حجت الاسلام سرلک: انشالله در زمان ظهور زنده باشیم، دور امام زمان (عج) را بگیریم / حاج علی مشکینی: پیرو مهدی(عج) بری از هر خطاست!
علوی خبرنگار وارث: مراسم عزاداری شب شهادت امام حسن عسگری (ع) با سخنرانی حجت الاسلام سرلک و مداحی مداحان اهل بیت حاج علی مشکینی و حاج آقا فارسیان در مسجد حضرت ولیعصر (عج) شهرک شهید محلاتی برگزار شد.
بنابراین گزارش، این مراسم با برگزاری نماز جماعت و قرائت آیاتی از کلام الله مجید آغاز و سپس حجت الاسلام سرلک به سخنرانی در باب تفاوت مَلِکیّت و مالکیت خداوند پرداختند. در ادامه به بخشی از سخنان وی را می خوانید:
اگر شما برای امام حسن عسگری علیه السلام جلسه ای گرفته اید، این خانواده، خانواده کرم هستند، مظهر اسماء جلاله خداوند هستند اگر خداوند می گوید:" اذکرونی أذکرکم" شما از من یاد کنید تا از شما یاد کنم، شک نکنید این فعل خدا، فعل ولی خدا هم به همین گونه است. امام زمان بدون تردید یاد خواهد کرد. البته قدری دقیق تر شویم می بینیم که یاد آنها باعث شده که ما هم آنها را یاد کنیم. " الحمدالله الذی هدانا لهذا و ما کنّا لنهتدی لولا أن هدانا الله" اگر آنها نمی خواستند که ما راه پیدا نمی کردیم. از آن طرف میل و توجهی بوده.
پیامبر عظیم الشأن اسلام می فرمایند: "سواره بر پیاده سلام کند، ایستاده بر نشسته سلام کند." سلام از بالا به پایین است. همیشه محبت و توجه پدر بر فرزند بیشتر است. به تعبیر امام رضا(علیه السلام):" الامام الأب الشّفیق" پدر غمگسار است، مؤمنین و مؤمنات به شما بشارت دهم که پدر بزرگوار معنوی ما حضرت ولیعصر (عج) با بزرگواریشان امشب دستگیری میکنند، محبت می کنند. الحمدلله.
تفاوتی است بین مِلک و مُلک. مِلک یعنی دارایی. الان شما این تسبیحی که در جیبتان است، شما مالک آن هستید. مُلک به معنای اختیار، سلطنت، ریاست و پادشاهی. ما یک مَلِک داریم به معنای پادشاه، یک مالک داریم به معنای دارنده. مجموعه عوالم هستی بدون تردید ملک خداست." لله ما فی السماوات و ما فی الارض" همه موجودات عالم در دایره ملک خداوند هستند، مالک علی الاطلاق همه چیز است. اگر ما مالکیتی داریم این نسبتی که با یک شیء پیدا میکنیم، این نسبت، عَرَضی است. در طول مالکیت خداست و اوست که مالک اول و آخر است و این وسط هم اگر مالکیت اعتباری وجود دارد این مالکیت، به اعتبار اوست. اما مالکیت اصلی برای اوست.
انسانهایی هستند که این اعتبار را می فهمند. این اعتباری بودن مالکیت را می فهمند. همه در طول او هستند. در آن حدیث شریف عنوان بصری، که آن پیرمرد حقیقت توحید را از امام صادق (علیه السلام) می پرسد، حضرت فرمودند که حقیقت توحید آن است که تو خودت را مالک و صاحب اختیار ندانی. و بدانی برای اوست لذا هرجایی که او بخواهد خرج کنی، خودت را صاحب ندانی، ببینی آن برای چه کسی است.
اگر دارا هستی، در مِلک علی الاطلاق حضرت حق است. همه چیز آیه و نشانه اوست و لذا خداوند آفرینش هیچ چیز را سرسری نگرفته است. این خدای قادر علی الاطلاق، مالک علی الاطلاق در آفرینش هیچ چیزی کم نگذاشته است حتی ذره ای و همه چیز را به بهترین شکل ممکنش آفریده است. این دارایی و ثروت خداست.
در این مجموعه مِلک خدا، جایی هست به نام مُلک خدا، پادشاهای خدا، یک قلمرو را خدای متعال تنظیم کرده در عالم تشریع، در عالم ارسال رسل، فرستادن پیامبران، به عنوان عالم مُلک، عالم پادشاهی خودش. آن عالم را هم میدان دارش را انسان قرار داده است و گفته است که ای انسان، من دلم میخواهد که این اراده ای که بر اساس حکمت بالغه ام به تو داده ام، به همه عالم اعلام کنی که نه تنها من مالک هستم، بلکه مَلِک هم من هستم، پادشاهم من هستم.
امیرالمؤمنین در دعای کمیل می فرمایند: " لا یمکن الفرار من حکومتک" خدایا امکان ندارد کسی از قلمرو هستی تو پایش را بیرون بگذارد، همه چیز در دایره مالکیت تو است. اما در دایره مُلک، خدا این امکان را فراهم کرده است. خداوند می گوید من شما را آفریدم، همه موجودیتتان هم برای من است. این را بارها عرض کرده ام. مربوط به آن آیه قرآن می شود که مظلوم واقع شده است. آیه " إنّا لله و إنّا الیه راجعون" در این آیه می گوییم ما برای خداییم. چشم، دست، پاهایمان بیشتر از اینکه برای ما باشد، برای خدااست. به قول مولوی ای نزدیک تر از من به خودم!
انسان معصیت میکند، میگوید خدایا مرا ببخش. چرا از خدا عذرخواهی میکنیم، چون میدانیم او از ما به ما نزدیک تر است. چیز بسیار عجیبی است." النّبی أولی بالمؤمنین من أنفسهم" هم همین معنا را دارد. که پیغمبر از ما به ما نزدیک تر است، از ما به ما خیرخواه تر و مهربانتر است.امام زمان از ما به ما مهربانتر است. خیلی عجیب است. آنها تقرّب قیّومی دارند نسبت به ما، تقرّب رحیمی دارند نسبت به ما، ما را از خودمان بیشتر دوست می دارند.
اینکه ما در مِلک خدا هستیم، انسان این ویژگی را دارد تا بتواند مُلک خدا را اثبات کند، تا به باور عالم برساند. انسان آمده است مالکیت خداوند را به عالم اعلام کند. چرا؟ چون انسان سربلند کرد که به همه عالم بگوید همه کاره عالم خداست. " دردم از یار است و درمان نیز هم، دل فدای او شد و جان نیز هم" انسان وقتی معصیت میکند از دایره مُلک خداوند خارج شده است.
در روایات است که وقتی کسی گناه می کند، در آن لحظه مؤمن نیست، در آن لحظه بیرق ادعا در مقابل خداوند بلند کرده وگرنه گناه چه اشکالی دارد؟ هیچ اشکالی ندارد. انسان گفته خدایا تو پادشاه نیستی، خدایا من پادشاهی بهتر از تو پیدا کردم که آن خودم هستم. اشکال گناه اینجاست که گناه اعلام مخالفت با مَلِکیت خداوند است.انسان معصیت کار دارد برای خدا رقیب می تراشد.
اما انشالله در زمان ظهور زنده باشیم، شاداب و سرزنده باشیم، دور آقا را بگیریم. فرمود آنجا تجلّی آیه " لِمَن المُلک لله الواحد القهّار" است. اینجا پادشاهی می شود برای خدا، در دولت کریمه حضرت ولیعصر(عج). انسانها در پرتو رشد عقلانی شان، خدای متعال می شود سلطان وجودشان.
نفسشان دیگر استعدادها و ظرفیت هایشان را به درو دیوار نمیزند، شیطان دیگر آنها را از راه گم نمیکند. البته آن زمان هم امکان معصیت هست، ظلم و جور همانطور که در عصر غیبت پر شده است، درآن زمان صفا و عدل و محبت پر خواهد شد. والا طرفداران ظلم هم در آن زمان هستند و بزرگترین گناه در آن زمان شکل می گیرد و آن هم شهادت خود حضرت ولیعصر (ارواحنا فداه) است. اما در آن زمان غلبه با حق است و حضرت پادشاهی خداوند را می گسترانند.
در ادامه مراسم حاج علی مشکینی و حاج محمد فارسیان به روضه خوانی و عزاداری پرداختند که می توانید صوت آن را بشنوید.