آیا حجاب ابداع اسلام است؟

کد خبر: 66500
مدیر مدرسه علمیه حضرت خدیجه(س) با اشاره به مسیر پوشش اسلامی قبل و بعد از انقلاب، عنوان کرد: قبل از انقلاب افرادی که اعتقادات مذهبی و دینی‌شان قوی بود، کاملاً حجاب را رعایت می‌کردند و برخی هم که اعتقاد مذهبی در آن‌ها کمرنگ بود یا وجود نداشت،‌ به پوشش غربی تمایل داشتند.

وارث: سیر تطور پوشش، مد و لباس از گذشته تاکنون از اهمیت بسیاری برخوردار بوده است و تهیه پوشش مناسب هم یکی از امتیازات انسان به‌ شمار می‌رود که توجه به آن در هر فرهنگ و قومی ضروری است.


اگر نگاهی به تاریخ و فرهنگ هر کشوری بیندازید، خواهید دید که پوشش در ادوار گذشته غرب هم از جایگاه ویژه‌ای برخوردار بوده است برای اثبات این موضوع، می‌توان به کتاب‌ها و فیلم‌های کشورهای دیگر و نحوه پوشش افراد رجوع کرد؛ همچنین می‌توان گفت با توسعه صنعت و تکنولوژی با انقلاب صنعتی، پوشش مردم به‌ویژه بانوان در غرب هم دچار تغییر شد.


سکینه نیک، مدیر مدرسه علمیه حضرت خدیجه(س) ، با اشاره به سیر تطور پوشش اسلامی، اظهار کرد: پوشش یک امر فطری و ذاتی است و عموماً هر انسانی نمی‌خواهد، بدنش را کسی ببیند، هر چه کمال انسان‌ها بیشتر باشد این مسئله را بیشتر رعایت می‌کنند.


وی ادامه داد: به طور مثال نوزادی که به عقل کامل نرسیده از اینکه کسی بدنش را ببیند، هیچ حسی ندارد اما وقتی که بزرگ‌تر می‌شود، از این موضوع احساس شرم می‌کند؛ این واکنش، نشان‌دهنده آن است که پوشش بدن جزو عقل هر انسانی است و در ذات هر انسانی قرار دارد.

 


حجاب و پوشش ابداع اسلام نیست
نیک با بیان اینکه موضوع حجاب و پوشش ابداع اسلام نیست و در قبل از اسلام و تمدن‌ها و جوامع مختلف وجود داشته است، ابراز کرد: با توجه به اینکه تمدن در همه جای دنیا پیشرفت کرده و انسان‌ها دیگر در غار زندگی نمی‌کنند، مدل و سطح پوشش فرق کرده است.


مدیر مدرسه علمیه حضرت خدیجه(س) با اشاره به اینکه انسان‌ها همیشه خود را می‌پوشانند، ادامه داد: اما در حوزه پوشش اسلامی چون اسلام دین وسط و متعادل است زمانی‌که ظهور کرد و پیامبر(ص) مبعوث شدند، بحث پوشش با نزول وحی در حد تعادل اعلام کردند نه افراط و تفریط چون رعایت حجاب در برخی مذاهب افراطی بود.


نیک افزود: به طوری که برخی از مردان نمی‌گذاشتند، زنانشان با برادرشان صحبت کنند ولی بعد از ورود اسلام و از آنجا که این دین، دین عقل و تعادل است حجاب را برای زنان جهت محفوظ ماندن از نامحرم قرار داد.


مدیر مدرسه علمیه حضرت خدیجه(س) یادآور شد: از امام صادق(ع) سؤال شد که ظاهر یک زن، چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد، ایشان فرمودند که چهره و دست و تا مچ باید پوشانده شود؛ این پوشش نشان‌دهنده وقار یک بانو بوده است تا برای حضور در جامعه دچار مشکل نشود و دیگران به آن به بعد جنسی نگاه نکنند بلکه به بعد ان سانی و ارزشی بنگرند.


نیک در پاسخ به این سؤال که مبدأ تحول مد و لباس از کجا بوده است، ابراز کرد: ما یک مد اسلامی داریم و  یک مد غربی، از زمان آمدن اسلام تاکنون، مسلمانان در زمینه پوشش تغییراتی داشته‌اند، قطعاً لباسی که اکنون می‌پوشیدند، با ۱۰۰ سال پیش متفاوت است زیرا هر زمان نوآوری و مد خاص خودش را داشته است.

 


انقلاب صنعتی موجب بی‌بندوباری زنان شد
وی با اشاره به اینکه در گذشته غربی‌ها هم حجاب داشتند، افزود: در زمان گذشته غربی‌ها اگر چادر یا مانتو نداشتند، پیراهن و کلاهشان آن‌ها را می‌پوشاند اما زمانی که انقلاب صنعتی شد و خواستند که زنان را به خیابان و کار بسپارند، از زنان به عنوان ابزار جنسی و کار استفاده کردند.


نیک یادآور شد: متأسفانه در غرب جاذبه‌های جنسی به واسطه کارکردی که برای توسعه نظام سرمایه‌داری دارد، گسترش پیدا کرده است و به تدریج بی‌حجابی گسترش یافت.

 


توجه زنان به پوشش و حجاب؛ دستاورد پیروزی انقلاب
وی با اشاره به مسیر پوشش اسلامی قبل و بعد از انقلاب، عنوان کرد: قبل از انقلاب افرادی که اعتقادات مذهبی و دینی‌شان قوی بود، کاملاً حجاب را رعایت می‌کردند و برخی هم که اعتقاد مذهبی در آن‌ها کمرنگ بود یا وجود نداشت،‌ به پوشش غربی تمایل داشتند و مدل سومی وجود نداشت اما با پیروزی انقلاب، اغلب بانوان، حجاب را به عنوان یک تغییر فرهنگی پذیرفتند.


مدیر مدرسه علمیه حضرت خدیجه(س) ادامه داد: در سال‌های جنگ تحمیلی به واسطه حاکمیت فضای معنوی و فرهنگ شهادت و ایثارگری، توجه به حجاب بیشتر بوده است اما بعد از دوران جنگ و به فرمایش رهبر معظم انقلاب وقتی فرمودند؛ شبیخون فرهنگی زده شده است، غرب هم شروع کرد در مورد بی‌بندوباری و هرزگی به اسم آزادی کتاب‌، بازی‌ و عروسک‌هایی را تولید کردند تا حیا، از زنان و دختران گرفته شد.

 


فرق بین محجبه و غیر محجبه دیگر مشخص نیست
نیک با اشاره به اینکه با تغییر پوشش و فرهنگ کشور دیگر فرق بین محجبه و غیر محجبه مشخص نمی‌شود، افزود: چراکه برخی دختران و بانوان ما هم خود را به دست شرایط جامعه سپرده و با چادر آرایش شدید می‌کنند یا موهایشان بیرون است، امروز وضعیت حجاب بدتر است و اغلب این مدل‌ها حجاب کامل اسلامی نیست.


وی اظهار کرد: متأسفانه اقدامی که باید در جنگ نرم با دشمن انجام دهیم را تاکنون انجام نداده‌ایم و از طرف دیگر، دشمن آن طور که می‌خواست هزینه کرد و باور و ایمان به حدود حجاب اسلامی بین جوانان را کم کرد.