حجت الاسلام عالی: دینی داریم که سنگ را زیر و رو می کند+گزارش تصویری

کد خبر: 68005
اگر اخلاق داشته باشیم، به خدا قسم ما دینی داریم که سنگ را زیر و رو می کند چطور ما نتوانیم بچه هایمان را تربیت کنیم.

وارث: مراسم جشن ولادت امام جواد و حضرت علی اصغر علیهما السلام با سخنرانی حجت الاسلام عالی، شعر خوانی صابر خراسانی و مداحی حاج محمود کریمی، حاج ابوالفضل بختیاری، حاج امین مقدم و حاج احمد نیکبختیان در مهدیه کرج برگزار شد.

در ادامه متن سخنرانی حجت الاسلام عالی را می خوانید:

حجت الاسلام عالی


اهل بیت(ع) مدیون کسی نمی شوند

اهل بیت علیهم السلام هیچ وقت مدیون کسی نمی شوند اگر کسی برای آنها کاری انجام دهد اینطور نیست که آنها شرمنده شوند و جبران نکنند. اگر شما قدمی برای اهل بیت علیهم السلام برداشتی، در مجلسشان حضور پیدا کردی یا جایی پرچمی برای آنها بلند کردی، حتما جبران می کنند و مدیون کسی نمی شوند. وقتی کاروان اسرای کربلا از شام به مدینه بر می گشت یزید به قافله سالار کاروان سفارش کرد که با آنها به خوبی رفتار کند، چون حکومت خودش را بر بادرفته می دید و واقعا هم اینطور بود بعد از واقعه عاشورا یزید سه سال بیشتر حکومت نکرد.


قافله سالار کاروان اسرا نعمان بن بشیر بود، انصافا با کاروان اسرا خوب برخورد کرد، کاروان وقتی به کربلا رسید چند روز در آنجا توقف کردند و قافله سالارها ممانعت نکردند. وقتی نزدیک مدینه رسیدند حضرت زینب سلام الله علیها دستمالی پهن کردند و فرمودند: هر چیز قیمتی دارید در اینجا جمع کنید. زیورآلات را یزیدیان به غارت برده بودند اما مقداری از آنها را یزید برگردانده بود. حضرت زینب سلام الله علیها دستمال را بستند و آن را به پیکی دادند که آن را به قافله سالار بدهد به عنوان هدیه. وقتی پیک حضرت سراغ نعمان رفت و هدیه را به او داد نعمان پرسید این برای چیست؟ پیک پاسخ داد: برای اینکه در مسیر با کاروان خوب برخورد کردی حضرت زینب سلام الله علیها این را به عنوان هدیه به تو می بخشد. نعمان پاسخ داد: من حقوقم را از یزید می گیریم و نیازی به هدیه نیست. پیک پاسخ داد: حقوقت سرجای خودش و این هدیه ی حضرت زینب سلام الله علیهاست. نعمان روی زمین نشست و خاک روی سرش ریخت و گفت: ما با چنین خاندانی چطور رفتار کردیم به خاطر یک خوبی کوچک که حقوقش را گرفته بودم چنین هدیه ای دریافت کردم.


شاید چنین جلسه ای که به مناسبت میلاد حضرت علی اصغر علیه السلام برگزار شده است در کل کشور نداشته باشیم. من خبر ندارم که چنین مجلسی برگزار شده باشد شاید حتی کسی به فکرش نرسد که 6 ماه قبل از محرم و در ماه رجب چنین مراسمی گرفته شود. در روایات داریم: امام حسین علیه السلام در مقام فوق عرشی خودش در پیشگاه خداوند متعال است که به کسانی که مجلسش را پر و گرم کرده اند نظر می کند چه در مجلس عزایشان و چه در مجلس شادی.


سقوط ارزش ها در آخرالزمان

در روایات ما هست قبل از ظهور امام زمان علیه السلام یک دوره سرگردانی و حیرت برای مومنین بوجود خواهد آمد. روایت از پیامبر صلی الله علیه و آله و امام محمدباقر علیه السلام هست: يخرج بعد غيبه و حيره، لا يثبت فيها على دينه الا المخلصون ...1


(امام زمان علیه السلام پس از غيبت و سرگردانى طولانى مردم، ظهور مى ‏كند ودر دوران غيبتش كسى بر دينش باقى نمى‏ ماند جز مخلصانى كه با روح يقين ‏پيوند دارند.)


در این دوران حیرت دستگاه ابلیس و شیطان به قدری به مومنین حمله می کند برای اینکه دچار لغزش و ریزش شوند، خیلی از اعتقادات و ارزش ها سقوط می کند و مومنین دچار سردگمی و حیرت می شوند و نمی توانند حق و باطل را خوب تشخیص دهند انگار معیار حق و باطل در دستشان ندارند اینقدر ابلیس در دنیا گردوخاک کرده است که معیارها گم شده است. جز آدم های مخلص کسی نمی تواند در دین خدا ثابت بماند کسانی که طمعی ندارند و واقعا از خدا بندگی می خواهند، جز اینها بقیه ریزش خواهند کرد.


همانطور که انسان ها در طول تاریخ بر علم و تجربه شان افزوده می شود شیطان هم از جنیان است و مثل انسان بر تجربه هایش افزوده می شود و حیله ها و ترفندهایش بسیار پیچیده است چون میداند وقتی امام زمان علیه السلام ظهور کند فلسفه وجودی اش تمام می شود واز بین می رود و هر چه تیر دارد به مومنین می زند تا آنها را زمینگیر کند.

خانواده؛ هدف حملات شیطان

در زمان ما نوک تیز پیکان حمله شیطان به سمت خانواده هاست، چون اگر خانواده از هم فروپاشیده شود سرباز برای ولیّ و دین خدا تربیت نخواهد شد، محل تربیت خانواده هست، اگر بچه به جای اینکه اهلِ بیت و خانه باشد اهل قهوه خانه و دیگر چیزها باشد سرباز برای ولیّ خدا نمی تواند شود. در پروتکلهای صهیونیست ها آمده: بچه ها را از خانه ها به خیابان ها بکشید ما خودمان آنها را تربیت خواهیم کرد. خیلی حرف در این هست چون به جای اینکه بچه، انس با والدین داشته باشد و اهل خانه باشد اهل قهوه خانه و دیگر چیزها باشد نمی تواند به درد یاری دین خدا و ولیّ خدا بخورد. از این جهت حمله به سمت خانواده هاست.

در آخرالزمان "عاق شدن" زیاد می شود

به عنوان نمونه چند روایات از علائم آخرالزمان نقل می کنم ببینید الان هست یا نه؟ در روایات هست: کثرالعقود؛ در آخرالزمان عاق شدن زیاد می شود؛ یعنی پیوند بین بچه ها و پدرو مادر سست می شود طوری که بچه ها به والدین ظلم می کنند و عاق والدین می شوند و والدین همه حقوق بچه ها را رعایت نمی کنند و ظلم می کنند و عاق فرزندان می شوند، عقوق یعنی حالت نفرت و نفرین و دوطرفه است، در روایات هست هم والدین می توانند فرزندان را عاق کنند و هم فرزندان، اگر والدین به آنها ظلم کنند و شخصیت بچه را از بین ببرند عاق فرزند می شوند.


در آخرالزمان "طلاق" زیاد می شود

در روایات ما هست در آخرالزمان کثرالطلاق یعنی طلاق زیاد می شود و پیوند بین زن و شوهر سست می شود، در آخرالزمان قطع رحم زیاد می شود، پیوندهای فامیلی و خویشاوندی سست می شود. ببینید شیطان کجاها را نشانه گرفته، این پیوندها اگر از بین برود طبیعی هست که تربیت در آن جامعه صورت نمی گیرد. اگر این روایت نبود ما با چشم خودمان این علائم را در جامعه می دیدیم. از هر ازدواج حدود 3 یا 4 تا منجر به طلاق می شود که رقم بالایی است تازه اینها طلاق های قانونی است که در محضر آمار دارد طلاق های عاطفی آمار ندارد.


اینترنت؛ رقیب تربیتی والدین

واقعیتی است در جامعه ی ما بچه به جای اینکه مانوس با خواهر و برادرش باشد مانوس با دوست دختر یا دوست پسر است، یا مانوس به تلفن همراه و رایانه اش هست. شاید این آمار دقیق نباشد اما میزانی که افراد خانواده دور هم جمع می شوند و صحبت می کنند 19 دقیقه است! ممکن است دور هم بنشینند اما مشغول موبایلشان هستند و اینکه با هم دردودل و گفتگو داشته باشند کم است. فضاهای مجازی دورها را به هم نزدیک و نزدیک ها را از هم دور کرده.

اولین گام در تربیت حسینی


وقتی پیوندهای خانوادگی سست شود سرباز برای ولیّ خدا تربیت نخواهد شد. ما در جلسه ای هستیم که برای کوچک ترین سرباز ولیّ خدا و امام حسین علیه السلام است که محصول تربیت حسینی است. اگر بخواهیم این محصولات زیاد شود پدرو مادرهای عزیز باید به چند کار توجه داشته باشند. اولین کاری که بزرگتر خانواده باید انجام دهد این است که خودش اهل عمل و رفتار باشد. در خانه ای که همه از زیروبم کار هم خبر دارند فقط با نصیحت نمی شود کار را پیش برد. علامه مجلسی در هفته نیم ساعت خانواده اش را جمع می کرد و برای آنها احکام می گفت و حرف می زود و آخرش روضه می خواند اما ایشان یک هفته عمل می کرد! یک هفته با اخلاق و مهربانی اش عمل می کرد و آن وقت که حرف می زد بچه هایش با عمق جان می پذیرفتند. پس اول از همه والدین باید اهل عمل باشند.


یک خانمی در تهران بود که 4 فرزند داشت و فرزندانش خیلی خوب تربیت شده بودند و هر کدام دکتر و مهندس و غیره هستند. در این دوره و زمانه بچه ها در اختیار پدرومادر نیستند و والدین رقبای تربیتی پیدا کرده اند و بچه ها از جاهای مختلفی تربیت می گیرند، رقیب تربیتی والدین کامپیوتری است که بوسیله آن به اینترنت وصل می شوند و فرهنگی به آنها القا می شود. از آن مادر موفق پرسیدند چه کار کرده است که فرزندانش خوب تربیت شده اند؟ یک جمله گفت که اساس هر تربیتی است؛ گفت: هر چه خواستم بچه هایم عمل کنند ابتدا خودم انجام دادم. برعکس بعضی از ما که می خواهیم آنچه خودمان نشده ایم آنها بشوند اما به قول آن جمله حکیمانه «بچه های ما آنطور می شوند که ما هستیم».


اعمال دینی داریم اما اخلاق دینی نه!

یک سوالی ممکن است برای شما پیش بیاید که بعضی افراد هستند که والدین خودشان اهل عمل هستند مسجد و روضه و هیئت می روند اما بچه هایشان اهل عمل نیستد و نماز نمی خوانند و در بعضی خانواده ها که اصلا مذهبی نیستند فرزندان مذهبی بار می آیند و خوب تربیت می شوند. این چه پدیده ای است؟ گاهی اوقات والدین هیچ تقصیری ندارند چون عوامل تربیت فقط پدرومادر نیست و ممکن است از جای دیگر بچه خراب شود. بچه های برخی اهل بیت علیهم السلام هم خوب در نیامدند. یکی از فرزندان امام هادی علیه السلام جعفر کذاب بود که به دروغ ادعای امامت کرده بود. اینها به معنای این نیست که والدین در تربیت بچه کم گذاشته اند بلکه عواملی دیگری دخیل بوده.


یک دخترخانم نامه نوشته بود که همه پدرم را به تدین و دینداری می شناسند اما وقتی به خانه می آید به قدری بداخلاق است که همه از او می ترسیم، یکبار عصبانی شده بود و چیزی به طرف برادرم پرتاب کرد که برادرم به حالت کما رفت و هنوز به هوش نیامده. در چنین خانواده ای طبیعتا بچه ها نمازخوان نمی شوند چون می گویند نمازی که نتوانست تو را تربیت و درست کند مرا هم درست نخواهد کرد و از دین زده می شوند. گاهی موقع پدرو مادری هستند که متدین هستند و اهل عمل هستند اما اخلاق دینی ندارند آن وقت طبیعتا بچه ی آنها خوب در نمی آید و از آن طرف در خانواده هایی که مذهبی نیستند و نماز نمی خوانند و حجاب ندارند اما با مهربانی و خوش اخلاقی با بچه برخورد کرده اند، بچه در بستر مهربانی بزرگ می شود و بعدا طبق فطرت خودش دین را پیدا می کند.


به خدا قسم اگر اخلاق داشته باشیم، ما دینی داریم که سنگ را زیر و رو می کند چطور ما نتوانیم بچه هایمان را تربیت کنیم.


اخلاق دینی سنگ را زیر و رو می کند!

سید مهدی قوام2 اگر مجتهد نبود قریب به اجتهاد بود. کسی بود که در عوض کردن آدم ها تبحر خاصی داشت. به مراسمی رفتند و پاکتی دادند به او . شخصی همراهش بود با او به خیابان لاله زار رفت. لاله زار در مسیرش بود. دید زنی با آرایش غلیظ منتظر است ماشینی بیاید و او را ببرد. به همراهش گفت: برو او را صدا کن من کارش دارم. گفت: زشت است آقا. رفت و او را صدا زد و از همان سمت رفت تا به او تهمتی نزنند. سید پاکت را از جیبش در آورد و گفت این هدیه سید الشهدا علیه‌السلام به تو است بیا قول بده تا این پول کفاف زندگی ات را داد کنار خیابان نایستی. حدود یک سال گذشت. رفت کربلا آقایی دوید و گفت خانومم با شما کار خصوصی دارد من هم میرم کناری می ایستم تا کارش را به شما بگوید. خانم پوشیه زده بود. کمی کنار زد پوشیه را هق هق گریه می کرد. می گفت من همان زن لاله زارم. شما آن شب رفتی و من تا ده دقیقه گریه کردم و عهد بستم دست از کارم بکشم و محجبه شدم و خدا همسری به من عطا کرد و حال به کربلا آمده ایم. تو زندگی مرا عوض کردی. اخلاق دینی خیلی انسان ها را زیرو رو می کند حتی اگر سنگ باشد.


در محیط خانواده با یکدیگر رفاقت کنیم

دومین نکته این است که همانطور که شیطان می خواهد پیوندها را سست کند یکی از وظایف ما این است که پیوندها و رفاقت ها را در خانه بیشتر کنیم و بگو و بخند داشته باشید؛ خود همین یک کار بزرگ تربیتی است. اگر تو با زنت رفاقت نداشته باشی افراد دیگر با آنها رفاقت می کنند که دلسوز آنها نیستند. حیف ما فقط از حضرت زهرا سلام الله علیها روضه شنیده ایم وگرنه بسیار بانشاط بودند، حضرت زهرا سلام الله علیها گاهی اوقات غذایشان را می بردند به باغ امیرالمومنین علیه السلام و با هم غذا می خوردند و شوخی هایشان در روایت نقل شده است، بسیار صمیمی و رفیق با یکدیگر بودند، وقتی میخواستند یکدیگر یا بچه ها را صدا بزنند با احترام صدا می کردند.


حجت کبری امام حسین(ع)

وجود مقدس حضرت علی اصغر علیه السلام حجت کبری امام حسین علیه السلام است. چون امام حسین علیه السلام در روز عاشورا هدفش جنگ نظامی نبود، طرح و برنامه اش جنگ نظامی نبود ولو از نظر نظامی همه چیز را رعایت کرد. دلیلش این است که امام حسین علیه السلام زن و بچه همراهش آورده بود و اینکار در میدان جنگی ضعف محسوب می شود پس معلوم می شود هدفش جنگ نظامی نبود. هدف امام حسین علیه السلام این بود که با تحمل مظلومیت ظلم طرف مقابل را به جهانیان نشان دهد. در این طرح و برنامه هر کسی بیشتر بتواند مظلومیت امام حسین علیه السلام را نشان دهد می تواند سرباز امام حسین علیه السلام باشد. چه کسی از همه بیشتر می توانست مظلومیت را نشان دهد؟ تنها کسی که روی دست امام حسین علیه السلام به شهادت رسید حضرت علی اصغر علیه السلام بود و بقیه روی خاک به شهادت رسیدند.


در روایات هست وقتی حضرت علی اصغر علیه السلام به شهادت رسید امام حسین علیه السلام یک مشت از خون ایشان را به آسمان پرتاب کرد و یک قطره خون از آسمان برنگشت. ملائکه این خون را به عرش بردند تا در قیامت به عنوان حجت و سند مظلومیت امام حسین علیه السلام باشد تا آنهایی که در ظطول تاریخ ظالم و دشمن بوده اند متوجه شوند، این خون سند و حجت مظلومیت امام حسین علیه السلام است.






حجت الاسلام عالی

پی نوشت:


1- روزگار رهایی، حدیث 1013.


2- سال ۱۲۷۹ در خانواده مذهبی و روحانی در تهران به دنیا آمد. چند برادر داشت که همگی در بلای وبا و طاعون آن سال‌ها از دنیا رفتند و او به عنوان یگانه پسر خانواده در کنار خواهرانش بزرگ شد. پدرش روحانی و از علمای روزگار بود. سیدمهدی هم مانند پدر، کسوت روحانیت را برگزید و به حوزه علمیه اراک رفت. سوم شوال ۱۳۸۴ قمری مطابق با سال ۴۲ شمسی بود که در سن ۶۳ سالگی از دنیا رفت.