فقها از مرزهای دینی مردم پاسداری می‌کنند/ قم باید پایتخت جهان تشیع باشد

کد خبر: 65023
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی گفت: قم باید از معارف دینی صیانت کرده و به دنبال ترویج آنها باشد چراکه فقهای این شهر مرزدارانی هستند که از مرزهای دینی مردم پاسداری می‌کنند.

وارث: آیت‌الله "محسن اراکی" ظهر امروز در نشست علمی «حضور کریمه اهل بیت(ع) در ایران و شکل‌گیری پایتخت فرهنگی شیعه» که در سالن اجتماعات مرکز مطالعات و پاسخ‌گویی به شبهات حوزه علمیه قم برگزار شد، به سخنرانی پرداخت.

 وی با تاکید بر اینکه آیات قرآن کریم به جایگاه ائمه اطهار(ع) اشاره‌های مشخصی دارد، اضافه کرد: در زیارات ائمه اطهار(ع) به صورت مستمر به اهمیت معیت و همراهی با امام و ولایت دینی تاکید شده است.

 دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی از زیارت جامعه به عنوان دائرالمعارف امامت و ولایت یاد کرد و گفت: سند معتبر این منبع پر محتوا به امام هادی(ع) اختصاص دارد و سخنان برخی از افراد در مورد معتبر نبودن زیارت جامعه درست نیست.

 وی با اشاره به اینکه روایات و احادیث در حقیقت تفسیر آیات قران‌کریم است، خاطرنشان کرد: ایمان به عنوان شرط ورود به جامعه الهی گام نخست برای ایجاد پیوند میان خداوند متعال، اهل ایمان و اولیای الهی است.

 آیت‌الله اراکی با بیان اینکه اسلام به دو نوع اعرابی و ابراهیمی تقسیم‌بندی می‌شود، تصریح کرد: در اسلام نوع اول با شهادتین قماع و اعراض در حکومت اسلامی مورد حمایت قرار می‌گیرد و امنیت مالی و جانی فرد توسط حکومت تامین می‌شود، در این نوع از اسلام به ایمان قلبی افراد نسبت به آموزه‌های اسلامی توجهی نداریم.

 وی اضافه کرد: در اسلام ابراهیمی مسلمانان بدون چون و چرا از فرمایشات الهی تبعیت می‌کنند چراکه این افراد ایمان قلبی به شهادتین دارند و خداوند را تنها پروردگار جهان می‌دانند هر چند افرادی در دوران حضرت محمد(ص) با وجود اینکه ایمان قلبی داشتند اما در برابر دستور فرمانبر نبودند.

 این استاد برجسته حوزه علمیه قم با تاکید بر اینکه ایمان به دو نوع مختلف تقسیم‌بندی می‌شود، تصریح کرد: نوع اول ایمان به افرادی اختصاص دارد که از دستورات الهی تبعیت نمی‌کنند، این افراد در حقیقت مومن نیستند اما گروه دیگر که دارای نوع دوم ایمان هستند، حزب‌الله نامیده می‌شوند چراکه نتیجه مودت و محبت صادقانه این افراد نسبت به خداوند متعال تبعیت از ایشان است.

 وی با اشاره به اینکه نوع دوم ایمان جامعه را متحول می‌سازد، عنوان کرد: این جامعه به امت دنبال کننده آموزه‌های دینی تبدیل می‌شود و می‌تواند اهداف مورد نظر اسلام را دنبال کند.

 آیت‌الله اراکی با بیان اینکه وجود مسجد مقدس جمکران و حضور حضرت معصومه(س) در قم بدون دلیل نیست، مطرح کرد: مهاجرت شیعیان از کوفه به سمت قم به دلیل فشار بنی‌امیه بدون تدبیر نبوده بلکه بر اساس خواسته‌های خداوند متعال و اولیای ایشان بوده است.

 وی یادآور شد: از حضرت محمد(ص) تا امام حسن عسگری(ع) روایات مختلف در مورد شهر قم وجود دارد که این روایات نشان از جایگاه والای این شهر است به همین علت قم باید پایتخت جهان تشیع باشد.

 آیت‌الله اراکی با تاکید بر اینکه وجود حضرت معصومه(س) همانند وجود پیامبر اسلام است، عنوان کرد: شهر قم به عنوان حرم امن الهی معرفی شده است به همین علت باید نسبت به دیگر شهرها تفاوت‌های بسیاری داشته باشد.

 دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی خاطرنشان کرد: قم باید از معارف دینی صیانت کرده و به دنبال ترویج آنها باشد چراکه فقهای این شهر مرزدارانی هستند که از مرزهای دینی مردم پاسداری می‌کنند.