از منبرهای جذاب و تاثیرگذار تا محرومیت زدایی از روستا و روستائیان+تصاویر

کد خبر: 70925
طلبه جوانی که هم سن و سالهایش در فضای مجازی وقت سپری می‌کنند، با پوشیدن لباس مقدس روحانیت تلاش می‌کند تا با حضور در روستاهای کویری و محروم خراسان جنوبی، فقر فرهنگی و محرومیت را از چهره مردمان زحمت کش بزداید.
وارث: سن و سال زیادی ندارد، او تنها 23 ساله است، شاید هم سن وسالهایش سرگرم فضای مجازی باشند و... اما او نشان رسالت برتن کرده است و با ساک کوچک راهی روستا می‌شود، در مسیر راه جاده خاکی است، هوا گرم است، شیشه‌های اتوبوس را ‌می‌بندد، گرما وجودش را فرا گرفته است، اما شیرینی حس تبلیغ و حضور در بین مردم به او آرامش می‌دهد.
از منبرهای جذاب و تاثیرگذار تا محرومیت زدایی از روستا و روستائیان+تصاویر

جاده خاکی و استرس روحانی جوان برای ورود به روستا
بعد از مسافتی جاده به انتها می‌رسد، چهره روستایی که دیوارهای کاهگلی درآن پیداست، از دور نمایان می شود، از پله‌های اتوبوس پایین می آید، اما نمی‌داند که مردم او را می‌پذیرند، یا باید برای انس گرفتن با مردم تلاش زیادی کند.
پیرمردان روستا که دست به عصا دارند، در حالی که در محلی نشسته و با یکدگیر خاطرات روزهای جوانی را مرور می‌کنند، غریبه‌ای را می‌بینند که از دور با یک ساک کوچک در دست می‌آید، با دیدن روحانی جوان، متوجه می شوند که او برای تبلیغ و منبر آمده است، آنها می‌دانند قطعا این روحانی  قرار است یک ماه در کنار آنها بماند، مهمانی که بعدها حضور در این روستا را از بهترین خاطرات دوران تبلیغ خود می‌داند.
 
توپ بازی با پسر بچه‌های روستا در نخستین روز تبلیغ

روز اول تبلیغ این گونه آغاز می‌شود، او نمی‌داند قرار است، چگونه با جوانان ارتباط برقرار کند، اما این را خوب می‌داند که باید به همه احترام بگذارد، پیرمردان روستا او را به خانه ای که باید درآن مستقر شود، راهنمایی می کنند ، هنوز درفکر ارتباط با مردم روستا است، که چند پسر بچه از کنارش عبور کرده واز او می‌خواهند تا با آنها توپ بازی کند، طلبه جوان درحالی که با یک دست ساکش را در دست دارد، دقایقی با پسربچه‌های روستا بازی می کند تا آنان را جذب دین کند.
راز بزرگ تبلیغ شنیدن درد های مردم است
 حجت الاسلام قاسم قاسمی، متولد 1373 از بیرجند، مبلغ جوانی است که چندسالی در روستاهای خراسان جنوبی مشغول تبلیغ می باشد، او تنها راز بزرگ تبلیغ را تنها ارتباط و پای درد دل پیر و جوان نشستن، می داند.
 
وی در گفتگو با خبرنگار  «حوزه» از خاطراتش می گوید: سال گذشته که برای تبلیغ در یکی از مساجد حضور پیدا می کردم، بعد از پایان مراسم، دو جوان را مشاهده کردم که موتورشان پنجر شده است، عبا را کنار گذاشتم و به جوانان کمک کردم، همین رفتار به چشم جوانان خوب جلوه کرد و آنها جذب رفتار من شدند.
روحانی جوان ادامه داد: روزهای اول تبلیغ در روستاها همیشه برایم سخت است، اما کم کم وقتی مردم  در پای منبرهایم حضور پیدا می‌کنند و من به زبان خودشان حرفم می‌زنم، جذبم می‌شوند، روزها هم برنامه‌های قرآنی ما برای اهالی روستا برگزار می‌شد، هر روز علاوه بر ختم یک جزء قرآن کریم، برنامه‌های آموزشی از جمله آموزش نماز، وضو و مسائل شرعی بیان می‌شود.
از منبرهای جذاب و تاثیرگذار تا محرومیت زدایی از روستا و روستائیان+تصاویر
 
علاقه پدرم به روحانیت مرا به اینجا کشاند

حجت الاسلام قاسمی ادامه می دهد: اجداد من روحانی بودند، برای همین پدرم دوست داشت که من هم روحانی شوم. در جامعه ما روزگاری که فتنه‌ها زیاد است و دشمن تلاش دارد، ما را از اهل بیت جدا کند، باید روحانیت با جدیت در صحنه حضور داشته باشند و من از حوزه‌های علمیه تقاضا دارم به گونه‌ای برنامه ریزی کنند که طلبه‌ها با توجه به رسالتی که بردوششان درامر تبلیغ است، درهمان سال های اول تحصیل به روستا بروند وحوزه‌ها طلاب را از پایه‌های 4ویا 5 با تبلیغ آشنا کنند.
 
وی بیان داشت: وقتی طلاب از سطوح پایین با تبلیغ آشنا و تجربه کافی پیدا نکنند، ممکن است در هنگام ورود به روستا برای تبلیغ با کوچکترین برخوردی زده شده ودرس طلبه گی را با تمام شیرینی ها و سختی هایش رها کنند، در حالی که درجامعه امروز نیاز به وجود طلبه برای راهنمایی و گسترش تبلیغ بسیار زیاد است.
 
خلاقیت در تبلیغ راه جذب نوجوانان و جوانان است

روحانی مبلغ از تجربهایش در دروان تبلیغ می‌گوید، من در سالهایی که برای تبلیغ به روستاها رفتم در کنار جوانان، نقاشی ساختمان، کوهنوردی، فوتبال و ...  را تجربه کردم، شاید درابتدا برایشان سخت بود، که چگونه یک روحانی که بر مبنر می‌رود، درکنارشان فعالیت می‌کند، اما باید القا کرد که ما هم قشری از همین جامعه هستیم، در وقت اوقات فراغت برای جذب جوانان با لباس معمولی ابتدا در مسائل مختلف همراهی کرده بعد مباحث اخلاقی ودینی را برایشان بیان می‌کردم.


گاهی نیز برخی از دانشجویان و فارغ‌التحصیلان دانشگاهی نیز که شیفته آموزش معارف اسلامی هستند، بعد از اتمام تحصیل و دریافت مدرک راهی مدارس حوزه علمیه می‌شوند تا بتواند هر چه بهتر در تبلیغ مثمر ثمر واقع شوند و با رفتن داوطلبانه به مناطق محروم علاوه بر ترویج و تبلیغ دین در کارهای عمرانی، بهداشتی و فرهنگی با چند تیر یک هدف را نشانه بگیرند.
تبلیغ جهادی یک روحانی جوان در روستاهای کویری
 مقام معظم رهبر می فرمایند"شناختن چگونگی ارتباط‏ گیری با دلها و مغزهای مردم از طرق مختلف ـ یعنی همین تبلیغات ـ یک علم است."
وی ایجاد انس به قرآن کریم، برپایی نماز جماعت، تفسیر آیات سبک زندگی اسلامی، برپایی افطاری ساده و جذب کمک های مردمی برای مناطق محروم را کمتری کار یک مبلغ دینی دانست و افزود: تنها راه رسیدن به خدا، کمک به گسترش آموزه های دینی رد زندگی است.
از منبرهای جذاب و تاثیرگذار تا محرومیت زدایی از روستا و روستائیان+تصاویر
 
زندگی طلاب با اخلاص باشد

وی معتقد است یک طلبه و مبلغ اگر خالصانه زندگی کند، تبلیغ او نیز اثرگذار خواهد بود، امدادهای غیبی برای مبلغ بسیار تاثیرگذار است، اگر ما خوب باشیم اهل بیت(ع) از ما حمایت می کنند.
وقتی  طلبه وارد مدرسه علمیه می‌شود علاوه بر اینکه دغدغه کسب معارف الهی را دارد، همیشه در ذهن خود جهت تبلیغ بهتر دین به طرح ایده و برنامه می‌پردازد تا هنگامی که توانایی لازم نشر معارف را به دست آورد از آن بهره ببرد.
طلبه جوان می‌گوید: طلبه باید خود را خادم بنده خدا بداند، و با بهره گیری از محضر علما و اولیاء الله رفتار و منش آنان را در جامعه گسترش دهد.
وی، جهاد با نفس را بزرگترین اقدام برای تبلیغ کردن در مناطق محروم دانست و ادامه داد: باید یک روحانی خود را طلبه بداند، چون غرور مانع کسب علم می شود، چرا که بسیاری از مردم روستاها از ما چه از نظر علمی و چه از نظر معنوی بالاتر هستند، ما مبلیغان نباید با غرور و تکبر منبر برویم وخودمان را تافته جدا بافته بدانیم.
 
حجت الاسلام قاسمی مهربانی و متانت در رفتار را بهترین هنر تبلیغ عنوان کرد و افزود: هدف مبلغ تغییر درونی در دل های مردم است، نه اینکه مردم پای منبرهایش بنشینند و تنها به خطبه های ما به به و چه چه بگویند، باید دستورالعمل های اسلام را برای مردم بیان کنیم تا اعمالشان تضمین شود، باید در کارها با آنها کمک کنیم و در همانجا مسائل دینی و مذهبی تشریح کنیم.
 
تبلیغ از نوع جهادی یک تکلیف است

قاسمی افزود: به نظرم تبلیغ آن هم از نوع جهادی، یک تکلیف واجب بر عهده همه مبلغان است که توانایی این کار را دارند و باید توجه کنیم که ما طلاب نشان امام زمان(عج) بر دوشمان است، کمترین وظیفه‌ای که نسبت به دین داریم این است که دراین ایام تبلیغی مشغول به تبلیغ دین و پیام اهل بیت باشیم.
درمیان سخنان شیرینش به یاد سخنان استاد قرائتی افتادم که گفتند، ما طلبه‌ها فکر می‌کردیم اگر مدتی تبلیغ کنیم دیگر تکلیفمان را انجام داده ایم؛ درحالی که این حداقل وظیفه است و تازه قصه آغاز شده و مسئولیت ما روحانیت سنگین تر از این حرفها است.
 
روحانی جوان تصریح کرد: در راه اسلام خیلی هزینه پرداخت شده تا اسلام به دست ما رسیده است و به قول حاج آقای قرائتی کتک های دین را امثال یاسرها،سمیه‌ها و بلال ها خوردند و ما امروز هنر خاصی به خرج نمی‌دهیم و تنها وظیفه خود را انجام می‌دهیم.
 

امروز مردم عطش قرآن و معارف الهی را دارند

حجت الاسلام قاسمی معتقد است مردم عطش معنویت دارند، آنها از ما نتیجه و خروجی عمل را می خواهند و مردم می‌خواهند راه را به آنها نشان دهیم و سرگذشت اولیاء الله را برای  مردم بیان کنیم.


آری تبلیغ دین به معنای رساندن پیام دین به مخاطبانی است که یا معتقد به دین اسلام بوده و یا اعتقاد به دین اسلام ندارند  و حتی در قرآن کریم هم خداوند به بحث تبلیغ اشاره کرده و از همان سالهای اول بعثت پیامبراکرم(ص) گروه‌های مبلغان را به مناطق مختلف حبشه، یمن اعزام کردند و دریک سفر تبلیغی حضرت علی(ع) را برای تبلیغ دین به یمن فرستادند .
به راستی که امروز ضرورت تبلیغ بسیار بیشتر است وعطش جامعه جهانی و اینکه هر صدا و صحبتی را انسان می‌تواند به راحتی به گوش دیگران برساند، وظیفه اش را نسبت به امر دین سنگین تر می‌کند.
از منبرهای جذاب و تاثیرگذار تا محرومیت زدایی از روستا و روستائیان+تصاویر

تقویت روحیه جهادی بین طلاب

مدیر حوزه‌ علمیه خراسان جنوبی  اظهار داشت: تقویت روحیه جهادی مد نظر است، زیرا رهبر معظم انقلاب بارها بر انقلابی ماندن حوزه تاکید زیادی داشتند.
حجت الاسلام مشرفی افزود: خدمات ویژه ای که برای طلاب در روستاهای مرزی و محروم می‌تواند تاثیرگذار باشد و طلبه را تشویق می‌کند، که به عنوان روحانی مستقربه روستاهای مرزی ومحروم بروند.
وی بیان داشت: طرح اردوهای جهادی طلاب خواهر و بردار در سال گذشته دنبال شد و امسال هم درنظر داریم این برنامه را در سطح وسیعی اجرایی کنیم تا در قالب این طرح هجرت، طلاب خراسان جنوبی به مناطق محروم خدمت کنند.