حاج رضا بکایی: خود را تحت تربیت امام قرار دهیم
هر سال باید سطح خود را بالا ببریم. نمی شود که هر سال در همان سطح باقی بمانیم. در فضیلت زیارت امام حسین علیه السلام یک قید عارف بحق داریم یعنی مطیع امر مولایمان هستیم. سعیدبن عبدالله وقتی چشم باز کرد و امام را دید به امام نگفت: اگر من نبودم شما را می کشتند، عرض کرد؛ آقاجان من توانستم کارم را انجام دهم؟ از من راضی هستید؟
وارث: مراسم شب پنجم عزاداری حاج رضا بکایی و مداحی حاج سعید حدادیان ، حاج حیدر خمسه ، حاج عبدالرضا هلالی ، حاج روح الله بهمنی ، کربلایی وحید یوسفی و کربلایی محمدحسین حدادیان در حسینیه فاطمة الزهرا (س) برگزار شد.
در ادامه ی خبر متن سخنرانی حاج رضا بکایی را می خوانید:

کارهای خوبتان را فراموش کنید و کارهای بدی که کردید را فراموش نکنید
وقتی کار خیری انجام می دهیم تا سال ها یادمان می ماند در صورتیکه به ما گفته شده است: کارهای خوبتان را فراموش کنید و کارهای بدی که کردید را فراموش نکنید. ما برعکس هستیم و آنچه که از زبان ما بیرون می آید و معصیت است را فراموش می کنیم و کار دیگری انجام می دهیم. این برای آن است که کوچکترین آشنایی با سیره ی امام نداریم. وقتی سائل به در خانه ی حضرت می آمد قبل از اینکه چیزی تقاضا کند حضرت به غلام خود می گفتند: به او بدهید برود و نگذارید زبان به نیاز بگشاید و حس کند من جوهره ی صدای او را شناختم و خجالت بکشد.
ما یادمان رفته است این قراری که خداوند می فرماید: ما عِندَکُم یَنفَد وما عِند الله باقٍ...1 آنچه نزد شماست از میان می رود ؛ وآنچه نزد خداست ، باقی می ماند ….
خود را تحت تربیت امام قرار دهیم
هر سال باید سطح خود را بالا ببریم. نمی شود که هر سال در همان سطح باقی بمانیم. در فضیلت زیارت امام حسین علیه السلام یک قید عارف بحق داریم یعنی مطیع امر مولایمان هستیم. سعیدبن عبدالله وقتی چشم باز کرد و امام را دید به امام نگفت: اگر من نبودم شما را می کشتند، عرض کرد؛ آقاجان من توانستم کارم را انجام دهم؟ از من راضی هستید؟
یک روز تمام عملکرد و کارکرد خود را در ظرفی بریزیم و محضر امام زمان عجل الله تعالی فرجه ببریم و بگوییم: آقاجان، راضی هستید؟ اصلأ این فکر به ذهنمان رسیده است که در مجلس سیدالشهدا علیه السلام خود را تحت تربیت حضرت قرار دهیم؟
طبق روایات زیادی انتقام عاشورا در گفته ی امام عصر عجل الله تعالی فرجه است. در روز عاشورا وقتی امام حسین علیه السلام به زمین افتادند تمام ملائک شیون کردند نه اینکه مثل من و شما گریه کنند و به خداوند گفتند: بهترین خلق تو را دارند می کشند، به تعبیر امروز پرده یک لحظه کنار رفت و ملائکه دیدند 14 نور مبین را که یکی از آن ها در حال نماز بودند و خداوند فرمود: من بواسطه ی این کسی که در نماز است از آن ها انتقام خواهم گرفت.
امام حسین می فرمایند: و قد قال جدي صلي الله عليه و آله و سلم: ولدي الحسين عليه السلام يقتل بأرض كربلاء غريبا وحيدا عطشانا فريدا، فمن نصره فقد نصرني، و نصر ولده القائم عليه السلام، و لو نصرنا بلسانه فهو في حزبنا يوم القيامة.
همانا جد بزرگوارم فرمود: فرزندم حسين عليه السلام در سرزمين كربلا غريب و تنها، تشنه و بي ياور كشته خواهد شد، كسي كه او را ياري نمايد مرا ياري كرده است، و فرزندش قائم - صلوات الله عليه - را ياري كرده است، و كسي كه ما را با زبان خود ياري كند او در روز قيامت در جمله ي گروه ما خواهد بود.
امام زمان عجل الله چگونه انتقام عاشورا را می گیرند؟
در متن زیارت این مطلب آمده است که با وجود گذشت سال ها ، گروهی که در کربلا نبودند اما رضایت دادند به کشتن حجت خداوند (گروه عمرسعد) اصلأ روایت داریم اگر به فکر گروهی راضی باشیم با آن ها محشور می شویم. همین که دلمان از کاری ناحق، بدون داشتن معیار و مقیاسی، راضی باشد هم در جرم آن شریک می شویم. هر کسی در مقابل جبهه ی حق بایستد، جزء باطل است و با همان محشور می شود.
همین هایی که در بستر تاریخ رشد پیدا کردند مثل داعش همان دشمنان کربلا هستند که پیشرفت کردند. قومی که بچه شیعه و کودک می کشد قومی خارج از عمرسعد نیست.
ما عزم نکردیم که امام زمان را بیاوریم
اگر تحت نظر امام تربیت شویم خیلی شکل و شمائل ما عوض می شود. ما عزم نکردیم که امام زمان را بیاوریم، کسی که می خواهد در مسابقات المپیک شرکت کند و قهرمان شود از چند وقت قبل برای خود برنامه ی اساسی و سنگین می ریزد و حتی ارتباط خود را با بیرون به حداقل می رساند. لذا جامعه دارد ما را اداره می کند نه اینکه ما جامعه را اداره کنیم. باید در زندگی فردی خود یک تغییری را ایجاد کنیم.
در یکی از جنگ ها سربازی که در رکاب امیرالمومنین علیه السلام بود نزد حضرت آمد و به ایشان گفت: کاش برادرم هم در اینجا بود و می دید خداوند چگونه نصرت کرد و دشمنان شما را به ضعف و نابودی کشاند.
همینجوری آرزو نکنید و یک قید و بندی داشته باشید، خوش به حال آن هایی که احساس می کنند کاش اربعین کربلا بودیم. ای کاش این احساس نیاز را کسی که نمی رود هم بکند.
امیرالمومنین علیه السلام خطاب به جوان گفت: آیا فکر و دل برادرت که از او یاد کردی با ماست؟ گفت: بله آقا
حضرت عرض کردند: پس او هم در این جنگ با ما بود. فرمودند: نه فقط برادر شما بلکه با ما در این جنگ شریک هستند آن هایی که در کنار پدرشان هستند، آن هایی که در رحم مادرشان هستند ولی با ما همراه و هم سو هستند.
کسی آمد نزد معصوم و گفت: می خواهم بدانم نظر شما درباره ی من چیست؟ حضرت فرمودند: نگاه کن به خودت و برگرد به دلت و ببین منزلت ما پیش تو چقدر است؟ ما را پذیرفتی و باید و نباید های ما را عمل می کنی؟
باید آثار و خروجی ما در مجلس امام حسین علیه السلام معلوم شود، یک مقدار از سطح به عمق برویم و ببینیم منزلت امام در دل ما چقدر است و چقدر با سیره ی امام آشنا هستیم.
در قیامت با کیفیت اعمال ما کار دارند نه با کمیت آن
از ما نمی پرسند چند هیئت رفتی و سینه زدی بلکه می گویند: ما این همه تو را در مجلس امام حسین علیه السلام راه دادیم و وارد کردیم، خروجی آن را بیاور.
در منابع حساس باشید که اگر پای منبری مطلب غُلوی را شنیدید به دنبال منبع آن هم باشید، اکنون وقت حرکت است و پیاده روی به سمت تجلی گاه شیعیان خود نماد حرکت است، ما به سمت امام خود راه افتاده ایم که نمی خواهیم از این راه برگردیم. در زیارت عاشورای غیرمعروفه آمده است؛
اللَّعْنَةُ عَلَى اللَّعِينِ يَزِيدَ وَ عَلَى آلِ يَزِيدَ وَ عَلَى آلِ زِيَادٍ وَ عُمَرَ بْنِ سَعْدٍ وَ الشِّمْرِ اللَّهُمَّ الْعَنْهُمْ وَ الْعَنْ مَنْ رَضِيَ بِقَوْلِهِمْ وَ فِعْلِهِمْ مِنْ أَوَّلٍ وَ آخِرٍ لَعْناً كَثِيراً وَ أَصْلِهِمْ حَرَّ نَارِكَ وَ أَسْكِنْهُمْ جَهَنَّمَ وَ سَاءَتْ مَصِيراً وَ أَوْجِبْ عَلَيْهِمْ وَ عَلَى كُلِّ مَنْ شَايَعَهُمْ وَ بَايَعَهُمْ وَ تَابَعَهُمْ وَ سَاعَدَهُمْ وَ رَضِيَ بِفِعْلِهِمْ وَ افْتَحْ لَهُمْ وَ عَلَيْهِمْ وَ عَلَى كُلِّ مَنْ رَضِيَ بِذَلِكَ لَعَنَاتِكَ الَّتِي لَعَنْتَ بِهَا كُلَّ ظَالِمٍ وَ كُلَّ غَاصِبٍ وَ كُلَّ جَاحِدٍ وَ كُلَّ كَافِرٍ وَ كُلَّ مُشْرِكٍ وَ كُلَّ شَيْطَانٍ رَجِيمٍ،وَ كُلَّ جَبَّارٍ عَنِيدٍ اللَّهُمَّ الْعَنْ يَزِيدَ وَ آلَ يَزِيدَ وَ بَنِي مَرْوَانَ جَمِيعا
بر لعنت شدگان يزيد و خاندان يزيد، و بر خاندان زياد، و عمر بن سعد و شمر، خدايا آنان را لعنت كن، و لعنت كن كسى كه به گفتار و كردارشان راضى شد، از آغاز تا پايان لعنتى بسيار، و آنان را در آتش سوزانت وارد كن، و در دوزخ جايشان ده، دوزخى كه بد جايگاهى است، و دوزخ را واجب گردان بر آنان و هركه با آنان همكارى كرد، و با آنان هم پيمان شد، و به آنان مساعدت نمود، و به كردارشان راضى شد، و باز كن بر روى ايشان و بر آنان، و بر هر كه به اين حادثه راضى شد لعنت هايت را كه به آن لعنت كردى هر ستمكار، و هر غاصب و هر منكر و هر كافر و هر مشرك و هر شيطان رانده شده را و هر گردن كش لجبازى را، خدايا يزيد و خاندانش و فرزندان مروان همه را لعنت كن.
اگر این مقطع را با آن مأموریتی که در دیشب عرض کردیم کنار هم بگذاریم معلوم می شود که حضرت برای تمام گریه کنان امام حسین علیه السلام کار تعیین کرده است حتی قبل و بعد ظهور هم کار تعیین کرده است. زائر وقتی به زیارت حضرت می رود و بر می گردد حساب و کتابش بسته نمی شود لذا کربلا مرکز عالم است نه فقط کره ی زمین و در آن فیض جاریست.
آیا نمی ارزد خود را تنظیم کنیم؟ همین حسی که بعد از جلسات داریم قیمت ندارد، این سفره همیشه پهن است و پایانی ندارد و لذا هروقت ذائقه ی شما کشید بیایید و بر سر سفره ی اباعبدالله علیه السلام بنشینید.
پی نوشت:
1- (سوره نحل آیه 96)