حجت الاسلام ماندگاری: حیات معنوی ما از قرآن و عترت است

کد خبر: 70209
همچنان که ما برای حیات مادی و فیزیکی آب و اکسیژن می خواهیم برای حیات معنوی مان هم قرآن و عترت می خواهیم و اکسیژن ماست. ما حسین علیه السلام و قران نداشته باشیم می میریم.
وارث: مراسم شب چهاردهم ماه مبارک رمضان با حضور استاد غلامرضا سازگار و با سخنرانی حجت الاسلام ماندگاری و با مداحی حاج حسین سیب سرخی و دیگر ذاکرین اهل بیت(ع) در هیئت ذبیح العطشان، مجمع الذاکرین، مسجد جامع حضرت قاسم ابن الحسن(ع) برگزار شد.

در ادامه متن سخنرانی حجت الاسلام محمدمهدی ماندگاری را می خوانید:

حجت الاسلام ماندگاری: حیات معنوی ما از قرآن و عترت است

لزوم واگذار کردن امور به اهل بیت(ع)

بعضی افراد می گویند: ما فلان حاجت را داشتیم اما چون نگرفتیم دیگر به هیات و مراسم نمی آییم. به آنها می گویم یادتان می آید در کودکی کنار چرخ خیاطی می آمدید وسنجاق و سوزن می خواستید، فکر می کردید برایتان خوب است اما مادرتان می دانست که برای شما ضرر دارد، حتی ممکن بود با مادرتان قهر هم کنید. بعضی حاجات ما حاجات سنجاق و سوزنی است، چون مهربان تر از مادر هستند به ما نمی دهند ولی چون ما متوجه نمی شویم قهر می کنیم. اگر معرفت به اهل بیت علیهم السلام داشته باشیم حتما باید کار را به خاندان آنها واگذار می کنیم.

اگر معرفت نداشته باشیم ممکن است محبت ها ما را دور کند. از شهدا کربلا 17 تن غلام بودند، تحصیل کرده نبودند اما معرفت هایشان خیلی بالا بود. جُون یکی از آنها بود، امام حسین علیه السلام به او فرمود: تو مدتی غلام ابوذر بودی و او تو را به ما داد، ما هم تو را آزاد می کنیم تا بروی برای خودت زندگی کنی. جُون عرض کرد: آقا می روم فقط بگو کجا بروم؟ من بدون تو می میرم. ما نیز باید باور کنیم و معرفت به این معنا پیدا کنیم.

حیات معنوی ما از قرآن و عترت است

وجود مقدس پیامبر صلی الله علیه و آله فرمود: انی تارکم فیکم الثقلین کتاب الله و عترتی اهل بیتی1؛ من این روایت را اینگونه تفسیر کردم؛ همچنان که ما برای حیات مادی و فیزیکی آب و اکسیژن می خواهیم برای حیات معنوی مان هم قرآن و عترت می خواهیم و اکسیژن ماست. ما حسین علیه السلام و قران نداشته باشیم می میریم.

جُون رگ خواب امام حسین علیه السلام می دانست و عرض کرد: چون سیاه پوست هستم یا بدنم بو می دهد لایق نیستم. هر کس معرفتش بیشتر باشد سهمش هم بیشتر است، امام حسین علیه السلام وقتی معرفت او را دیدند او را در آغوش گرفتند و دعا کردند: خدا بدن تو را نورانی و خوش عطر کند. لذا می فرمایند ما عاشق عارف بحق می خواهیم.

حاج آقا مجتبی تهرانی این روضه را می خواندند: امام باقر علیه السلام 5 ساله در روز عاشورا از پدرشان امام سجاد علیه السلام پرسیدند: بوی خوش در سرزمین کربلاست، بوی چیست؟ با اینکه وقتی خون روی زمین در آن هوای گرم بریزد بوی خوبی بلند نمی شود، حضرت فرمود: بوی بدن جُون غلام پدرمان است. معرفتت بیشتر باشد اینطوری پذیرایی ات می کنند، بنی اسد هم وقتی می خواستند بدن ها را دفن کردند فکر می کردند بدن او پیکر امام حسین علیه السلام است.

شرط اول محبت، معرفت است

شرط اول محبت معرفت است، هر که معرفتش بالا باشد محبوبش را ارزان نمی فروشد! هر کس معرفتش بیشتر باشد محبوبش را گران می شمارد. یکی از نزدیکان نقل می کرد: آیت الله خزعلی در اتاقی خوابیده بودند که دیدند عکس امام راحل زیر پای ایشان قرار دارد، بلند میشود و عکس را جابه جا می کند و می فرماید: در جایی که عکس استاد من باشد پایم را دراز نمی کنم. بعضی ها که معرفتشان کم است محبوبشان را خیلی ارزان می فروشند!

 حجت الاسلام ماندگاری: حیات معنوی ما از قرآن و عترت است