حجت الاسلام ماندگاری: خدا به صابران اجر بی حساب می دهد+گزارش تصویری
در ادامه متن سخنرانی حجت الاسلام ماندگاری را می خوانید:
![حجت الاسلام ماندگار حجت الاسلام ماندگار](/files/fa/news/1396/3/21/355897_646.jpg)
فضایل امام مجتبی(ع)
سه ویژگی امام مجتبی علیه السلام را می خواهم بیان کنم، همه ی ما ویژگی های ایشان را شنیده ایم ولی تصدیق می کنیم آنطور که باید شیعه ی ایشان نیستیم. علتش این است که آنچه که به عنوان ویژگی های یک مومن (که تجلی آن در ائمه علهیم السلام است) اگر بخواهد در وجود ما محقق شود باید یک سری چیزها را بچشیم. ما یک سری چیزها را می دانیم اما دانستن تا چشیدن فاصله زیادی دارد. چشیدن کی بود مانند دیدن و شنیدن.
خوش خُلقی امام مجتبی(ع)
ویژگی اول امام حسن علیه السلام خُلق خوش است، خلق خوش یعنی طبق آیه قرآن بدی را با خوبی جواب بدهیم. زدی ضربتی ضربتی نوش کن! چه آیه ای را بچشانیم تا کسی بدی را با بدی جواب ندهد: این آیه: رَضِيَ اللَّهُ عَنْهُمْ وَرَضُوا عَنْهُ1؛ هر کس بداند تا بدی را با خوبی جواب ندهد مزه رضایت خدا را نمی چشد. مزه ی رضایت خدا را هر کس بچشد دیگر رها نمی کند. خدا از بعضی ها خیلی راضی است با تعابیر دیگر هم آمده، اینکه انسان مزه ی رضایت خدا را بچشد.
این چند شب ورزشکاران والیبال مسابقه دارند. چه زمانی خستگی شان در می رود؟ وقتی برنده شوند و احساس کنند مردم از آنها راضی هستند. ببنید رضایت مردم این قدر کیف دارد رضایت خدا و امام زمان علیه السلام چه کیفی دارد؟ امام حسین علیه السلام زخم های در گودال قتلگاه را تحمل کردند و فرمودند: الهی رضی برضائک؛ و خدا هم فرمود: ارجعی الی ربک راضیة مرضیة2؛
بدی را با خوبی جواب دهیم
پس ما وقتی به این نقطه می رسیم که همسرمان وقتی بدی کرد ما به او خوبی کنیم، کل دعواها هم حل می شود. شما فکر نکنید بعضی از همسران اهل بیت علهیم السلام خوب بودند، همسر پیامبر صلی الله علیه و آله لگد می زد و کاسه ی آبگوشت را چپ می کرد، یا همسر امام مجتبی علیه السلام او را به شهادت رساند اما با وجود این آزار و اذیت ها طلاق را در بین آنها ندیده ایم. برای اینکه خدا خوشش می آید.
لذا خیلی از شهدا در میدان جنگ با اینکه تیر خورده اند لبخند می زنند، ما دستمان زخم می شود اشکمان در می آید اما می گویند کیفی که ما میکنیم اگر شما هم داشتید لبخند می زنید، راضیة مرضیة. اگر باور کنیم خدا چگونه از ما راضی می شود حتما اگر کسی به ما فحش می دهد با زبان شیرین پاسخش را می دهیم.
مرد شامی به حضرت ناسزا گفت ولی حضرت به او فرمود: اگر جا، لباس و غذا و پول نداری به تو بدهم! اخلاق خوش یعنی اگر کسی با شما قطع رحم کرد شما صله رحم کنید، اگر کسی نسبت به شما خطا یا جفا کرد شما نسبت به او عطا و وفا داشته باشید.
اگر ما رضایت خدا را بچشیم بدی را با خوبی جواب می دهیم، کسی به ما فحش دهد ما به او فحش نمی دهیم، این خُلق زیبای امام حسن مجتبی علیه السلام است.
حلم و صبر امام مجتبی(ع)
ویژگی دیگر حضرت مجتبی علیه السلام حلم و صبرشان در برابر مشکلات است. مشکلات خیلی سخت است. افرادی که می خواهند از تشنگی در روزه اذیت نشوند تخم خُرفه را با دوغ ترش مخلوط کنند تا خشک شود، با آن شربت درست کنید و از افطار تا سحر بخورید اصلا گرسنه وتشنه نمی شوید، خرفه سبزی حضرت زهرا سلام الله علیهاست.
اجر بی حساب خدا برای صابران است
صبر در عبادت سخت است، صبر در معصیت هم سخت است، همه دارند گناه می کنند و اینکه ما انجام ندهیم خیلی سخت است، صبر در مصیبت های زندگی هم سخت است اما اگر کسی این آیه را بچشد دیگر برایش سخت نیست: إِنَّمَا يُوَفَّى الصَّابِرُونَ أَجْرَهُمْ بِغَيْرِ حِسَابٍ3؛ بی حساب ما نهایت یک میلیون یا ده میلیون است اما وقتی خدا می فرماید بی حساب، چقدر است؟ آنهایی که دارید بر ترک معصیت و طاعت و مشکلات زندگی صبر می کنید خدا قرار است بدون حساب به ما اجر بدهد!
جایزه ی ساده خدا ده برابر است، جایزه یک کمی بیشتر خدا هفتصد برابر است وقتی خدا گوید بی حساب اجر می دهم دیگر عقل ما نمی کشد چقدر است، امام مجتبی علیه السلام این را می فهمد که صبر می کند. خیلی نیش به امام مجتبی علیه السلام زدند، هر چقدر نیش شمشیر به امام حسین علیه السلام زدند همانقدر هم نیش زبان به حضرت مجتبی علیه السلام زدند.
ما نماز جمعه می رویم و از اول تا آخر مدح اهل بیت علیهم السلام است اما امام مجتبی علیه السلام به نماز جمعه که می رفتند خطیب نماز به پدر و مادرش حضرت زهرا سلام الله علیها جسارت می کردند، ولی حضرت به خاطر حفظ اسلام می رفت و در آن نماز شرکت می کرد.
دربرابر اینها حضرت صبر می کرد عقل بشر مات شد از صبر تو، صبر تو پیدا بود از قبر تو. امام مجتبی علیه السلام هم به ما توصیه به صبر کرده اند چون این آیه را چشیده بودند.
سخاوت و کرم امام مجتبی(ع)
ویژگی سوم امام مجتبی علیه السلام سخاوت، کرم و صدقه ی ایشان است، هیچ کس از در خانه ی حضرت ناامید نشده است. دشمن هم آمده و از درب این خانه سهمش را گرفته! با کدام آیه حضرت اینها را چشیده؟ خُذْ مِنْ أَمْوَالِهِمْ صَدَقَةً تُطَهِّرُهُمْ3؛
هر کس مزه بالارفتن به سمت قرب خدا را بچشد قطعا دست از صدقه بر نمی دارد. ما اهل صدقه هستیم اما کمیت آن کم است.
پی نوشت:
1- سوره توبه آیه 100.
2- سوره فجر آیه 28.
3- سوره توبه آیه 103.