حجت الاسلام شجاعی: کسی که محبت حضرت امیرالمونین (ع) را داشته باشد از کوثر می نوشد
وارث: مراسم عزاداری وفات سید الکریم(ع) و شهادت حمزه سیدالشهدا(ع)با سخنرانی حجت الاسلام سید مرتضی شجاعی و مداحی کربلایی محمد حسین پویانفر در هیئت ریحانة النبی(س) برگزار شد.
در ادامه متن سخنرانی حجت الاسلام سید عبدالله موسویان را می خوانید:

محبت امیرالمومنین علیه السلام منجی از آتش
روایات زیادی داریم که اگر کسی محبت امیرالمومنین علیه السلام را داشته باشد این محبت منجی از آتش است. در آیات قرآن هم این معنا وجود دارد. یکی از آیات سوره فرقان می فرماید اگر کسی قتل انجام دهد عمل منافی عفت انجام دهد مخلد در عذاب خداوند است. مخلد در آتش است. بعد یک استثنا قائل می شود و می فرماید: مگر کسی که توبه کند، ایمان بیاورد و عمل صالح انجام دهد، سیئاتشان تبدیل به حسنات می شود.
از امام باقر علیه السلام روایت شده است که این آیه تبدیل سیئات به حسنات مختص شیعیان است.
در روایات داریم که سعادتمند کسی است که ولایت امیرالمومنین علیه السلام را داشته باشد.
اگر آتش به زیر پوست داری نسوزی چون علی را دوست داری
خاصیت محبت امیرالمومنین علیه السلام این است. در کتب اهل سنت آمده است شخصی نزد پیامبر صل الله علیه و آله و سلم آمد، عرض کرد یا رسول الله(ص) حرفتان راجع به امیرالمومنین علیه السلام چیست؟ پیغمبر اکرم(ص) از آثار محبت امیرالمومنین علیه السلام فرمودند : کسی که محبت حضرت امیرالمونین (ع) را داشته باشد از کوثر می نوشد، در همین دنیا، از درخت طورا می خورد، عذاب ندارد، حساب و کتاب ندارد.
این آثار برای محبت امیرالمومنین (ع) هست. اما این محبت چه محبتی است که این آثار را دارد؟
از کجا بفهمیم این محبت، محبت به خودمان است؟ به نفسمان است؟ یا به امیرالمومنین(ع) است؟
اگر بخواهیم ملاک گذاری کنیم، آن هم نه در بین فرزندان معصومین، نه مثل حضرت عباس علیه السلام که از توان ما خارج است.
اگر بخواهیم ملاک محبت حضرت علی علیه السلام را قنبر امیرالمومنین علیه السلام بگذاریم باز همه ما ول معطلیم. محبتی که او دارد و آثاری که از محبت او ساطع است کجا و محبت ما کجا؟
در روایات چه ملاک و آثاری را برای محبت صادقانه ذکر کردند که ما بدانیم این آثار را انجام دهیم محبتمان صادقانه شود. اگر محبت صادقانه شد پایین ترین اثرش این است که انسان به فنا نمی رسد به رستگاری می رسد، از عذاب جهنم دور می شود. ما باید ملاک محبت صادقانه را پیدا کنیم.
پیامبر صل الله علیه و آله وسلم فرمودند: هر چیزی علامتی دارد. بدون علامت نمی شود. محبت اهل بیت علیه السلام منجی از آتش است اما علامت می خواهد.
اگر این علامت ها در ما نیست باید در زندگیمان دقت کنیم. بالاخره باید یک آثاری داشته باشد.
از امیرالمومنینی علیه السلام فرمودند: شیعیان ما کسانی هستند که بذل دارند در راه ولایت ما، اولین قدم محب امیرالمومنین علیه السلام این است. بذل کند در راه ولایت، در مسیر ولایت.
یعنی چه بذل کند در مسیر ما؟ شناخت داشته باشیم. معرفت داشته باشیم.
حضرت عبدالعظیم حسنی علیه السلام
یکی از بزرگان حضرت عبدالعظیم حسنی علیه السلام است. زندگی نامه ایشان را مطالعه بفرمایید. ایشان سه امام را درک کردند. امام رضا علیه السلام، امام جواد علیه السلام و امام هادی علیه السلام.
سیره ایشان این بود از همه حضرات اهل بیت علیهم السلام استفاده علمی می کرد و خودش را وقف این معارف میکرد. بعد به شهر های مختلف میرفت و این معارف را ترویج می کرد.
بعضی از نقل ها است که میگویند حضرت عبدالعظیم علیه السلام را مسموم کردند. چون ایشان با لباس مبدل به شهر های مختلف می رفت و از معارف اهل بیت علیهم السلام صحبت می کرد.
مدت ها در ری، در یک منزلی به طور ناشناس زندگی میکردند. که شیعیان می آمدند از ایشان روایات اهل بیت(ع) را بشنوند. این می شود شیعه امیرالمومنین(ع). ایشان عقایدشان را سه بار بر سه امام عرضه کردند.
در محضر امام رضا علیه السلام فرمودند: عقیده من در مورد اصول دین این است. درست است؟
محبت اهل بیت علیهم السلام همه چیز است. هیچ خیری نیست جز محبت اهل بیت علیهم السلام در روایات و آیات هم گفته شده است. اما این محبت نشانه می خواهد، بدون نشانه نمی شود.
امیرالمومنین علامت محبتشان را گفتند. بذل در راه ولایت. وقت بگذارید، کار کنید، یاد بگیرید. انسان باید از این معارف بهره وری کند.
معرفت است که محبت عمیق به وجود می آورد. اولین قدم به بذل ولایت این است که معرفت نسبت به ولایت داشته باشیم. مرتبه دوم این است که غیرت نسبت به ولایت داشته باشیم. توجه کنیم به قرآن، بدانیم چه گفتند راجع به اهل بیت علیهم السلام. نگذاریم هر کسی هر چیزی میخواهد بگوید. اگر غیرت نباشد این محبت از بین می رود.
امیرالمومنین علیه السلام میفرمایند: شیعه ما تمام زندگی اش تحت الشعاع این محبت است. یعنی اگر می خواهد کسی را دوست داشته باشد، محبت به کسی داشته باشد، محور این محبت، محبت ما است.
ویژگی های حمزه سیدالشهدا(ع)
این یکی از ویژگی های حمزه سیدالشهدا(ع) است. اگر کسی با پیامبر (ص) دشمنی می کرده است حمزه سیدالشهدا مقابلش می ایستاد. و نه فقط برای پیامبر(ص) برای محبین پیامبر(ص) هم اینگونه بود. اگر کسی محب پیامبر(ص) را اذیت می کرد حمزه سیدالشهدا در مقابلش می ایستاد.
حضرت عبدالعظیم حسنی علیه السلام خدمت بسیاری به شیعیان کردند. سختی هایی را متحمل شده اند. این ویژگی محبت است.
حضرت علی علیه السلام می فرمایند: شیعه ما یک ویژگی دیگری هم دارد، اینکه احیای امر میکند از اهل بیت علیهم صحبت می کند. محب ما با کسی که رفاقت دارد، چون این محبت محوریت دارد با این محبت به او احسان و اکرام میکند. نگاه نمی کند شان او چیست. پول دارد یا نه.
یکی از ویژگی های حمزه سیدالشهدا که امام صادق علیه السلام می فرمود این است: اگر حمزه سیدالشهدا(ع) به شهادت نمی رسید کسی جرات نمی کرد در منزل مادر ما را آتش بزند. کسی جرات نمی کرد به مادر ما اهانت کند.
وقتی جناب عبدالعظیم علیه السلام بنا بر نقلی به شهادت رسیدند، بنا بر نقلی رحلت کردند. شب قبل یکی از محبین خواب میبیند جناب عبدالعظیم فوت کرده و پیغمبر(ص) می فرمایند که جناب عبدالعظیم را در این باغ دفن کنید. صاحب باغ هم می گوید من نیز همچین خوابی دیدم.
پیغمبر(ص) سفارش میکند در مورد حضرت عبدالعظیم حسنی(ع). امام هادی علیه السلام جمله ای گفتند، اگر تمام عمرمان را وقف کنیم تا این یک جمله را از امام معصوم علیهم السلام بشنویم باز عمر ما قدر و اندازه اش کمتر از این جمله است. امام هادی علیه السلام به حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) فرمود: « أَنْتَ وَلِيُّنَا حَقّاً » تو حقا شیعه ما هستی.