حجةالاسلام حسینی: امروز می خواهیم تبلیغ کنیم، مردم را با امام زمان(ع) آشنا کنیم/ حاج سید محمد جوادی: دنیا اگر نداشت علی، آبرو نداشت
کاشانی خبرنگار وارث: جلسه هفتگی در هیئت انصار العباس(ع) با سخنرانی حجت الاسلام حسینی و مداحی مداحان اهل بیت علیهم السلام، حاج داوود علیزاده و حاج سید محمد جوادی برگزار شد.
بنابراین گزارش، در این مراسم، حجت الاسلام حسینی به سخنرانی در رابطه با روش های تبلیغی انبیاءالهی پرداختند که در ادامه ذکر شده است:
در روش های هدایتگری و تبلیغی انبیاء الهی و اهل بیت عصمت و طهارت، چه اتفاقی می افتد؟ نبی مکرّم اسلام است که یک روز وقتی که اعلام نبوت می کند و به رسالت مبعوث می شود، مردم او را سنگ می زنند، دشنام می دهند، او را ساحر می خوانند، او را کذّاب و مجنون می گویند و در طول 23سال و حتی کمتر از آن کار به جایی می رسد که همین مردم به حدی او را دوست می دارند که نمی گذارند یک قطره آب وضوی پیغمبر روی زمین بریزد!
رموزاتی را پیامبر و اسرار و راه ها و روش هایی را ائمه طاهرین داشتند که آنها را در ایام گذشته عرض کردیم. ما هم امروز مبلّغیم و امروز به سهم خودمان وظیفه تبلیغ داریم، تکلیف داریم. روایتی است از پیامبر اکرم که فرمودند:" اگر یک نفر به واسطه شما هدایت شد، از دنیا و آنچه که در دنیاست برای شما بهتر است." امروز می خواهیم تبلیغ کنیم، دستی را در دست امام زمان بگذاریم، فردی را با خدا کنیم.
من عرض می کنم این یکی از روش های تربیت، لذا خداوند به ما مسئولیت تربیت داده است که ما خودمان تربیت شویم. به من تکلیف می کند، من یک پرچمی را بلند میکنم که 4نفر دستشان گرفته شود، خودم می بینم که زیر این بیرقی که می خواهم هدایت کنم، خودم هدایت می شوم. به من فرزندی می دهد که من وظیفه تربیت این فرزند را دارم، دوست دارم این فرزند نماز اول وقت خوان شود، خودم هم نماز اول وقت خوان می شوم. از روش تربیت، تربیت کرده است.
در مباحث توحیدی، مراتب توحیدی داریم یعنی در مباحث توحید یکی بحث توحید نظری است، یکی توحید عملی که غالباً مشکل ما در مباحث توحید عملی است، یکی از آنها توحید نبوت است و توحید نبوت به این معناست که همه انبیاء الهی، 124هزار پیغمبر، برای یک چیز آمدند. وقتی من این اعتقاد را داشته باشم که همه انبیای الهی برای یک چیز آمدند، می فهمم که همه پرچم ها که بالا می رود به نام هیئات مختلف، درواقع یک پرچم است. یعنی هر واعظی که بالای منبر رفت،1هدف دارد، هر ذاکری، هر سینه زنی، 1 هدف دارد. لذا فرمود اگر 124هزار پیامبر همزمان در یکجا مبعوث شوند، هیچ کدام با هم دعوا نمی کنند، هیچ کدام با هم اختلاف ندارند، هیچ کدام نمی خواهند یکدیگر را اذیت کنند.
انبیاء الهی آمده اند یک چیز بگویند، آمده اند بگویند قرآن می گوید: " خدا عبادت شود و طاغوت دور شود." همه همین را می گفتند. لذا کلمه " لااله الا الله" هم نفی دارد و هم ثبوت. با گفتن این ذکر هم وجود خدا را عبادت می کنی و هم طاغوت را نفی و رد میکنی واین ذکر بلند ترین اذکار است.
سوالی که ممکن است برای شما مطرح شود این است که به طور کلی چرا باید عبادت کرد؟ چرا پیامبران آمدند که همه این را بگویند که باید خدا را عبادت کرد؟ مگر خدا محتاج عبادت ما است؟ قرآن می گوید: " یسبّح لله ما فی السماوات و ما فی الارض" تسبیح می گویند همه آنچه که در آسمان ها و زمین است، پس اگر من به طور مثال 2رکعت نماز نخواندم چه اتفاقی می افتد؟
آیه ای است در قرآن در سوره مبارکه انفال می فرماید: " یا أیها الذین آمنوا إستجیبوا لله و للرسول إذا دعاکم لما یحییکم" تو استجابت کن، وقتی من میگویم عبادت کن تو قبول کن، برای اینکه زنده باشی، حیات داشته باشی. ببینید زنده بودن اولین جوابی است که ما در پاسخ به سؤال دلیل عبادت، می دهیم. ما عرض میکنیم که اولین دلیلی که برای عبادت است این است که ما خدا را عبادت می کنیم تا زنده باشیم. مثلا به شما می گویند که چرا غذا می خوری؟ مشخصاً پاسخ می دهی که غذا می خورم تا زنده بمانم.
ما چند نوع حیات داریم، حیات گیاهی، حیات آخرتی، حیات حیوانی که قرآن به برخی می گوید پیامبر اینها مرده اند، اینها مرده متحرکند. ما عبادت می کنیم خدا را که زنده باشیم و حیات داشته باشیم، این حیات، حیات حیوانی نیست که حیات عقلانی است. قرآن می گوید:" کسی که مرده است ما او را زنده می کنیم " چگونه؟ به او نور میدهیم، نور علم و دانش، نور بصیرت، نور تقوا. این انسان را زنده می کند.
در ادامه این مراسم مداحان اهل بیت عصمت و طهارت (علیهم السلام)، ابتدا حاج سید محمد جوادی و سپس حاج داوود علیزاده به مدیحه سرایی پرداختند که در ادامه ذکر می شود:
ساقی می ای بده که مرا زیرو رو کند
بویش ز دور کار هزاران سبو کند
جامی بده به یاد رخ مرتضی علی
جامی که زخم های نهان را رفو کند
خلقت به روی دست علی را گرفت و گفت
دست کسی نظیرش اگر هست رو کند
دنیا اگر نداشت علی آبرو نداشت
دنیا مدام شکر چنین آبرو کند
******
مولای ما نمونه دیگر نداشته است
اعجاز خلقت است و برابر نداشته است
وقت طواف دور حرم فکر می کنم
این خانه بی علی ترک بر نداشته است
طوری ز چارچوب در قلعه کنده است
گویی که قلعه هیچ زمان در نداشته است