علت اختلاف در روز اول و آخر ماه مبارک رمضان در کلام امیرالمؤمنین (ع)

کد خبر: 69642
14 قرن از خطبه های امیرمؤمنان امام علی (علیه السلام) می گذرد و هرچه می گذرد به اعجاز کلام مولا بیشتر پی می بریم. او که خبر از غیب می دهد ، احوال امروز ما را دیده است .
وارث: امیرالمؤمنین علی عليه السلام می فرمایند : 
 روزی خواهد امد که فحشا زیاد می شود و محارم هتک می شوند و زنا آشکارا انجام می شود ، غصب اموال ایتام حلال می شود ، ربا خواری رواج می یابد ، کم فروشی باب می شود ، شراب جو حلال می گردد ، رشوه را با نام هدیه پرداخت می کنند ، خیانت در امانت می کنند ، مردان خود را به شکل زنان و زنان خویش را به هیئت مردان در می آورند ، نماز سبک شمرده می شود ، مردم برای غیر از خدا حج به جا می آورند .

 وقتی آن روز فرا رسد گاهی هلال روز اول ماه بزرگ تر می شود به نحوی که مردم در دو شب آن را می بینند و گاهی ناپدید می شود به حدی که مردم روز اول ماه را روزه نمی گیرند و روز عید فطر را به نیت روز آخر ماه رمضان روزه دارند.

آگاه باشید ، آگاه باشید زمانی که از خدا غافل شوید مرگ های ناگهانی زیاد می شود به شکلی که مرد روز سالم و سلامت از خواب بیدار می شود ولی شب در قبر می خوابد و یا شب سالم سر بر بالش می گذارد ولی دیگر بیدار نمی شود .

 وقتی آن زمان رسید باید انسان قبل نزول بلا وصیت نامه اش را نوشته باشد و واجب است نماز را از ترس فوت نماز در آخر وقتش ،در اول وقتش برپا دارد. هر کس آن زمان را درک کرد شب با وضو به بستر رود و اگر امکان داشت همیشه با وضو باشد این کار را انجام دهد زیرا او همیشه در ترس است و نمی داند که چه زمانی ملک الموت برای قبض روح ، سراغش می آید.

شما را هشدار دادم اگر هوشیار شوید و آگاه نمودم اگر آگاه شوید و پند دادم اگر پند گیرید ، در خلوتگاه ها و غیر آن تقوای الهی پیشه کنید تا مبادا بمیرید مگر این که مسلمان باشید. [خداوند در قرآن کریم می فرماید : کسی که از دینی غیر از اسلام پیروی کند اعمالش پذیرفته نمی شود و او در روز قیامت از زیان کاران است] .آل عمران:85.

تنها یک نکته باقی می ماند و آن هم این است که آیا مقصود امیرالمؤمنین امام علی (علیه السلام) دنیای امروز ماست یا نه اوضاع بدتر از این هم خواهد شد .

منبع:
بحار الانوار: 93/303، ح19،
 فضائل الاشهر الثلاثه للصدوق: 91، ح70