21 هزار هیات مذهبی در سال 94 ارزیابی شد/ تشکیل ستاد ساماندهی شئون فرهنگی در مناسبات مذهبی

کد خبر: 60423
حجت الاسلام حسین روحانی نژاد از تشکیل ستاد ساماندهی شئون فرهنگی در مراسمات مذهبی خبرداد و گفت: شورای عالی انقلاب فرهنگی ستادی را با این عنوان با عضویت برخی از نهاد های فرهنگی و امنیتی دایر کرد تا امورات مربوط به مراسمات مذهبی در سراسر کشور در این ستاد مورد بررسی قرار گیرد.
وارث: حجت الاسلام «حسین روحانی نژاد» معاون امور فرهنگی و تبلیغ سازمان تبلیغات اسلامی در نشست خبری که ساعتی پیش در دفتر سازمان تبلیغات اسلامی برگزار شد، برنامه های این معاونت در ماه محرم را شرح داد.
وی با بیان اینکه هیئات مذهبی با کارکرد های مثبتی که دارند، کاهش دهنده آسیب های اجتماعی هستند، اظهار کرد: هیئات مذهبی با شاخصه های دینی، مذهبی، عقلانی، عاطفی، جهادی و عاشورایی کارآمد ترین راهکار جهت مقابله با جبهه کفر و نفاق و دفاع از حریم مرزهای امنیتی و اعتقادی است.
حجت الاسلام حسین روحانی نژاد برنامه ریزی لازم جهت اجرا و ارتقای کیفی و کمی هرچه بیشتر فیوضات معنوی و حماسی در مراسم عزاداری سالار شهیدان (ع) را ضروری دانست و افزود: موضوعاتی همچون توجه به موضوع آگاهی بخشی دینی و بصیرت افزایی با دعوت از سخنرانان و خطبای ارجمند، مداحان و ذاکران و نیز قاریان گرامی در جهت ارائه  برنامه های مستدل و با کیفیت موثر است.
وی توجه به تمام ظرفیت ها در مقابله اصولی و فرهنگی با پدیده هایی همچون آسیب های اجتماعی و فرهنگی را ضروری برشمرد و به ساماندهی اجرای برنامه ها و دسته های عزاداری تاکید کرد.
تقدیر از خانواده های معظم شهدای مدافع حرم
معاون امور فرهنگی و تبلیغ سازمان تبلیغات اسلامی با بیان اینکه تجلیل و تقدیر از خانواده های معظم شهدای انقلاب اسلامی، هشت سال دفاع مقدس و مدافعان حرم از اولویت برنامه های هیئات مذهبی است، گفت: برنامه های این بخس در قالب یادمان سازی از رفتار عملی شهیدان اجرا خواهد شد.
وی با تاکید بر رعایت وحدت اسلامی بر اساس شاخص های مورد تاکید رهبر معظم انقلاب تصریح کرد: باید از مباحث اختلاف انگیز و اهانت به مقدسات پیروان مذهبی جداً اجتناب شود.
 حجت الاسلام حسین روحانی نژاد نقس مسئولین هیئات مذهبی در اجرای فرائض دینی همچون نماز جماعت را اساسی برشمرد و گفت: اقامه نماز جماعت در مراسم عزاداری با محوریت مساجد و خلق زیباترین و ماندگارترین اقامه نماز جماعت در ظهر عاشورا یکی از مسائلی است که باید به آن توجه ویژه شود.
توجه به نوجوانان و جوانان و مسئولیت بخشی به آنان
وی در خصوص حضور نوجوانان و جوانان در اقامه عزای سید الشهدا(ع) گفت: حضور کودکان، نوجوانان و جوانان در مراسمات عزاداری سالار شهیدان نیکو و مغتنم است و بهتر آن است تا مسئولیت بخشی از برنامه ها به آن ها سپرده شود تا تجربه عملی جوانان در این راستا ارتقاء یابد.
معاون امور فرهنگی و تبلیغ سازمان تبلیغات اسلامی دقت عمل در گزینش پیام های عاشورایی، بهره گیری از نکات اخلاقی، سیاسی ائمه طاهرین (علیهم السلام) و مراجع معظم تقلید، رعایت اخلاق اسلامی و پرهیز از ایجاد مزاحمت و خودداری از حرکات ناشایست و وهن مذهب، ایمنی مساجد و تکایا و حفظ و نظم مراسمات را نیز از ضروریات دانست.
اعزام 5 هزار طلبه خواهر برای تبلیغ ماه محرم
حجت الاسلام حسین روحانی نژاد همچنین از اعزام بانوان جهت تبلیغ در ایام محرم خبرداد و گفت: بیش از 5 هزار طلبه خواهر در ایام محرم جهت تبلیغ به سراسر کشور اعزام خواهند شد.
وی همچنین از انجام برنامه های فرهنگی مشترک با وزارت کشور خبرداد و اظهار کرد: فعالیت مشترکی را با وزارت کشور در جهت رفع مشکلات اجتماعی در راستای تعیین نقش شوراهای اجتماعی در کشور آغاز کردیم که امیداوریم به نقطه مطلوبی در این خصوص دست یابیم.
معاون امور فرهنگی و تبلیغ سازمان تبلیغات اسلامی در خصوص همایش های برگزار شده در سراسر کشور با موضوعیت محرم گفت: بیش از هزاران همایش در بیش از چهار صد شهرستان برای هیئات مذهبی، کانون های مداحان و مبلغان و مبلغین برگزار شده و یا در روز های آتی برگزار خواهد شد.
حجت الاسلام حسین روحانی نژاد محتوا بخشی به برنامه های عزاداری را مورد تاکید قرار داد و اظهار کرد: بایستی فعالیت های اجرا شده در هیئات مذهبی در جهت ارتقای سطح معنوی و معرفتی مخاطبان قرار داده شود.
91 هزار هیات در سامانه طوبی ثبت شده است
وی با بیان اینکه بیش از 91 هزار هیات مذهبی در سامانه طوبی سازمان تبلیغات ثبت شده است، اظهار داشت: سامانه طوبی بانک اطلاعات تشکل های دینی، فرصتی برای انسجام و هماهنگی بیش از پیش هیئات مذهبی و موسسات دینی و فرهنگی است.
وی در خصوص ارزیابی نقاط قوت و ضعف هیئات مذهبی در سال گذشته افزود: بیش از 21 هزار هیئت مذهبی در کشور در سال گذشته مورد بررسی قرار گرفتند و نقاط قوت و ضعف ان ها بررسی شد.
معاون امور فرهنگی و تبلیغ سازمان تبلیغات اسلامی با اشاره به درصد حضور مردم در سال 1394 تصریح کرد: بیش از 23 درصد عزاداری ها در سال اخیر در حسینیه ها، 10 درصد در منازل، 13 درصد تکایا، 5 درصد بقاع متبرکه، 6 درصد ادارات و کارخانجات و الباقی در مساجد برگزار شد که این آمار مطلوبی در تشکیل این مراسمات در مساجد محسوب می شود.
وی در انتها به نقش و جایگاه قران کریم در برنامه های عزاداری پرداخت و گفت: سازمان دارالقران الکریم وابسته به سازمان تبلیغات اسلامی همانند ادوار گذشته مسئولیت برگزاری جلسات آموزشی و تلاوت قرآن در هیئات را بر عهده دارد.
تشکیل ستاد ساماندهی شئون فرهنگی در مراسمات مذهبی
حجت الاسلام حسین روحانی نژاد در انتها از تشکیل ستاد ساماندهی شئون فرهنگی در مراسمات مذهبی خبرداد و گفت: شورای عالی انقلاب فرهنگی ستادی را با این عنوان با عضویت نهاد هایی همچون سازمان تبلیغاتف وزارت ارشاد، دفتر تبلیغات اسلامی، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه ها، نیروی انتظامی و وزارت اطلاعات تشکیل کرد تا امورات مربوط به مراسمات مذهبی در سراسر کشور در این ستاد مورد بررسی قرار گیرد.