مجاهدی بصیر که فتنه های دنیا او را تسلیم نکرد
مراسم سالگرد ارتحال عالِم بزرگوار و بینانگذار بنیاد بینالمللی غدیر آیتالله «ابوالقاسم خزعلی» (رحمة الله علیه) در هفتمین روز از دهۀ امامت و ولایت و همزمان با سالروز ولادت امام هادی علیه السلام برگزار میشود.
وارث: مراسم سالگرد ارتحال عالِم بزرگوار و بینانگذار بنیاد بینالمللی غدیر آیتالله «ابوالقاسم خزعلی» (رحمة الله علیه) در هفتمین روز از دهۀ امامت و ولایت و همزمان با سالروز ولادت امام هادی علیه السلام برگزار میشود.
برپایه این گزارش، مراسم اولین سالگرد ارتحال آیتالله خزعلی روز شنبه 27 شهریورماه جاری از ساعت 17:30 لغایت 19:30 در مسجد امام صادق (ع) واقع در میدان فلسطین تهران برگزار خواهد شد.
ابوالقاسم خزعلی، در سال ۱۳۰۱ در بروجرد به دنیا آمد. مادرش ربابه نام داشت و پدرش غلامرضا، پیشهاش ندافی بود. در همان شهر به مدرسه رفت تا این که در ۱۰ سالگی به همراه خانواده به مشهد نقل مکان کرد. وی دوره ابتدایی را در مدرسه نواب و ابن یمین مشهد به اتمام رساند.
وی تحصیل علوم دینی را در سال ۱۳۲۱ در حوزه علمیه مشهد آغاز کرد؛ صرف و نحو را نزد علیاکبر دامغانی فرا گرفت و کتاب مغنی اللبیب را نزد محقق قوچانی خواند. معالم، لمعه و قوانین را نزد سید احمد یزدی آموخت و رسائل، مکاسب و کفایه را نزد هاشم قزوینی و بخشی از کفایه را نیز نزد مجتبی قزوینی فرا گرفت.
او در سال ۱۳۲۷ راهی قم شد و در درس خارج فقه سید حسین طباطبائی بروجردی و خارج اصول سید روحالله خمینی حضور پیدا کرد. وی همچنین مدتی در محضر محمدتقی بهجت تلمذ کرد. در بخش فلسفه، اشارات را نزد جواد خندقآبادی تهرانی خواند و در درس منظومه و اسفار سید محمدحسین طباطبایی حاضر شد.
تنها اثری که از وی به چاپ رسیده، تفسیر سوره فاتحة الکتاب نام دارد.
ابوالقاسم خزعلی، در پیش از انقلاب ۱۳۵۷ یک بار در زندان قزلقلعه زندانی و سهبار نیز به شهرهایی مثل گناوه و زابل تبعید شد. اولین بار در سالهای پایانی دهه ۱۳۳۰ بود که به سه سال تبعید به گناباد محکوم شد که به دلیل وساطت آیت الله بروجردی در دربار، از تبعید خلاصی مییابد.
آیت الله خزعلی در دوران تحصیل و مبارزه با طلاب و فضلای بسیاری همراه بود که از میان آنان میتوان به شهید آیت الله مطهری، شهید آیت الله بهشتی و آیة الله ربانی شیرازی اشاره کرد.
آیت الله خزعلی در سالهای تحصیل و مبارزه خدمات فرهنگی و علمی شایانی به جامعه اسلامی ارزانی داشته است. مهمترین خدمت فرهنگی ایشان در دورة طاغوت، تنویر افکار عمومی و آگاه کردن جوانان مستعدّ و انقلابی از خطرهای موجود، همچون جریانهای التقاطی و تز اسلام منهای روحانیت و مبارزه با جریان روشنفکری غیر متعهّد بود. وی در سخنرانی های خود همواره بر اسلام ناب و اصیل پای میفشرد و جوانان را به اُنس با علما روحانیّت شیعه و پرهیز از فراگیری اسلام از دست دیگران دعوت میکرد.
در ماجرای انجمن های ایالتی و ولایتی، آیت الله خزعلی همواره در کنار امام (ره) بود و از جمله، حامل پیام ایشان برای علمای نجف آباد شد. همچنین وی در هیجدهم فروردین ماه 1343 به دیدار امام رفت. امام (ره) به تازگی آزاد شده بود و روزنامه اطلاعات در آن زمان مطلبی نوشته بود مبنی بر اینکه امام با دستگاه شاه کنار آمده و آزاد شد.
آیت الله در طول دوران جنگ تحمیلی بارها در جبههها حضور یافت و همواره مایه دلگرمی رزمندگان اسلام بوده است.
برخی از مسؤولیتهای ایشان پس از انقلاب اسلامی به شرح زیر است:
ـ عضویت در مجلس خبرگان قانون اساسی؛
ـ عضویت در مجلس خبرگان رهبری در سه دوره متوالی به نمایندگی از مردم استان خراسان؛
ـ عضویت در شورای نگهبان قانون اساسی
آیتالله خزعلی به عنوان یکی از یاران صدیق امام و رهبری همواره بر تبعیت از ولایت مطلقه فقیه تاکید داشت به طوری در فتنه 88 مواضع شفاف و قاطعی علیه فتنه گران داشت و از فرزند خود که در جریان فتنه نقش آفرین بود، بارها اعلام برائت کرد.
وی در بامداد چهارشنبه ۲۵ شهریور ۱۳۹۴ پس از یک دوره طولانی بیماری و کهولت سن درگذشت.
پایگاه خبری وارث سالروز درگذشت این عالم و مجاهد راه خدا را خدمت حضرت ولی عصر (ارواحنا فداء) و مردم شریف و ولایی کشورمان تسلیت و تعزیت عرض می نماید.