خدمت رسانی به زائران پیاده باید مضاعف و متفاوت با سال های قبل باشد

کد خبر: 61722
تولیت آستان قدس رضوی با تاکید بر اینکه باید خدماتی مضاعف و متفاوت نسبت به سال های گذشته به زائران پیاده حضرت رضا(ع) ارائه شود، گفت: این گروه از زائران، میهمانان عالی قدر حضرت رضا(ع) هستند که با عزم راسخ، عشق و دلدادگی، سختی های راه را به جان می خرند و جلوه بسیار زیبایی از ارادتمندی به امام رضا(ع) را به نمایش می گذارند.

وارث: عضو شورای عالی حوزه علمیه خراسان شنبه اول آبان ماه در دیدار با اعضای ستاد خدمت رسانی به زائران پیاده امام رضا(ع) در استان خراسان رضوی، از حضور زائران پیاده به عنوان فرصتی ارزشمند برای خدمت رسانی یاد و عنوان کرد: مسئولان امر در حوزه های مختلف و عموم مجاوران حضرت رضا(ع) باید قدر این فرصت را بدانند و تلاش کنند ضمن رفع نواقص سال های گذشته، با برنامه ریزی مناسب، ابتکار، خلاقیت و نوآوری، خدمات متفاوت و متمایزی را در زمینه های مختلف ارائه دهند.
آیت الله سید ابراهیم رئیسی با اشاره به ارزش زیارت امام رضا(ع) با هر وسیله و شکلی، عنوان کرد: اما برای افرادی که با پای پیاده به زیارت مشرف می شوند، یک تمایز مهم وجود دارد. این افراد از زمانی که اولین گام را بر می دارند، مصداق تعریف زیارت، یعنی «میل قلبی زائر به مزور» می شوند و با عشق و مودت و دلدادگی خاصی که در مسیر برایشان به وجود می آید، هر لحظه ارتباطشان با مزور برقرار می شود و بارها زیارت می کنند.
تولیت آستان قدس رضوی، حرکت زائران پیاده را جلوه ای بسیار مهم از خودسازی و جامعه سازی خواند و افزود: گسترش فرهنگ زیارت به ویژه به شکل پیاده و همراه با این عشق و شوق، از مهم ترین راه های مقابله با آسیب های اجتماعی و مصون سازی جامعه به حساب می آید.
وی در این زمینه به راهپیمایی عظیم اربعین حسینی اشاره و عنوان کرد: جلوه ای که از سراسر جهان اسلام در اربعین حسینی به منصه ظهور گذاشته می شود، منشأ بشری ندارد و برگرفته از شوق و عشق دلدادگان به ساحت قدسی ابا عبدالله الحسین(ع) است.
عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری با اشاره به تهدیدات امنیتی و سختی های زیارت پیاده ابا عبدالله الحسین(ع) در ایام اربعین، تصریح کرد: با این وجود این تعداد از انسان های مشتاق و دلداده، خواسته های نفسانی خود را ترک می کنند و به سوی جایگاه آرمانی و متعالی راهی می شوند.

خدمات مردمی بماند
تولیت آستان قدس رضوی در بخش دیگری بر ضرورت مردمی ماندن فرایند خدمت رسانی به زائران تاکید و عنوان کرد: مشارکت اجتماعی در این گونه فعالیت ها جلوه ای از امنیت ملی ماست. آنچنان که در اربعین حسینی به عنوان یک حماسه بزرگ اسلامی، امنیت جهان اسلام و همبستگی در برابر مستکبران و بدخواهان به نمایش گذاشته می شود.
عضو مجلس خبرگان رهبری افزود: ما باید فرهنگ میزبانی را گسترش دهیم و برخی اوقات به جای ارائه خدمات مستقیم به میهمانان، میزبانان زائران حضرت رضا(ع) را در ارائه خدمات بهتر و بیشتر یاری دهیم.
وی تلاش همگانی، همکاری و همراهی برای ارائه خدمات مطلوب به زائران دهه آخر صفر را خواستار شد و گفت: نباید تنها به مسیر اکتفا و زائران حاضر در مشهد را فراموش کنیم. در این ایام افراد بسیاری با وسایل نقلیه گوناگون و پای پیاده به مشهد مشرف خواهند شد و با مسائلی مواجه می شوند که باید برای همه آن ها راهکار پیش بینی شود.
عضو شورای عالی حوزه علمیه خراسان به مشکل ترافیک و پارکینگ در مشهد مقدس و به ویژه خیابان های اطراف حرم مطهر اشاره و تصریح کرد: در برخی مناسبت ها خیابان های منتهی به حرم مطهر مسدود می شود، اما ما باید بیاندیشیم که اگر زائر نمی تواند با خودرو به سمت حرم حرکت کند، چه راهکارهایی را پیش¬بینی کنیم.
وی هم چنین به حضور اهل سنت در جمع زائران پیاده حضرت رضا(ع) اشاره و عنوان کرد: این امر بسیار مهمی است که ثابت می کند امام رضا(ع) رمز ائتلاف جامعه اسلامی و جهان اسلام هستند.
تولیت آستان قدس رضوی در پایان تاکید کرد که آستان قدس رضوی با همه توان برای خدمت رسانی به زائران دهه آخر صفر به ویژه زائران پیاده آماده است.
پیش از سخنان تولیت آستان قدس رضوی نیز جمعی از مسئولان استانی به ارائه گزارش عملکرد خدمت رسانی به زائران پیاده دهه آخر صفر در سال گذشته پرداختند و برنامه های پیش بینی شده برای سال جاری را تشریح کردند.
واحدی؛ معاون امور زائران استانداری خراسان رضوی و جانشین ستاد خدمت رسانی به زائران پیاده در استان گفت: سال گذشته سه میلیون و 226 هزار زائر در دهه آخر صفر به مشهد مقدس مشرف شدند که از این تعداد 268 هزار نفر زائران پیاده بودند.
به گفته وی 149 هزار نفر از زائران پیاده آقا و ما بقی خانم بوده اند.

منبع: آستان نیوز