حجت الاسلام حسن آبادی: گناه، مرگ ناگهانی انسان را جلو می اندازد+گزارش تصویری

کد خبر: 61640
وقتی سرچشمه گل آلود باشد تا آخر کار خراب است. گناه مرگ ناگهانی انسان را جلو می اندازد، باید این گناهان را پاک کرد و پاک کردن آن نیاز به یک قدم دارد یک قدم که پا بگذاریم روی وجود خودمان. بهترین و راحت ترین و سهل والوصول ترین راه و کوتاه ترین راه برای رسیدن به خدا، اشک بر اباعبدالله است.
وارث:  مراسم دهه دوم محرم با سخنرانی حجت الاسلام حسن آبادی و مداحی کربلایی محمدحسین پویانفر در هیئت بیت الزهرا(س) برگزار شد.
در ادامه متن سخنرانی حجت الاسلام حسن آبادی را می خوانید:


حجت الاسلام حسن آبادی: گناه مرگ ناگهانی انسان را جلو می اندازد+گزارش تصویری

یکی از واجبات در دین ما خواندن نماز است و یکی از نمازهای واجب نمازهای یومیه است و یکی دیگر نماز آیات است که برخی به آن کم توجه هستند و باید بدانیم زمان خواندن آن و نحوه ی خواندن آن را باید بدانیم.

 دستور خواندن نماز آیات چیست؟ 

نماز آیات را به دو سبک می شود خواند: 

1- سوره را پنج قسمت کنیم و بعد از هر قسمت یک رکوع برویم یعنی پنج رکوع و میدانیم که حضرت آقا، بسم الله را جزء سوره نمی دانند، پس سوره ی توحید را نمی شود پنج قسمت کرد اما آیت الله بهجت و بعضی مراجع، بسم الله را جزء سوره می دانند و بهتر است سوره ی قدر را به پنج قسمت تقسیم کرد.

2- حمد و سوره را پنج بار با رکوع می خوانیم به این صورت که حمد و سوره را خواندیم به رکوع می رویم و دوباره حمد و سوره را خواندیم به رکوع می رویم و این کار را پنج بار انجام می دهیم.

در قرآن آمده است:  إِنَّا أَنْزَلْناهُ قُرْآناً عَرَبِيًّا لَعَلَّكُمْ تَعْقِلُونَ 1  ما قرآن را عربی فرستادیم باشد که شما روی آن تعقل کنید.

 این نشان می دهد که عربی یکی از کامل ترین زبان هاست. در عربی الفاظ و لغاتی هست که در فارسی همه ی آن ها گناه معنی شده است. گناه در عربی به معنای  فسق، فجور، عصیان، عتاب و... است.

گناه به محب مولا ضربه می زند

بعضی در تاریخ بودند که محب و شیعه ی مولا بودند و آخرِ سر دشمن امیرالمومنین علی علیه السلام شدند. آرام آرام سیاهی گناه، انسان را بیچاره می کند.

یکی از معانی گناه، بند است. وقتی به کتب لغات عربی مراجعه می کنیم، می بینیم ذَنب را اینگونه معنی کرده است " دم اسب " دلیل این معنی چیست؟ گناهی را انجام می دهیم و فکر می کنیم دیگر تمام شد در صورتیکه دنباله ی همان گناه در جایی دیگر به سراغ ما می آید و ما را زمین گیر می کند.

داستان شیخ رجبعلی خیاط

پسر شیخ از پدرشان نقل می کند: پدرم تعریف می کرد روزی از در خانه بیرون آمدم و در آن حال یک فکر مکروه به سرم زد و سریع از ذهنم پاکش کردم و استغفرالله گفتم ( خداوند از شیخ رجبعلی نسبت به انسان های عادی انتظار دیگری دارد) کوچه پس کوچه ها را طی کردم و رسیدم به کوچه ای که از آنجا کاروان شتر رد می شد، ایستادم تا رد شوند و من به آن طرف خیابان بروم. شتر آخر که رد شد لگدی به من انداخت که اگر خودم را عقب نمی کشیدم کتف و دنده هایم خورد می شد. اگر انسان عادی می بود اینطور برداشت می کرد که حیوان است و بنا به اقتضای خوی حیوانی اش این کار را کرد ولی اولیای خداوند این را چیز دیگری برداشت می کنند از جانب خداوند. ایشان می گوید: سریع به نزدیک ترین مسجد رفتم و دو رکعت نماز خواندم  و به سجده رفتم و گفتم: خدایا، چی باعث شد این حیوان به سمت من لگد زد؟ می گوید: در حال اشک در سجده بودم که ندا آمد: شیخ چرا فکر مکروه کردی؟ گفتم: خدایا انجام که ندادم. ندا آمد: لگد که به شما نخورد.

هر گناهی انجام دهیم دنباله اش در دنیا ما را زمین گیر می کند. ائمه ی معصوم مشخصأ فرموده اند کدام گناهان و دنباله اش چیست و تبعات آن ها چگونه ما را می گیرد.

فرازی از دعای کمیل

امیر المومنین علی علیه السلام در مورد تاثیر گناهان در دعای کمیل بن زیاد رحمت الله علیه فرمودند:

 اللهم اغفر لي الذنوب التي تهتك العصم 
خدايا ببخش آن گناهانى را که پرده عصمتم را می‏درد

  اللــــهم اغفر لي الذنوب التي تنزل النقم 
خدايا ببخش آن گناهانى را که بر من کيفر عذاب نازل مى‏کند

 اللــــهم اغفر لي الذنوب التي تغير النعم 
خدايا ببخش آن گناهانى را که درِ نعمتت را به روى من مى‏بندد

 اللهم اغفر لي الذنوب التي تحبس الدعاء 
خدايا ببخش آن گناهانى را که مانع قبول دعاهايم مى‏شود

 الهــــــم اغفر لي الذنوب التي تنزل البلاء 
خدايا ببخش آن گناهانى را که بر من بلا مى‏ فرستد

 ا للــهم اغفر لي الذنوب التي تقطع الرجاء
خدايا ببخش آن گناهاني را كه باعث قطع اميدم از تو مي شود

 اللهم اغفرلي كل ذنب اذنبته و كل خطيئه اخطاتها
خدايا هر گناهى که مرتکب شده‏ ام و هر خطايى از من سر زده همه را ببخش

 

علت عدم استجابت دعا

در قرآن کریم آمده است: وما اصابکم من مصیبة فبما کسبت ایدیکم و یعفوا عن کثیر2  آنچه مصیبت به شما می رسد نتیجه عملکرد شماست و خدا از بسیاری می گذرد .

امام علی علیه السلام می فرمایند: تمام میوه های دنیا، خوراکی داشتند (چنار، سرو، تبریزی و...) گناه باعث شده است دیگر میوه نداشته باشند.

خداوند در سوره مؤمن فرمود: ادعونی استجب لکم شما دعا کنید من مستجاب می کنم.

پس چرا دعایمان مستجاب نمی شود؟ ما در قسمت اول این آیه گیر هستیم، ادعونی که گناه باعث شده است صدایمان به خدا نرسد.

در تعقیبات نماز عصر آمده است: اَللّهُمَّ اِنّى اَعُوذُ بِكَ مِنْ نَفْس لا تَشْبَعُ، وَ مِنْ قَلْب لا یَخْشَعُ، وَمِنْ عِلْم  لا یَنْفَعُ، وَمِنْ صَلاة لا تُرْفَعُ، وَ مِنْ دُعآء لا یُسْمَعُ

بار خدایا به تو پناه مى برم از نفسى كه (از خواهش) سیر نشود و از دلى كه خشوع ندارد و از دانشى كه سود ندهد و از نمازى كه بالا نرود و از دعایى كه شنیده نشود.

فضیلت اشک بر سید الشهدا علیه السلام

وقتی سرچشمه گل آلود باشد تا آخر کار خراب است. گناه مرگ ناگهانی انسان را جلو می اندازد، باید این گناهان را پاک کرد و پاک کردن آن نیاز به یک قدم دارد یک قدم که پا بگذاریم روی وجود خودمان. بهترین و راحت ترین و سهل والوصول ترین راه و کوتاه ترین راه برای رسیدن به خدا، اشک بر اباعبدالله است.

از ريان ابن شبيب از حضرت رضا عليه السلام در حديثي آمده است كه ايشان به او فرمودند:3

يَا ابْنَ شَبِيبٍ إِنْ كُنْتَ بَاكِياً لِشَيْ‏ءٍ فَابْكِ لِلْحُسَيْنِ بْنِ عَلِيٍّ ع فَإِنَّهُ ذُبِحَ كَمَا يُذْبَحُ الْكَبْشُ وَ قُتِلَ مَعَهُ مِنْ أَهْلِ بَيْتِهِ ثَمَانِيَةَ عَشَرَ رَجُلًا مَا لَهُمْ فِي الْأَرْضِ شَبِيهُونَ وَ لَقَدْ بَكَتِ السَّمَاوَاتُ السَّبْعُ وَ الْأَرَضُونَ لِقَتْلِهِ …

إِلَى أَنْ قَالَ:

يَا ابْنَ شَبِيبٍ إِنْ بَكَيْتَ عَلَى الْحُسَيْنِ ع حَتَّى تَصِيرَ دُمُوعُكَ عَلَى خَدَّيْكَ غَفَرَ اللَّهُ لَكَ كُلَّ ذَنْبٍ أَذْنَبْتَهُ صَغِيراً كَانَ أَوْ كَبِيراً قَلِيلًا كَانَ أَوْ كَثِيراً.

يَا ابْنَ شَبِيبٍ إِنْ سَرَّكَ أَنْ تَلْقَى اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ وَ لَا ذَنْبَ عَلَيْكَ فَزُرِ الْحُسَيْنَ ع.

يَا ابْنَ شَبِيبٍ إِنْ سَرَّكَ أَنْ تَسْكُنَ الْغُرَفَ الْمَبْنِيَّةَ فِي الْجَنَّةِ مَعَ النَّبِيِّ وَ آلِهِ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِمْ فَالْعَنْ قَتَلَةَ الْحُسَيْنِ.

يَا ابْنَ شَبِيبٍ إِنْ سَرَّكَ أَنْ يَكُونَ لَكَ مِنَ الثَّوَابِ مِثْلُ مَا لِمَنِ اسْتُشْهِدَ مَعَ الْحُسَيْنِ فَقُلْ مَتَى مَا ذَكَرْتَهُ يَا لَيْتَنِي كُنْتُ مَعَهُمْ فَأَفُوزَ فَوْزاً عَظِيماً.

يَا ابْنَ شَبِيبٍ إِنْ سَرَّكَ أَنْ تَكُونَ مَعَنَا فِي الدَّرَجَاتِ الْعُلَى مِنَ الْجِنَانِ فَاحْزَنْ لِحُزْنِنَا وَ افْرَحْ لِفَرَحِنَا وَ عَلَيْكَ بِوَلَايَتِنَا فَلَوْ أَنَّ رَجُلًا أَحَبَّ حَجَراً لَحَشَرَهُ اللَّهُ مَعَهُ يَوْمَ الْقِيَامَةِ

ابن شبيب، اگر براي چيزي گريه­ ات گرفت براي حسين بن علي عليه السلام گريه كن چرا كه او را سر بريدند همان­گونه كه گوسفند را ذبح مي­كنند و همراه او هجده نفر از اهل بيتش كه در زمين مانندي نداشتند، كشته شدند. و يقيناً آسمان­ هاي هفت­ گانه و زمين­ ها براي كشته شدنش گريه كردند…

تا آن­جا كه فرمودند:

ابن شبيب، اگر براي حسين عليه السلام گريه كردي آن­قدر كه اشك­ هايت بر گونه­ ات جاري شد، خداوند تمام گناهاني كه مرتكب شده ­اي، كوچك يا بزرگ، كم يا زياد، را مي­ آمرزد.
ابن شبيب، اگر شادماني تو در اين است كه خداوند، عزوجل، را ملاقات كني در حالي كه هيچ گناهي نداري، حسين عليه السلام را زيارت كن.

ابن شبيب، اگر شادماني تو در اين است كه در اتاق ­ها ساخته شده در بهشت با پيامبر و آل او، صلي الله عليهم، ساكن شوي، قاتلين حسين عليه السلام را لعن كن.

ابن شبيب، اگر شادماني تو در اين است كه ثوابي براي تو باشد مانند ثوابي كسي كه با حسين علیه السلام شهيد شده است، وقتي او را ياد كردي بگو: «يَا لَيْتَنِي كُنْتُ مَعَهُمْ فَأَفُوزَ فَوْزاً عَظِيماً» (اي كاش با ايشان بودم و به رستگاري بزرگي مي­رسيدم).

ابن شبيب، اگر شادماني تو در اين است كه با ما در درجات بالاي بهشت باشي، به اندوه ما اندوهگين باش و به شادي ما شادمان باش و بر تو باد ولايت ما كه اگر كسي سنگي را هم دوست داشته باشد، خداوند او را با آن سنگ محشور مي­كند.

امام صادق علیه السلام فرمودند: مَنْ ذُکِرْنَا عِنْدَهُ فَفَاضَتْ عَیْنَاهُ وَ لَوْ مِثْلَ جَنَاحِ بَعُوضَهٍ [الذُّبَابِ‏] غُفِرَ لَهُ ذُنُوبُهُ وَ لَوْ کَانَتْ مِثْلَ زَبَدِ الْبَحْرِ کسى که نام ما اهل‌بیت (ع) نزد او برده شود و از چشمانش اشک بیاید، اگرچه به‌قدر بال پشه (مگس) باشد، گناهانش آمرزیده شود، حتی اگر آن گناهان به اندازه کف روى دریاها باشد.

ذات گناه خاصیت سوزاندن دارد و مجلس امام حسین علیه السلام مجلس توبه ی غیر ارادی است.

 

در کامل الزیارات آمده است، امام صادق علیه السلام فرمودند: اشک کسی بر جدّمان امام حسین علیه السلام جاری نمی شود مگر اینکه جدمان رو به روی او می نشیند و به چشمانش نگاه می کند. ایشان می فرمایند: اشک که جاری شد امام حسین علیه السلام به عرش می روند به خدمت مادرشان فاطمه سلام الله علیها  و بی بی می فرمایند: پسرم، من برای گریه کن شما استغفار می کنم.

 

 

 حجت الاسلام حسن آبادی: گناه مرگ ناگهانی انسان را جلو می اندازد+گزارش تصویری

پی نوشت:

1- سوره یوسف آیه 2

2- سوره شوری آیه 30

3- وسائل الشیعه ج:13 ص:503

4- البرقی، احمد بن محمد بن خالد، المحاسن، قم، دارالکتب الاسلامیه، ۱۳۷۱ ق، ج ۱، ص ۶۳، ابن قولویه، جعفر بن محمد، کامل الزیارات، نجف اشرف، دار المرتضویه، چاپ اول، ۱۳۵۶ ش، ص ۱۰۳، ح ۸