اثبات وجود حضرت مهدی(ع) از آیات سوره قدر

کد خبر: 65008
از سوره قدر به خوبی استفاده می‌شود که ملائکه شب قدر در هر سال به جهت هر کاری بر زمین فرود می‌آیند.

وارث: «انا انزلناه فی لیله القدر* و ما ادراک ما لیله القدر* لیله القدر خیر من الف شهر* تنزل الملائکه و الروح فیها باذن ربهم من کل امر* سلام هی حتی مطلع الفجر»[۱]

«ما آن [قرآن] را در شب قدر نازل کردیم و تو چه میدانی شب قدر چیست ؟! شب قدر بهتر از هزار ماه است. فرشتگان و روح در آن شب به اذن پروردگارشان برای [تقدیر] هر کاری نازل می‌شوند. شبی است سرشار از سلامت [و برکت و رحمت ] تا طلوع سپیده».

 از امامت در سوره دخان نیز به این موضوع اشاره شده است . آنجا که می‌فرماید:

«حم* و الکتاب المبین* انا انزلناه فی لیله مبارکه انا کنا منذرین* فیها یفرق کل امر حکیم.» [۲]

«حم. سوگند به این کتاب روشنگر که ما آن را در شبی پر برکت نازل کردیم. ما همواره انذار کننده بوده‌ایم . در آن شب هر امری بر اساس حکمت [الهی] تدبیر و جدا می‌گردد.»

ماه رمضان تا روز قیامت تکرار می‌شود و در نتیجه لیله القدر نیز تا روز قیامت استمرار دارد پس نزول ملائکه و روح نیز در هر شب قدر تکرار می‌شود.

حال سوال این است که ملائکه و روح که در هر سال شب قدر بر زمین فرود می‌آیند، بعد از رسول خدا (صلی الله علیه و آله)، بر چه کسی وارد می‌شوند؟

با تامل و دقت پی می‌بریم که در هر زمان باید امامی کامل و معصوم وجود داشته باشد تا محل نزول ملائکه و روح گردد. امام باقر (علیه السلام) فرمودند: «یا معشر الشیعه! خاصموا بسوره (انا انزلناه ) تفلجوا، فوالله اءنها لحجه الله تبارک و تعالی علی الخلق بعد رسول الله و اءنها لسیده دینکم و انها لغایه علمنا. یا معشر الشیعه ! خاصموا ب‍( حم * والکتاب المبین ) فاءنها لولاه الامر خاصه بعد الرسول الله» [۳]

«ای جماعت شیعه با خصم خود به سوره «انا انزلناه» محاجه کنید که پیروز خواهید شد، پس سوگند به خدا که این سوره از برای حجت خداوند تبارک و تعالی بعد از رسول است. این سوره همانا مدرک دین شما و نهایت علم ما است. ای جماعت شیعه با آیه «حم و الکتاب المبین …» بحث کنید؛ زیرا این آیات اختصاص به والیان امر بعد رسول خدا دارد …».

و نیز فرمود: «و ایم الله! ان من صدق بلیله القدر، لیعلم انها لنا خاصه …» [۴]

«به خدا سوگند، همانا هر کس تصدیق کند، لیله القدر را علم پیدا می‌کند که از برای ما است …»

امام امیر المومنین (علیه السلام) به ابن عباس فرمود:

«ان لیله القدر فی کل سنه و انه ینزل فی تلک الیله امر السنه و ان لذلک الامر ولاه بعد رسول الله. فقلت: من هم؟ فقال: انا و احد عشر من صلبی ائمه محدثون …» [۵]

«همانا در هر سال لیله القدر است، در آن شب امر یکسال بر والیان بعد از رسول خدا (صلی الله علیه و آله)، نازل می‌شود. ابن عباس می‌گوید: عرض کردم: آنان چه کسانی هستند؟ حضرت فرمود: من و یازده نفر از صلب من که همگی امام و محدثند.»

رسول خدا (صلی الله علیه و آله) به اصحاب خود فرمودند: «آمنوا بلیله القدر، انها تکون لعلی بن ابی طالب و لولده الاحد عشر من بعده» [۶]

«به لیله القدر ایمان آوردید؛ زیرا برای علی بن ابی طالب و یازده فرزند بعد از اوست.»

پی نوشت‌ها:

[۱]. سوره قدر، آیه ۱ – ۵.

[۲]. سوره دخان، آیه ۱ – ۴.

[۳]. کلینی، کافی، ج ۱، ص ۲۴۹.

[۴]. کلینی، کافی، ج ۱، ص ۲۵۲ و ۲۵۳ ، ح ۹

[۵]. کلینی، کافی، ج ۱، ص ۲۴۷ و ۲۴۸ ، ح ۲.

[۶]. ابن بابویه، کمال الدین، ج ۱، ص ۲۸۰ و ۲۸۱ ، ح ۳.