نخواندن نماز جماعت در مسجد اهل نفاق و تفرقه
وارث:نخواندن نماز جماعت در مسجد اهل نفاق و تفرقه
لاتَقُمْ فِیهِ أَبَداً لَمَسْجِدٌ أُسِّسَ عَلَی التَّقْوَی مِنْ أَوَّلِ یوْمٍ أَحَقُّ أَن تَقُومَ فِیهِ فِیهِ رِجَالٌ یحِبُّونَ أَن یتَطَهَّرُوا وَاللّهُ یحِبُّ الْمُطَّهِّرِینَ
هرگز در آن (مسجد به عبادت) نایست! حتماً مسجدی که از روز نخست بر پارسایی (و خود نگه داری) بنیانگذاری شده، شایسته تر است که در آن (به عبادت) بایستی؛ در آن، مردانی هستند که دوست می دارند پاکیزه باشند؛ و خدا پاکیزگان را دوست دارد.
نکته ها و اشاره ها
1.به گفته ی مفسران مقصود از مسجد نیکویی که در آیه ی فوق بدان اشاره شده، مسجد قُبا است که در نزدیکی مسجد ضِرار قرار داشت و اولین مسجدی بود که در مدینه ساخته شد
البته این احتمال نیز داده شده که مقصود، مسجد پیامبر صلی الله علیه و آله در مدینه یا هر مسجدی باشد که بر اساس تقوا بنا شود.
2 در این آیه به پیامبر صلی الله علیه و آله خطاب می شود که در مسجد ضرار نماز نگذارد؛ اما مقصود همه مسلمانان هستند و خطاب به آن حضرت از این رو است که وی رهبر و الگوی دیگران می باشد.
3.برخی افراد از آلودگی های روحی و جسمی بر اساس فرمان الهی و ترس از جهنم پرهیز می کنند؛ اما برخی پاک اند؛ زیرا پاکی را دوست دارند، و این خود نوعی کمال برای انسان به شمار می رود که در آیه ی فوق از آن به نیکی یاد شده است.
آموزه ها و پیام ها
1.پایگاه های دشمن در شهرهای اسلامی را تحریم کنید، حتی اگر آن پایگاه به نام مسجد بنا شده باشد.
2.اگر مردم را از رفتن به مراکز فساد باز داشتید، مراکز سالم و شایسته را به آنان معرفی کنید.
3.علاقه به پاکی نیز خود کمال انسان به شمار می رود.
4.انسان های پاک محبوب خدایند.
5.ارزش هر مسجد به پاک بنیادی و افرادی نیک است که در آن رفت و آمد می کنند.
سوره توبه، آیه 108
منبع: تفسیر قرآن مهر جلد هشتم، صفحه 316