حجت الاسلام علی پناه:جایگاه رفیع حضرت معصومه(س) به دلیل التزام عملی ایشان به امرولایت بود+گزارش تصویری
اولین شاخصه ی ولایت مداری، امام شناسی است که حضرت معصومه سلام الله علیها اشراف داشتند به مقام حضرت رضا علیه السلام و لذا در مقابل ایشان هم اطاعت دارند و هم عشق عمیقی نسبت به ایشان دارند و همه ی این ها بر میگردد به معرفتی که نسبت به امام زمان خود دارد. ما چقدر در عصر غیبت با امام زمانمان اشنایی داریم؟ چقدر جامعه ی مهدوی را می شناسیم؟ علت اینکه ما دلتنگ آقای خود نمی شویم به دلیل آن است که دوره ی بعد از ظهور را نمی شناسیم و درک نکردیم.
وارث: مراسم عزاداری شهادت حضرت معصومه(س) با سخنرانی حجت الاسلام علی پناه و مداحی حاج حسن خلج در هیئت ثامن الائمه برگزار شد.
در ادامه ی خبر متن سخنرانی حجت الاسلام علی پناه را می خوانید:
جایگاه رفیع حضرت معصومه سلام الله علیها
در بین امامزادگان واجب التعظیم جایگاه حضرت معصومه سلام الله علیها یک جایگاه ویژه و بی نظیر است که اگر دلیل و نشانه ای بر وجود ایشان نبود جز همین یک زیارتنامه ای که برایمان به یادگار مانده است برایمان بس بود که به عظمت و شخصیت حضرت معصومه سلام الله علیها اشراف پیدا کنیم.
فقط سه نفر از امامزادگان هستند که زیارتنامه آن ها از جانب امام معصوم نوشته شده است؛
اولین امامزاده حضرت علی اکبر است که زیارتنامه ی ایشان یادگار امام صادق علیه السلام است و در قسمتی از این زیارتنامه می خوانیم "السلام علیک یابن الحسن و الحسین" سلام بر تو ای پسر امام حسن و امام حسین علیه السلام، از چه جهت ما در این زیارت نامه می خوانیم السلام علیک یابن الحسن؟ چون در تربیت حضرت علی اکبر علیه السلام، سیدالشهدا علیه السلام خیلی اهتمام داشتند، در یادگیری فنون جنگ، کار را به حضرت اباالفضل علیه السلام سپردند و از ایشان خواستند که از حضرت علی اکبر علیه السلام یک جنگاور غیور بسازند و در یادگیری آداب اجتماعی کار را به امام مجتبی علیه السلام سپردند و فرمودند: حسن جان، پسرم را مودب به آداب بار بیاور.
ما سه پدر داریم یکی از آن ها کسی است که به ما چیزی یاد می دهد و از این باب حضرت علی اکبر علیه السلام پسر امام مجتبی علیه السلام هم محسوب می شود.
دومین امام زاده ای که زیارت نامه ی ایشان را امام معصوم نوشته است ابالفضل العباس علیه السلام است که باز هم خیلی ها معتقدند که زیارتنامه ی ایشان یادگار امام صادق علیه السلام است و در بعضی نقل ها آمده است که یادگار امام سجاد علیه السلام است اما احتمال اول قوی تر است و در قسمتی از این زیارتنامه می خوانیم اَلسّلامُ عَلیک أیهَا الْعَبْدُ الصّالِحُ الْمُطِیعُ للّه وَلِرَسُولِهِ وَلاِءمِیرِالْمُؤمِنِینَ وَالْحَسَنِ وَالْحُسَینِ...
سومین امامزاده ای که زیارتنامه ی ایشان یادگار امام معصوم است وجود مقدس حضرت معصومه سلام الله علیها است که امام رضا علیه السلام آن را انشا کردند. در این زیارتنامه امام رضا علیه السلام به ابعاد مختلف شخصیت حضرت معصومه سلام الله علیها اشاره می کنند. در فرازی از این زیارتنامه حضرت رضا علیه السلام که امام زمان حضرت معصومه سلام الله علیها است میفرمایند: فاطمه ی معصومه تو در پیشگاه خدا جایگاه عظیم و شأن بسیار بالایی داری. به ما هم یاد می دهند که اگر به در خانه ی خواهرم می روید اینطور کشکول گدایی را ببرید و بگویید: فَاطِمَةُ اشْفَعِي لِي فِي الْجَنَّةِ از این دعا معلوم می شود ایشان شفیعه روز جزا هستند و صاحب مقام شفاعت هستند و در ادامه می فرمایند فَإِنَّ لَكِ عِنْدَ اللَّهِ شَأْنا مِنَ الشَّأْنِ تو در نزد خداوند خیلی آبرو داری و جایگاه بسیار رفیعی در محضر خداوند داری.
مبالغه در مدح کردن، ممنوع
قرآن می فرماید: هر کلامی که از دهان ما بیرون آید، دو ملک نگهبان به نام های رقیب و عتید مأمور هستند آن ها را بنویسند و در قیامت از من حساب و کتاب میشود که چرا هر حرفی را زدی؟ اینقدر به دیگران نگویید من نوکر شما هستم، من مخلص شما هستم این کلمات همه دروغ است و مسئولیت دارد و به جای آن بگویید: من شما را خیلی دوست دارم یا به شما ارادت دارم. اما وقتی با امام زمان عجل الله تعالی فرجه صحبت می کنیم خوب است که از این کلمات استفاده کنیم و بگوییم من چاکر شما هستم اما در برخورد با دوستان نباید گفت.
امام معصوم بی جهت از کسی تعریف نمی کند و بی جهت مدحی در کلام معصوم ظهور پیدا نمی کند. امام صادق علیه السلام فرمودند: خداوند یک حرم دارد آن هم کعبه است و جد ما حرمی دارد که مدینه است و امیرالمومنین علیه السلام حرمی دارد که در کوفه است و برای همه ی ما اهل بیت یک حرم است آن هم در قم است و حرم حضرت معصومه سلام الله علیها.
چگونه عرض حاجت کنیم تا فیضمان حداکثر شود؟
فرمودند عمه جان ما را با ادب زیارت کنید. برای شفاعت مردم قم، شیخ میرزای قمی بس است و حضرت معصومه سلام الله علیها عالم را شفاعت می کنند.
آنچه که باعث می شود این خانم جایگاه رفیع را پیدا کند التزام عملی حضرت معصومه سلام الله علیها به امر ولایت بوده است. التزام عملی خیلی مهم است چون خیلی ها شعار می دهند اما در میدان عمل کم می آورند.
مولفه های ولایتمداری
اگر بخواهیم در این شب شهادت بُعد مهم شخصیت ایشان را بیان کنیم باید عرض کنیم آنچه که از سیره ی نورانی خود این بزرگوار فهمیده می شود این است که ولایت مداری حضرت معصومه سلام الله علیها در سه حوزه ی مهم تعریف می شود.
اولین شاخصه ی ولایت مداری، امام شناسی است که حضرت معصومه سلام الله علیها اشراف داشتند به مقام حضرت رضا علیه السلام و لذا در مقابل ایشان هم اطاعت دارند و هم عشق عمیقی نسبت به ایشان دارند و همه ی این ها بر میگردد به معرفتی که نسبت به امام زمان خود دارد. ما چقدر در عصر غیبت با امام زمانمان اشنایی داریم؟ چقدر جامعه ی مهدوی را می شناسیم؟ علت اینکه ما دلتنگ آقای خود نمی شویم به دلیل آن است که دوره ی بعد از ظهور را نمی شناسیم و درک نکردیم.
مرحوم حاج محمد علی فشندی تهرانی میفرمودند: وقتی رسیدم محضر امام زمان عجل الله تعالی فرجه گله کردم و گفتم: آقاجان مگر این وضعیت نابسامان شیعه در اقصی نقاط جهان را نمی بینید؟ چرا ظهور نمی کنید؟ آقا فرمودند: اگر شیعیان به همان اندازه ای که کسی برای رفع عطش نیاز به ظرف آبی دارد همین قدر مرا می خواستند من تا به حال آمده بودم.
تاریخ بیهقی می نویسد در صد سال گذشته در شهر بیهق (سبزوار فعلی) در صبح جمعه مردم بعد از اقامه ی نماز صبح به دروازه ی شهر می امدند و اسب سفیدی را می آوردند که در طول سال فقط آن را تیمار میکردند و هیچ کاری از ان نمی کشیدند و در دروازه ی شهر در فراق آقا گریه می کردند. چرا این حال بر پیکره ی جهان فعلی حاکم نیست؟ چون ما حضرت را نمی شناسیم.
امروز هالیوود در حال ساخت موعود دروغیست که ان را خلق میکند و به خورد مردم می دهد اما چرا سینماگران ما یک اثر فاخر در زمینه ی مهدویت تاکنون نساختند؟ به جوانان توصیه می کنم کتاب عصر ظهور را حتمأ مطالعه کنند که شیخ علی کورانی ان را نوشته است و روایات بسیار نابی را در آن گردآوری کرده است. امام صادق علیه السلام می فرمایند: در عصر ظهور در نقطه ای پا نمی گذارید مگر اینکه گلستان و گلزار باشد. در آن زمان کسی در حق دیگری تعدی نمی کند و ظلمی حاکم نیست.
دومین شاخصه ی ولایتمداری عاشق شدن است که ما دو جور عاشق داریم که اگر به من باشد اسم قسم اول را جو گیر و احساساتی میگذارم چرا که بعضی عشق ها ریشه دارد در احساسات زودگذر و عواطف آنی و لحظه ای و توهمی از عشق را دارد که بعد از مدتی سرد می شود و عشقش روزی از دلش بیرون می رود.
همانطور که بیش از 1500 نفر به کربلا آمدند تا امام حسین علیه السلام را یاری کنند، اما در روز عاشورا کجا بودند؟ خدارحمت کند آقای چمران را که می گفتند: وقتی شیپور جنگ نواخته می شود مرد از نامرد جدا می شود.
امام حسين عليه السلام: اِنَّ النّاسَ عَبيدُ الدُّنْيا وَ الدِّينُ لَعْقٌ عَلى اَلْسِنَتِهِمْ يَحوطونَهُ ما دَرَّتْمَعائِشُهُمْ فَاِذا مُحِّصوا بِالْبَلاءِ قَلَّ الدَّيّانونَ؛
به راستى كه مردم بنده دنيا هستند و دين لقلقه زبان آنهاست، تا جايى كه دين وسيله زندگى آنهاست، دين دارند و چون در معرض امتحان قرار گيرند، دينداران كم مى شوند.
در زمان فراخی آسایش خیلی ها بلدند خوب شعار بدهند اما زمان بلا که میرسد جدا میشوند.
اهل بیت ما خیلی غریب بودند اما آنقدر تشییع جنازه حضرت معصومه سلام الله علیها با شکوه بود که قمی ها غوغا کردند برای بی بی جان.