(ص) در این رابطه فرمود: چون کسی را درد چشم باشد یا در بینایی او ضعفی باشد در اول ماه چون هلال ماه را ببیند دست بر چشم خود بنهد و سوره فاتحه را ده بار با نیت خالص و توجه به معنی آن بخواند و در آخر سوره مبارکه توحید را سه بار بخواند بعد از آن هفت بار بگوید «یا ربِّ قَوِّ بَصَری» سپس بگوید: «اللهم اکف انت الکافی، اللهم عاف انت المعافی» درد چشم و ضعف بینایی به صحت مبدل می‌شود.

امام صادق(ع) هم فرموده است: سوره حمد سوره‌ای است که ابتدایش حمد خدا و وسطش اخلاص و آخرش دعا است و هر کس با ایمان سوره مبارکه فاتحه را چهل بار بر قدح آب با نیت خالص و توجه به خدا و معنی آن بخواند و آن آب را بر روی کسی که تب دارد بپاشد، تب از او زایل می‌شود. از حضرت امام صادق(ع) نیز روایت شده است: هر کس سوره حمد را قرائت کند، به لطف و عنایت الهی درهای خیر دنیا و آخرت به روی او گشوده خواهد شد.

ثواب ذکر «بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ»

امامان معصوم(ع) هیچ‌کاری را بدون «بِسْمِ اللَّهِ» آغاز نمی‌کردند و تأکید داشتند که «بِسْمِ اللَّهِ» آشکار و بلند گفته شود، خداوند متعال نیز آغاز بعثت پیامبر اکرم(ص) را با «بِسْمِ اللَّهِ» شروع کرد، به‌طوری‌که آیه اول سوره مبارکه علق و آغاز هر سوره‌ای غیر از سوره توبه با «بِسْمِ اللَّهِ» است و این تعلیم عملی، برای همه است؛ همان‌گونه که در آیه ۴۱ سوره مبارکه هود آمده است: «وَقَالَ ارْکَبُواْ فِیهَا بِسْمِ اللّهِ مَجْرَاهَا وَمُرْسَاهَا إِنَّ رَبِّی لَغَفُورٌ رَّحِیمٌ؛ نوح گفت: به‌نام خدا بر کشتی سوار شوید در هنگام حرکت و توقفش».

در روایات متعددی آمده است که به فرزندانتان «بِسْمِ اللَّهِ» گفتن در هر کاری را تعلیم دهید، در روایتی از پیامبر اکرم(ص) آمده است که می‌فرماید: پس هرگاه معلم به کودک بگوید: «بگو: بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ» و کودک بگوید: «بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ»، خداوند برای این کودک و پدر و مادرش و معلم او برائت از آتش خواهد نوشت.

آغاز کار به نام خدا، یک ارزش و فضیلت است کمااینکه در تصمیم بر انجام کاری، گفتن «ان‌شاءالله» نیز یک فضیلت است، همانگونه که خداوند در آیه ۲۳ و ۲۴ سوره مبارکه کهف می‌فرماید: «وَلَا تَقُولَنَّ لِشَیْءٍ إِنِّی فَاعِلٌ ذَلِکَ غَدًا ﴿۲۳﴾ إِلَّا أَن یَشَاءَ اللَّهُ وَاذْکُر رَّبَّکَ إِذَا نَسِیتَ وَقُلْ عَسَى أَن یَهْدِیَنِ رَبِّی لِأَقْرَبَ مِنْ هَذَا رَشَدًا ﴿۲۴﴾؛ و زنهار در مورد چیزى مگوى که من آن را فردا انجام خواهم داد (۲۳) مگر آنکه خدا بخواهد و چون فراموش کردى پروردگارت را یاد کن و بگو امید که پروردگارم مرا به راهى که نزدیک‌تر از این به ثواب است هدایت کند (۲۴)» و این یعنی این‌که اراده و مشیت الهی، پیش از اراده و مشیت هر کسی است».

/1102101305