زاهد واقعي را از كلام اميرمومنان(ع) بشناسيم
حجت الاسلام قادري با اشاره به ديدگاه اميرمومنان علي (ع) درباره زهد افزود: ايشان انواع زهد را برشمردند تا زاهد واقعي از زاهد دروغين تفكيك شود؛ در نگاه ايشان نبايد به صرف آنكه فردي از دنيا بدگويي مي كند، يا لباس مندرس مي پوشد را زاهد واقعي دانست.
وارث:حجت الاسلام و المسلمين سيد محمد تقي قادري، سخنران بعثه مقام معظم رهبري در جمع زائران ايراني حرم حضرت عباس (ع) به موضوع زهد از نگاه امير مومنان پرداخت و گفت: بر خلاف برداشت رهبانيت در عالم مسيحيت و مرتاضان در عالم هندو و بودايي كه معتقدند براي سعادت در دنيا بايد با آخرت خداحافظي كرد و اگر فردي بخواهد بهشت خود را بيمه كند بايد به طور كامل دنيا را رها كند، اسلام قائل به چنين ديدگاه اشتباهي نيست.
وي با ذكر اينكه دو ديگاه مسيحيت و هندوئيسم بسته و تنگ نظر هستند، افزود: اسلام معتقد است كه ميان دو دنيا تقابلي وجود ندارد و اين دو مانند كودكان دوقلويي هستند كه از طريق قلب و مغز به هم چسبيده اند و اگر هر يك را جدا كنيم، هيچ كدام زنده نخواهند ماند.
ين استاد حوزه علميه قم عنوان كرد: بهشتي شدن را بايد در همين دنيا جست و جو كرد، در قرآن كريم مال و فرزند زينت حيات دنيا شمرده شده اند؛ در واقع حتي با وجود چنين زينت هايي كه انسان آنها را دوست دارد، نيز مي توان به بهشت رسيد و حتي ثروت حلال مي تواند آخرت ما را تضمين كند.
سخنران بعثه مقام معظم رهبري با اشاره به ديدگاه اميرمومنان علي (ع) در باره زهد افزود: ايشان به اين مسئله پرداختند تا زاهد واقعي از زاهد دروغين تفكيك شود؛ در نگاه ايشان اولين گروه كساني هستند كه از دنيا بدگويي مي كنند، اما در دلشان ولع خاصي به دنيا دارند، اين افراد چون عُرضه ثروت كسب كردن از راه حلال را ندارند، خود را به دروغ زاهد معرفي مي كنند.
ين استاد حوزه علميه قم كساني كه تشنه قدرتند را گروه دوم زاهدان از ديگاه علي (ع) معرفي كرد و گفت: آنها از دوش فقرا و محرومين بالا مي روند تا به قدرت و ثروت دست يابند، اين افراد انسانهايي كه زاهد واقعي هستند را تخريب مي كنند تا با فريب افكار عمومي جامعه خود را زاهد حقيقي جلوه دهند و آنگاه خود به قدرت برسند.
سخنران بعثه مقام معظم رهبري اظهار كرد: گروه سوم از دنيا بدگويي مي كنند، لباس مندرس و خانه فقيرانه دارند، اما نكته جالب آن است كه زاهد واقعي نيستند، براي آنكه مردم ظاهر و باطنشان را تشخيص ندهند از زهد دم مي زنند.
حجت الاسلام قادري گفت: زاهد واقعي كسي است كه مي تواند ثروت توليد كند؛ از دنيا بهترين استفاده را مي برد اما از اين دنياي فاني آخرت دائمي را براي خود مي خرد.
اين استاد حوزه علميه قم با اشاره به آيه «وَ يُطْعِمُونَ الطَّعامَ عَلى حُبِّهِ مِسْكيناً وَ يَتيماً وَ أَسيراً»گفت: خانواده علي (ع) مصداق واقعي اين آيه قرآن هستند، در اين خانواده سالي چند هزار دينار ثروت حلال توليد مي شود اما همه آن را در راه خدا هزينه مي كنند،حسنين بيمار شدند، پدر و مادر تصميم گرفتند كه براي شفاي آنها نذر كنند، سه روز روزه بگيرند و هر سه روز غذاي اندك خود را به يتيم، اسير و مسكيني دادند كه درب خانه ايشان آمده بودند.
سخنران بعثه مقام معظم رهبري با بيان اينكه واژه زهد شجاعان روزگار را ماندگار مي كند، گفت: خيلي ها در طول تاريخ شجاعت داشتند، اما ماندگار نشدند اما حضرت عباس (ع) بعد از شهادت تازه درخشش بيشتر مي شود، زيرا ايشان مصداق زاهد حقيقي هستند.
در پايان حاج محمد هادي طيبي از ذاكران اهل بيت (ع) مداحي و روضه خواني كرد.