حجت الاسلام کرمی: تبدیل ارزش به ضدارزش؛ مهمترین علامت دوران آخرالزمان+گزارش تصویری

کد خبر: 62677
حکومت وظیفه دارد که اجازه ندهد مرزهای ارزشی از بین نرود. مهم ترین علامت و اماره ی دوران آخرالزمان این است که ارزش تبدیل به ضدارزش می شود؛ پیامبر صلی الله علیه و آله به سلمان فرمود: زمان خواهد آمد که هر چه انسان بی دین تر باشد زمینه ترقی و رشدش بیشتر است.

وارث: عزاداری دهه اول صفر با سخنرانی حجت الاسلام شیخ مصطفی کرمی و مداحی کربلایی نریمان پناهی و حاج حیدر خمسه در عاشقان ثارالله شهرری برگزار شد.

در ادامه متن سخنرانی حجت الاسلام کرمی را می خوانید:

حجت الاسلام کرمی: تبدیل ارزش به ضدارزش؛ مهمترین علامت دوران آخزالزمان+گزارش تصویری

تبلیغ عامل موثر در صیانت از اهداف عاشورا

آنچه که انسان از تحلیلی که نسبت به جریان تاریخ دارد خصوصا وقتی نسبت به عاشورا وارد می شود عامل تبلیغ را عامل موثر در جغرافیای فرهنگی، در صیانت از نهضت عاشورا به عنوان علت رشدی مشاهده می کند. پس از ملاحظه جریان عاشورا به این نتیجه می رسیم که قابلیت بقا به حسب ظاهر نداشته است و اگر عوامل غیبی و ملکوتی و ابلاغاتی که از طرف ذات احدیت نسبت به شجره طیبه شده و تضمین ازلی حضرت حق برای اینکه این چراغ روشن بماند و این کوره همیشه پر حرارت و گرم باشد، را ندیده بگیریم طبق مسائل ظاهری عاشورا قابلیت زنده ماندن نداشته است.

یک سری فاکتورها و عواملی باعث می شود که واقعه ای در تاریخ زنده بماند و ذهن و دل مردم در دراز مدت با آن درگیری می شود و این عوامل به حسب ظاهر در عاشورا وجود نداشت غیر از عوامل روحانی، ملکوتی و غیبی، عاشورا زمینه مساعدی برای بقا نداشته، چه چیزی عاشورا را زنده نگه داشته است؟

دغدغه امام حسین(ع) بریده نشدن سر هدف بود

تبلیغ قافله ی اسارت موجب بقای عاشورا شد، امام حسین علیه السلام دغدغه ی این را داشت که سر هدف بریده نشود برای همین هم قافله ی اسارت را در کنار قافله شهادت همراه کرد. حضرت به عبدالله بن زبیر فرمود: این مملکت امکان زیست برای انسان حُر و آزاده وجود ندارد ما یا باید کشته شویم یا باید دست از حُریت و آزادی برداریم.

اثر تبلیغاتی قافله اسارت به قدری روشن و چشمگیر است که انسان در تاریخ می بینید یکباره انقلاب عظیم و عجیبی در سلوک اجتماعی شهری مثل کوفه ایجاد شد. اگر می گوییم اسلام را ابی عبدالله علیه السلام احیا کرد به این دلیل است که بعد از یزید، مروان بن حکم، هشام بن عبدالملک، و ...آمدند یعنی همان ساختار، شاکله، هندسه و فرم مدیریتی که بعد از سیدانبیاء صلی الله علیه و آله سلسله منحوسه خلفا باز شد استمرار داشت تا زمان مامون عباسی یعنی حدود 550 سال این نکبت و کثافت کاریهای سیاسی وجود داشت. آن موضوعی که عاشورا از آن صیانت کرد ظواهر دین، همان اصول قشری و سطحی دین بود.

بعد از جریان عاشورا کسانی که در راس هرم بودند قدرت مخالفت علنی با مناسک و ظواهر دین را نداشتند چون عاشورا وجود عصیان علنی را از هر تنابنده ای گرفت. یک نفر سگ به دستش گرفت و شراب نوشید و بین مردم آمد در حالی که حتی یک نفر به نظام ارزشی اسلام در ملأ عام احترام نگذاشت و حضرت سیدالشهدا علیه السلام بر علیه او قیام کرد و قیامش باعث ثبوتش شد.

مردم متوجه شدند اگر انسان های بی دین هم بخواهند در جامعه اسلامی بمانند باید بگویند ما دین داریم. خلفای بنی عباس میلیاردها سال نوری با معنویت، دین و حلال و حرام فاصله داشتند به انواع مناهی آلوده بودند اما تظاهر به دین داری می کردند و سالوس و ریا داشتند برای اینکه بمانند. کاری که سیدالشهدا علیه السلام انجام داد این بود که ارزش در جامعه ارزش بماند و ضد ارزش، هم ضد ارزش بماند؛ این مهم ترین وظیفه حکومت است.

صیانت از ارزشها؛ وظیفه حکومت/مهم ترین علامت دوره آخرالزمان تبدیل ارزش به ضدارزش است

حکومت وظیفه دارد که اجازه ندهد مرزهای ارزشی از بین نرود. مهم ترین علامت و اماره ی دوران آخرالزمان این است که ارزش تبدیل به ضدارزش می شود؛ پیامبر صلی الله علیه و آله به سلمان فرمود: زمان خواهد آمد که هر چه انسان بی دین تر باشد زمینه ترقی و رشدش بیشتر است، هر چه ریاکارتر باشد رشد اجتماعی اش بیشتر است، زنان خود را به شکل مردان و مردان خود را به شکل زنان تبدیل می کنند، نام رشوه و ربا تغییر خواهد کرد.

امام حسین علیه السلام کاری کرد که جریان حاکمیت از تظاهر به فسق خودداری کند. امام حسین علیه السلام هیچ گاه شمشیرش را برای معاویه از غلاف بیرون نیاورد حتی معاویه چند بار اتهام تحرک سیاسی به حضرت زد اما حضرت فرمود: ابداً، امروز وقت آن نیست و من در این شرایط هیچ وقت اقدام نمی کنم. چون در فضای غبارآلودی که جریان نفاق حق و باطل را با هم امتزاج و اختلاط داده است و جدا کردن حق از باطل ممکن نیست جایی برای شمشیر کشیدن نیست.

وجود مقدس سیدالشهدا علیه السلام برای تعمیم این مساله کاروان اسارت را همراه خود کرد. وقتی تاریخ را مطالعه می کنید می بیند در ظرف یکسال یک تحول عظیم سیاسی در کوفه ایجاد شد. مردمان کوفه را مردمانی قدّار می دانیم در صورتی که مردم کوفه نستوه، مبارز، مجاهد، جان نثار و همیشه گوش به فرمان بودند اما بافت کوفه طوری بود که بومی نداشت و نزج آن طوری بود که استحکام در سلوک نداشت حالت تزلزل و عدم ثبات همیشه در کوفه بوده است. جنگ های امیرالمومنین علیه السلام در کوفه اعلان شد، جنگ جمل که در بصره انجام گرفت و امام مجتبی علیه السلام 10 هزار از کوفه بسیج کرد. مردم کوفه قدّار نبودند بلکه اتفاقاتی افتاد کوفه در یک مرحله زمانی توزرد از آب در آمد.

بعد از نهضت عاشورا کوفه تبدیل به یک کوفه ی دیگری شد، نهضت توّابین با 4 هزار نفر با رهبری سلیمان بن صرد خزاعی در کوفه شکل گرفت. چه چیزی باعث شد؟ سخنرانی های حضرت زینب سلام الله علیها، 4 زن در کوفه سخنرانی کردند: حضرت زینب، حضرت کلثوم، حضرت رباب و حضرت سکینه سلام الله علیها؛ بذر انقلاب پاشیده شد و انبار باروت جرقه خرود و قیام های متعدد در کوفه شکل گرفت که اثر تبلیغ بود.

اگر امر به معروف و نهی از منکر در جامعه ترک شد ارزش تبدیل به ضد ارزش می شود. مهمترین خصوصیتی که مردم جامعه را تبدیل به مردم جاهلیت می کند بی تفاوتی است. هر جا جامعه به سرنوشت غیر خودش توجه نکرد رفته رفته کار می شود مثل کربلا.

در جامعه باید امر به معروف و نهی از منکر حداقل به صورت زبانی باید به همه داشته باشند، اقدام عملی و امربه معروف یدی کردن در حیطه اختیارات قانونی نیست اما با روزه خواری، بی حجابی و ترک صلوة اگر مقابله نکنیم ارزش ضد ارزش خواهد شد.

حجت الاسلام کرمی: تبلیغات قافله اسارت، انقلاب عظیمی در سلوک اجتماعی کوفه ایجاد کرد+گزارش تصویری