ایمان به حتمی بودن ظهور
در آستانه میلاد باسعادت حضرت مهدی عجل الله فرجه الشریف، در این چند روز، برخی تکالیف منتظران در عصر غیبت را مرور می کنیم.
وارث: از جمله تکالیف عصر غیبت، ایمان به حتمی بودن ظهور حضرت مهدی علیه السلام در آخرالزمان است هرچند که ظهورحضرت طول بکشد. و این که او از اولاد حضرت زهرا علیهاالسلام است و هنگام ظهورش زمین را پر از عدل و داد خواهد کرد.
جابر بن عبدالله انصاری از پیامبر اسلام صلی الله علیه و اله نقل می کند که می فرمود: «من أنکر خروج المهدی فقد کفر بما أنزل علی محمد... ؛ کسی که منکر خروج مهدی است، به آنچه بر محمد صلی الله علیه وآله نازل شده، کافر گردیده است» (عقدالدرر، ص۱۵۷)
اصل این اعتقاد از تکالیف قلبی مشترک بین همه ی مسلمانان است.
مرحوم شیخ صدوق رحمه الله از علمای تشیع، بعد از بحث درباره وجوب اعتقاد و ایمان به قیام حضرت حجت علیه السلام می گوید:
ایمان از شخص مؤمن به آن حضرت علیه السلام بدون علم به حال امام زمان علیه السلام صحیح نخواهد بود ... زیرا ایمان کسی که به قضیه ی مهدویت اعتقاد ندارد به او نفعی نمی رساند مگر در صورتی که عارف به شأن آن حضرت در زمان غیبت باشد. (کمال الدین، ج۱، ص۱۹)
عبدالمحسن بن حمد العباد وهابی از علمای اهل سنت، می گوید: تصدیق و اعتقاد به قضیه ی مهدویت، داخل در ایمان به رسالت پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله است؛ زیرا از آثار ایمان به پیامبر صلی الله علیه و آله تصدیق اوست در اموری که به آن ها خبر داده و نیز داخل در ایمان به غیبی است که خداوند متعال (در سوره بقره، آیه ۳) مؤمنین را به جهت ایمان به آن مدح کرده است؛ آنجا که می فرماید: «این کتاب، شک در آن نیست (و) راهنمای پرهیزکاران است؛ آنان که به غیب ایمان دارند و…» (مجله الجماعه الاسلامیه، شماره ۳، چاپ حجاز)