نامه 53 نهج‌البلاغه بهترین منشور حکومتی است

کد خبر: 6188
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت با تاکید بر اینکه وظایف محوله خداوند به نبی مکرم اسلام(ص) از زمان حضرت علی(ع) عملیاتی شده، گفت: در نامه 53 نهج‌البلاغه حضرت منشوری را برای حکومت بیان کرده که به عنوان بهترین منشور حکومت در دنیا قابل عرضه است.
وارثحجت الاسلام و المسلمین سید علی قاضی عسگر، نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت پیش از ظهر امروز، 20 دی‌ماه، در سخنرانی پیش از خطبه‌های این هفته نماز جمعه تهران با تاکید بر اینکه خداوند وظایفی را بر عهده نبی مکرم اسلام(ص) گذاشته بود که این وظایف بعد از رحلت ایشان به عهده امامان شیعه گذاشته شده است، عنوان کرد: یکی از این وظایف تربیت مردم از نظر اخلاقی و دیگری آموزش علم و حکمت به مردم بود.

حجت‌السلام قاضی‌عسگر افزود: دیگری اینکه مردم را از هر قید و بندی آزاد کنند و آزادی دینی را به مردم هدیه بدهند و مردم را با حلال و حرام الهی آشنا کنند و آنچه که در زندگی مفید است را برای آن‌ها حلال و هر چه مضر است را حرام اعلام کنند.

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت تصریح کرد: نبی مکرم اسلام(ص) تمامی این وظایف را به خوبی انجام داد و بعد از ایشان نیز تمامی آن‌ها به عهده امامان شیعیان قرار گرفت و تنها چیزی که در این بین تفاوت داشت مسئله وحی بود که رسول خدا(ص) مستقیما از طرف پروردگار عقاید دین را دریافت می‌کرد.

وی ادامه داد: طبیعی است که امامان نیز در هر دوره از زمان به این وظایف مهم عمل کرده‌اند و دارای ویژگی‌های بوده‌اند و آن ویژگی را دیگران ندارند که یکی از مهم‌ترین آن مسئله تسلیم خدا بودن و غیر از امر خدا را عمل نکردن است، ائمه ما در تمام عمر خود تسلیم خدا و اوامر الهی بودند.

حجت‌السلام‌ و المسلمین قاضی‌عسگر دیگر ویژگی امامان شیعه را دارا بودن علم و دانش کافی برای هدایت مردم، مدیریت، دوری از دنیا، ساده زیستی و مردم دوستی دانست و افزود: تمامی این وظایف از زمان حضرت علی(ع) عملیاتی شد و نمونه‌های آن به خوبی در فرمایشات ایشان مشاهده می‌شود به عنوان نمونه در نامه 53 نهج البلاغه حضرت منشوری را برای حکومت بیان کرده است که هم اکنون با اینکه بیش از هزار و 400 سال از آن دوره می‌گذرد ولی به عنوان بهترین منشور حکومت در دنیا قابل عرضه است.

وی با تاکید بر اینکه اسلام آمده است تا بهترین زندگی را به مردم ارائه کند و آن‌ها را بهترین زندگی برساند، اضافه کرد: مسئله‌ای که در این بین باعث تفاوت می‌شود شرایط سیاسی و اجتماعی است در غیر این صورت در شرایط امامان تغییری نیست، همانگونه که شرایط سیاسی و اجتماعی اجازه مقابله رویارویی را به امام حسن(ع) نداد.

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت ادامه داد: بعد از عاشورا صحنه عوض می‌شود، خفگان بر جامعه حاکم می‌شود و حتی مردم می‌ترسند که به امام سجاد(ع) سلام کنند، ولی ایشان با دعا نگذاشت اسلام بمیرد، با اشکش مبارزه کربلا را استمرار بخشید و با تربیت نیروهایش به فکر آینده بود به تعبیری همان وظیفه پیامبر(ص) را در قالب دیگر برای جامعه بیان ‌می‌کرد.

حجت‌الاسلام و المسلمین قاضی‌عسگر با بیان اینکه در امامان باقر(ع) و صادق(ع) نهضت گسترده علمی را در جامعه به وجود آوردند، بیان کرد: باز در دوره امام موسی بن جعفر(ع) شرایط سخت تر و ایشان بخش عمده‌ای از عمر خود را در زندان می‌گذرانند ولی امام به شکلی زیبا شرایط را مدیریت کردند که حتی هارون نتوانست بفهمد که وزیر دربارش شیعه است و اخبار درون کاخ را برای امام(ع) ارسال می‌کند.

وی تصریح کرد: در دوران امام حسن عسگری(ع) نیز شیعه آرام آرام در جامعه قدرت گرفته بود ولی حکومت درصدد بود که با محاصره منزل امام(ع) ارتباط ایشان را با شیعیان قطع و حتی به شکلی عمل کنند که امام زمان(عج) نیز متولد نشود، اما خداوند خواست تا وجود امام زمان(عج) برای ما باقی بماند و در آینده جهان را از عدل پر کند.

ر116