استاد فاطمی نیا: مساله ی غدیر بسیار واضح و روشن است
وارث: جشن عید غدیر با سخنرانی استاد فاطمی نیا در مسجد علی ابن ابی طالب علیه السلام برگزار شد.
در ادامه ی خبر متن سخنرانی حجت الاسلام فاطمی نیا را می خوانید:
مقام والا و پیچیده ی ولایت امیرالمومنین علیه السلام
مقام ولایت امیرالمومنین علیه السلام از عقول ما خارج است از نظر علمی بدون مبالغه می گویم. همینطور که ما از قرآن ظواهر را می بینیم و آنها که محرم هستند بواطن را می بینند، نسبت به امیرالمومنین علیه السلام هم چنین است و پیغمبر صلی الله علیه و آله مامور بودند این نصب را که از جانب خدا بوده به مردم ابلاغ کنند. در کتاب "دررالمنثور" از سخنان سیوطی چنین استفاده می شود که در صدر اسلام که قرآن می خواندند به یکدیگر یادآوری می کردند که بَلِّغْ مَا أُنْزِلَ إِلَيْكَ مِنْ رَبِّكَ 2 ؛ درباره علی (علیه السلام) است نه اینکه جزو قرآن باشد، مردم به یکدیگر می گفتند.
مقام ولایت مقام بسیار پیچیده و خاصی است که اولیای خدا بالاخره با مردم مماشات کرده بودند و معلم بودند، امیرالمومنین علیه السلام نمی خواست مردم را به زحمت بیاندازند اینها تعالیم عامه ی اسلام را به مردم می گفتند و حق آن محرمی که در گوشه ای بوده هم ادا می شده است.
می خواهم از شما سوالی بپرسم، تمام احکام اسلام محترم است، اینها به این معنا نیست که بخواهیم خدای نکرده احکام را دست کم بگیریم. اگر وضو نباشد نماز صحیح نیست و اگر نماز صحیح نباشد هیچ چیز گیر انسان نمی آید نماز ستون دین است، اما به این معنا نیست که وضو امر لغوی است، وضو مهم است اما مشکل نیستند و این احکام را دست کم نمی گیریم. اما از شما می پرسم در نهج البلاغه داریم که امیرالمومنین علیه السلام آمد و دست کمیل را گرفت، اینها مرآت و آیینه خدا هستند، و کمیل را به صحرا و بیابانی بردند. در نهج البلاغه نوشته اند حضرت علی علیه السلام کمیل را به قبرستان یا بیابانی بردند و آه سردی کشیدند و فرمودند: «در سینه ی من علم زیادی هست اگر حاملانی پیدا کنم اینها را می گویم.» آیا این علمها شکیات نماز بود؟ یا احکام روزه بوده؟ احکام که آسان است و نیازی به آه کشیدن حضرت نبوده است.
جوانان عزیز سعی کنید بلند نظر باشید ما شیعه ی امیرالمومنین علیه السلام هستیم که ایشان آقای جوانمردان است. انسان نظرتنگ از یهود و نصاری خطرناک تر هستند. به آیه توجه کنید: يَا أَيُّهَا الرَّسُولُ بَلِّغْ مَا أُنزِلَ إِلَيْكَ مِن رَّبِّكَ وَإِن لَّمْ تَفْعَلْ فَمَا بَلَّغْتَ رِسَالَتَهُ ۚ وَاللَّـهُ يَعْصِمُكَ مِنَ النَّاسِ 2؛ خداوند به پیغمبر اکرم صلی الله علیه و آله میفرماید پیام را ابلاغ کن که اگر ابلاغ نکنی رسالتت کامل نمی شود و نترس و پیام را ابلاغ کن خدا تو را نگه می دارد؛ حضرت نمی ترسیدند ولی خدا به او فرمودند: ما تو را نگه می داریم و حفظت می کنیم.
ما اهل سنت هایی داریم که منقبت نویس و فضیلت نویس و معتدل بوده اند حتی سنی هایی داریم که 12 امام را قبول داشته اند و تقریبا می شود گفت سنی بوده اند اما امامان ما را قبول داشتند. بعدها دشمن آمد و سنی های تندرو درست کرد. اگر آمریکا 10 نفر مبلغ باسواد در کشور می گذاشت به اندازه یک دو دقیقه تاثیر نمی گذاشت که یک تکفیری انسانی را بکشد و رسانه های غربی بگویند اسلام گرایان فلان شخص را کشتند، اینگونه اسلام را تخریب می کنند.
امتیاز علامه امینی نسبت به دیگر نویسندگان
امتیاز علامه امینی نسبت به دیگران به این است که ایشان "الغدیر" را به زبان عربی نوشته اند تا در دنیا بتوانند استفاده کنند، دوم ایشان کتاب را با عربی فوق العاده زیبا، جدید و به روز نوشته اند قدرتی در قلم او هست که فقط خدا می داند. مزیت دیگر ایشان این است که حدیث غدیر را از نظر روایی از طریق 360 طریق نقل کرده اند، خیلی حرف است! انسان باید انصاف داشته باشد! این 360 طریق واقعا وجود داشته که ایشان آنها را آورده. حتی علامه حدیث غدیر را از نظر عدد هم ثابت کرده اند و در جلد کتاب نوشته اند: حدیث غدیر را از طریق قرآن، حدیث و شعر که بسیار مهم است. علامه امینی در 11 جلد از 110 نفر شاعری که مطرح بوده اند شعر درباره غدیر آورده اند، شعرایی که در دنیای عرب مطرح هستند مانند سید حمیری، ابوطمام و ...
یکی از نکات مهم کتاب "الغدیر" این است که علامه امینی هنگامی که کتاب را می نوشتند بسیاری از منابعشان خطی بوده است و بسیار مشکل بوده و گاهی برای به دست آوردن نسخه ای به هند می رفته است مثل زمان حال نبوده که عکس و پرینت بگیرند و بیاورند اینطور کتاب را نوشته اند.
کرامات علامه امینی صاحب کتاب "الغدیر"
مرحوم آیت الله سید عزیز طباطبایی 3 کسی بودند که در نوشتن "الغدیر" اشراف کامل داشته و به علامه کمک کردند و مثل کتابخانه ی سیار بودند، کراماتی از علامه برای من فرمودند که برای شما نقل می کنم. یک وقتی در عراق کاغذ بسیار کم شده، علامه می خواست کاغذ برای کتاب "الغدیر" بگیرد، رفته بود حرم امام موسی کاظم علیه السلام زیارت کند و بعد از آن به بغداد برود. برای گرفتن کاغذ، در حرم آیت الله مظفر را دیده بود که وقتی فهمیده بود علامه برای گرفتن کاغذ می رود. بعدا گفته بود من عربم و تو عجمی من با این مناسباتم دو ماه است که کاغذ می خواهم و نمی توانم بگیرم.
ولی زمانی که علامه به اداره مربوطه می رسد و نوبتش می رسد، می گوید: 350 بند کاغذ می خواهم، متصدی گفته بود: اینجا می گیرید یا نجف؟ گفته بود نجف، پولش را گرفت و گفت می فرستیم برایتان، وقتی علامه می روند بقیه به متصدی گفتند: چه شد که در این اوضاع به این فرد کاغذ دادید؟ که گفت: من نشناختمش ولی وقتی به من نگاه می کرد، حالی پیدا می کردم که اگر هر کاری می گفت، می کردم و دست خودم نبود.
یکی دیگر از کرامات علامه امینی این بود که در عراق وزیر معارف آن زمان که سنی بود پسری داشت که بیمار می شود نامه ای به علامه امینی می نویسد و ماجرا را به او توضیح می دهد و از او می پرسد: علی (علیه السلام) شما می تواند کاری برای پسر من انجام دهد؟ وقتی ایمان داشته باشیم کارمان درست می شود. نامه به دست علامه می رسد ایشان در نامه ای می نویسند: «بسم الله الرحمن الرحیم خداوند به برکت امیرالمومنین علیه السلام فرزند شما را شفا داد.» بعد از نگارش نامه به حرم حضرت علی علیه السلام می رود و به آقا عرض می کند یک حواله ای برای شما فرستادم مرا روسیاه نکنید. نامه که بلافاصله به بالای سر مریض می رسد حال مریض خوب می شود.
علامه امینی از این کرامات زیاد داشته است امکان ندارد عاشق دست خالی باشد و حتما رزقی دارد مگر اینکه عاشق نباشد، مرحوم پدرم می فرمود: علامه امینی به حرم امیرالمومنین علیه السلام می آمد و آنچنان گریه می کرد که تمام اهل حرم گریه می کردند.
مساله غدیر یک مساله واضح و روشن است و از خورشید روشن تر است و در تاریخ هم زحمات زیادی کشیده شده تا به مردم برسد اما الان دیگر یک مساله حل شده است.
پی نوشت:
1و2- سوره مائده آیه 67.
3- ابوجواد، سید عبدالعزیز بن جواد بن اسماعیل طباطبائی یزدی، در _۴ آبان ۱۳۰۸ش مطابق ۲۱ جمادیالثانی ۱۳۴۸ق_ در نجف متولد شد. پس از فراگیری دروس مقدماتی علوم دینی و در ۱۵ سالگی همراه پدر به ایران آمد.