حجت الاسلام ماندگاری: شهدا پروژه ی قابل تکرار اند

یکی از بهترین استفاده ها از حادثه ی عاشورا فرمول برون رفتن از ضلالت است. امام صادق علیه السلام در زیارت اربعین می فرمایند: «و بذل مهجته فيك ليستنقذ عبادك من الجهالة و حيرة الضلالة ... ؛ كسي كه نهايت تلاش را در دعوت مردمان براي هدايت کرد و براي آنان به هر نحو ممكن خيرخواهي كرد تا آن جا كه در نهايت خون خويش و جان عزيزش را براي بيداري مردم از ناداني و گمراهي فدا كرد.
استفاده از عاشورا برای رفع ظلالت
یکی از دعاهای سفارش شده در عصر غیبت این دعاست:
اَللّهُمَّ عَرِّفْنى نَفْسَكَ فَاِنَّكَ اِنْ لَمْ تُعَرِّفْنى نَفْسَكَ لَمْ اَعْرِف نَبِيَّكَ اَللّهُمَّ عَرِّفْنى رَسُولَكَ فَاِنَّكَ اِنْ لَمْ تُعَرِّفْنى رَسُولَكَ لَمْ اَعْرِفْ حُجَّتَكَ اَللّهُمَّ عَرِّفْنى حُجَّتَكَ فَاِنَّكَ اِنْ لَمْ تُعَرِّفْنى حُجَّتَكَ ضَلَلْتُ عَنْ دينى
خدايا خود را به من بشناسان، زيرا اگر خود را به من نشناسانى فرستاده ات را نشناخته ام، خدايا فرستاده ات را به من بشناسان، زيرا اگر فرستاده ات را به من نشناسانى حجّتت را نشناخته ام، خدايا حجّتت را به من بشناسان، زيرا اگر حجّتت را به من نشناسانى، از دين خود گمراه مى شوم.
و نیز در قرآن آمده است: اهدنا الصراة المستقیم در مقابل آن ایه 61 سوره یس: وان اعبدونی هذا صرط مستقیم
مردم سه دسته اند
یک دسته پذیرنده ی هدایت مستقیم اند که نعمت هدایت را پذیرفتند.
دسته دوم جنگنده ی با صراة مستقیم اند که مغضوب علیهم هستند.
دسته سوم سرگردانند.
در زمان امام حسین علیه السلام مسمانان سه دسته بودند: دسته اول با امام بودند و نماز بندگیشان را با ایشان خواندند که تعدادشان خیلی کم بود.دسته دوم نمازشان را پشت سر یزیدبن معاویه خواندند که آمارشان خیلی زیاد نیست و دسته ی سوم که تعدادشان بسیار است ، سرگردانند و امام ندارند، به اصطلاح نماز زندگیشان را فرادی می خوانند و تماشاچی هستند.
تلاش باطل در برخورد با حق
تلاش اول: مردم طرفدار باطل شوند
تلاش دوم: اگر مردم طرفدار باطل نشدند، طرفدار حق هم نشوند و تماشاچی باشند.
حادثه ی عاشورا یک نقطه نیست، یک خط است، یک جریان است. (امروز فقط نباید یزید دیروز را لعنت کرد)
افراد تماشاچی فکر میکنند زرنگی کردند وارد هیچ دسته ای نشدند اما طبق روایات و احادیثی که گفته شده است مسلمانان دو دسته هستند: جبهه حق – جبهه باطل
که افراد تماشاچی در جبهه باطل هستند. تاریخ تکرار می شود هم قطعات مثبت آن و هم منفی. امام حسین علیه السلام فرمودند: من اصحابی نیکوکار تر و باوفا تر از اصحاب خودم ندیدم و نمی شناسم.
تکرار مثبت و زیبای تاریخ عاشورا
در آیه 54 سوره مائده آمده است: "یا ایها الذین امنوا من یرتد منکم عن دینه فسوف یاتی الله بقوم یحبهم و یحبونه اذله علی المؤمنین اعزه علی الکافرین یجاهدون فی سبیل الله ولا یخافون لومه لائم ذلک فضل الله یؤتیه من یشاء و الله واسع علیم " ای کسانیکه ایمان آورده اید هر کس از شما که از دینش "ولایت"برگردد، پس بزودی خدامردمی را می آورد که هم خدا دوستشان دارد و هم آنها خدا را دوست دارند ،اینهادر برابر مؤمنین متواضع و در برابر کافران مقتدرند و در راه خدا جهاد می کنند واز ملامت هیچ ملامتگری پروا ندارند،این فضل و برتری از جانب خداست که به هر کس بخواهد و صلاح بداند می دهد و خدا وسعت بخش و بسیارداناست.
اگر جوانان ما تکرار یاران امام حسین علیه السلام بودند در عاشورا و نیز تکرار یاران پیامبر صلی الله علیه و آله بودند در بدر و احد و تکرار یاران امام علی علیه السلام بودند در صفین، ما نیز می توانیم دوباره آن ها را تکرار کنیم. شهدا پروژه ی قابل تکرار اند. رفتن مسلمانان به جبهه سوریه و عراق دفاع از اسلام است.
تکرار منفی و زشت تاریخ عاشورا
دشمنی که دیروز مردم کوفه را از امام زمانشان (امام حسین علیه السلام ) جدا کرد، امروز، تمام تجربیاتش را داده است به دشمنی که می خواهد ما را از امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف جدا کند.
عمروعاص به معاویه پیشنهاد کرد اگر می خواهی کارایی امام علی علیه السلام را پایین بیاوری، سه کار را باید انجام دهی:
1-کاری کن چشم ها او را نبیند.
2-کاری کن گوش ها کلام او را نشنود.
3-برای امام علی علیه السلام شایعه و دروغ درست کن چون دیگر کسی پرس و جو نمی کند این شایعه حقیقت دارد یا خیر بلکه همه باور می کنند. تا جایی کار کردند که مردم می گفتند: مگر علی نماز می خواند.
امروز دنیا دارد با ترفند های مجازی و ماهواره و جذابیت های کاذب کاری می کند که چشم ها عمامه و عبا ها را نبینند.