توصیههای حاج منصور ارضی برای شب آخر لیله القدر
بیانات حاج منصور ارضی در مناجات شبهای ماه رمضان 1438 هجری قمری مسجد ارک شب بیست و دوم
اَعُوذُ بِاللّهِ منَ الشّیطانِ الرَّجیم
بِسْمِ ٱللّهِ ٱلرَّحْمنِ ٱلرَّحِیمِ
الْحَمْدُ للّهِ رَبِّ الْعَالَمِینَ اَلْحَمْدُ لِلّهِ بِجَمیعِ مَحامِدِهِ کُلِّهَا عَلی جَمیعِ نِعَمِهِ کُلِّها
توصیههای حاج منصور ارضی برای شب آخر لیله القدر
حتماً برای خودتان یک برنامهی داشته باشید چون یک شب بیشتر از لیله القدر باقی نمانده درست است که اینجا تا آخر ماه برنامه داریم اما لیله القدر چیزی دیگری است کاری کنید که بعداً پشیمان نشوید ،هر برنامهی که شما را به خدا بیشتر متوجه میسازد آن کار را انجام دهید یک وقت میبینید با افطاری دادن ، یک وقت با بذل مال و یا جان به خدا نزدیکتر میشوید ، پس همان کار را انجام دهید. چون اگر امشب و فردا نتوانی کاری برای خودت انجام دهید از کفتان رفته است.
به صورت عام به تو عنایت میشود. تا به حال هم که نتوانستیم روزه خاص بگیریم ، یعنی چشم و گوش و زبان خود را کنترل کنیم. حالا هم دیر نشده آن توسلات شما به اهل بیت و استمساک به دستگاه الهی اثر زیبایی میتواند داشته باشد، حالا خودتان چه در نظر دارید اگر دلتان میگوید بهترین غذا و دسر بعد از غذا و قبل از غذا راتهیه کنید و یا خواندن دعای جوشن کبیر که بزرگان به آن رسیدند، و یا بالاتر ازآن هزار "انا انزلنا"است را ختم کنید، که شب بیست و سوم بسیار مجرب است، .خواندن سه سوره روم و دخان و عنکبوت را نیز سفارش کردند. این روزها این دعا را درتعقیبات نماز صبح بخوانید
"صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ اهْدِنِی لِمَا اخْتُلِفَ فِیهِ مِنَ الْحَقِّ بِإِذْنِکَ إِنَّکَ تَهْدِی مَنْ تَشَاءُ إِلَى صِرَاطٍ مُسْتَقِیمٍ"
خدایا بر محمد و خاندان محمد درود فرست و مرا به آن حقیقتى که در آن اختلاف شده، به اذن خود راهنمایى کن، تو هرکه را بخواهى به راه راست هدایت میکنى.
اما در مورد حق که بحثهایی شده است باید گفت حق در اصول دین قرار دارد
خداوند در توحید و خداشناسی حق را قرار داده و ما باید آن را تحصیل کرده و سپس به آن عمل کنیم و در نبوت و امامت و قیامت و عدل آن را به کار گیریم. پس وقتی حقی را از جانب خداوند بارسالت همراه و به امامت اجین میکنند نمیتوان آن را از مردم خواست بلکه مردم اختیاردارند به آن عمل کنند ویا نکند. بعضی علمای ما به این شبه جواب درخورداده اند. البته عدهی میخواهندعلاوه بر بازی با سرمایهای این مردم با اعتقادات مردم هم بازی کنند. وقتی میخواهی از حق دفاع کنی هرینه دارد، امر به معروف و نهی از منکر کردن دولت میشود چالش و ایجاد هزینه... چون میخواهند سازش کنند و حاضرند برای سازش هزینه کنند حالا این سند2030 اگر دقت کنید، میبینید مباحث آموزش جنسی را برای کودکان ما ایجاد کردند. میخواهم بگویم کار شده و اتفاق افتاده است باید برای بالا بردن سطح آگاهی مردم امربه معروف و نهی از منکر کرد.
راههای برپایی حق درکلام امیرالمومنین علیه السلام
1. شناخت حق
امام علی علیه السلام: کسی بر عمل به حق استقامت نمیکند مگر آن که به ارزشش آگاه باشد.( غررالحکم و دررالکلم، ص 397)
وقتی به حق رسیدی دیگر نمیتوانی از آن باز گردی، در اعتقادات نمیتوانی سلیقهی عمل و برخورد داشته باشیم، یعنی نمیتوان قرائتهای مختلف از دین معنی ندارد . تفکری که قرائتهای مختلفی از دین را عنوان میکنند، فتنه هایی میسازند که الان با آن در جامعه رو به رو هستیم.
2. تلاش و کوشش
امام علی علیه السلام میفرماید: " لا یُدْرَکُ الْحَقُّ إِلَّا بِالْجِدِّ" ( نهج البلاغه، خطبه29)
«جز با تلاش، حق درک نمیشود»
ما نباید فقط به مرگ بر آمریکا یا مرگ بر انگلیس بسنده کنیم باید حرفهای و دلایلی روشن برای تبری از این شیاطین بیان کنیمچه در سطح دانشگاه ، چه در سطح حوزه و یا محل کار و غیره... از خداوند بخواهیم تا بتوانیم کتبی مناسب مطالعه کنیم با افراد مطلع نشست و برخواست کنیم
3.امیدواری:
امام علی علیه السلام میفرماید:
"حَقٌّ وَ بَاطِلٌ وَ لِکُلٍّ أَهْلٌ فَلَئِنْ أَمِرَ الْبَاطِلُ لَقَدِیماً فَعَلَ وَ لَئِنْ قَلَّ الْحَقُّ فَلَرُبَّمَا وَ لَعَلَّ وَ لَقَلَّمَا أَدْبَرَ شَیْءٌ فَأَقْبَلَ أقول إن فی هذا الکلام الأدنى من مواقع الإحسان ما لا تبلغه مواقع الاستحسان و إن حظ العجب منه أکثر من حظ العجب به و فیه مع الحال التی وصفنا زوائد من الفصاحة" ( نهج البلاغه، خطبه16)
سرنوشت حقّ و باطل که هر یک را مریدانی است. امّا فزونی باطل چیز تازهای نیست، ولی طرفداری از حق چه بسا که افزایش یابد و اهل حق بر باطل چیره گردند. و چه کم است چیزی که از دست شود بازگردد.
حق و باطل وجود دارند و برای هر یک پیروانی است. پس اگر باطل بسیار و پرتعداد شد، این عجیب نیست و از گذشته دور نیز چنین بوده است و اگر حق کم تعداد شد جای امیدواری است که زیاد گردد"وَقَلِیلٌ مِنْ عِبَادِی الشَّکورُ"(13سبا) به همین دلیل هم قران تاکید میکند، و اکثریت را لایعقلون ولا یفقهون میداند. وقتی خداوند رسالت خود رابه پیامبر ابلاغ کرد تعدادو عده برای رسالت معنی نداشت ! حالا یک عده بیایند و بگویند اکثریت دین دیگری میخواهند، و امیرالمومنین علی علیه السلام این ادعا را قبول کند! مگردر دعای افتتاح با همین مضامین آشنا نشدیم "اللَّهُمَّ إِنَّا نَشْکُو إِلَیْکَ فَقْدَ نَبِیِّنَا وَ غَیْبَةَ إِمَامِنَا [وَلِیِّنَا] وَ شِدَّةَ الزَّمَانِ عَلَیْنَا... کَثْرَةَ عَدُوِّنَا وَ قِلَّةَ عَدَدِنَا اللَّهُمَّ فَافْرُجْ ذَلِکَ عَنَّا بِفَتْحٍ"
(خدایا به تو شکایت مى کنیم، از فقدان پیامبران، و غیبت اماممان، و سختى زمانه علیه وجودمان، و فرودآمدن فتنهها بر سرمان، و پشت به پشت هم دادن دشمنان به زیانمان، و بسیاری دشمنانمان، و کمى نفراتمان، خدایا این گرفتاریها را از ما بگشا)
4.استقامت:
امام علی علیه السلام میفرماید: «خداوند رحمت کند کسی را که چون حقی را میبیند، به یاری آن برمی خیزد و هر گاه ستمی را مشاهده کرد، از آن جلوگیری میکند و همیشه یاور حق و اهل حق است تا آن حد که برای یاری حق به استقبال دشواریها میشتابد»( نهج البلاغه، خطبه 205)
در این شبها برای امنیت موجود در شهرها و یا مجالسمان دعا میکنید ؟ از نیروهای مختلف سپاه و ارتش و نیروی انتظامی و اطلاعات و بسیج مردمی قدردانی میکنید؟!افراد زیادی برای برقراری این مجالس و برای آرامش شهرها خیلی زحمت کشیده اند، من نمیخواهم روزنامه و خبر برای شما بخوانم ولی بدانید که میخواستند کامیونی مواد منفجره وارد شهرهای ما کنند بیایدی مرزبانان را دعا کنیم؟!