حجت الاسلام صدیقی: امام صادق(ع) دوست داشت شیعیانش عالم شوند+گزارش تصویری

کد خبر: 71612
امام صادق علیه السلام دوست داشت همه ی شیعیانشان عالم شوند، عالم شدن به لباس نیست. سه چیز را می توانید در مسجدتان برقرار کنید: یکی رساله ی عملیه؛ همه ی شما باید یک دور رساله را بخوانید و حلال و حرام را یاد بگیرید، فرزندانتان را با حلال و حرام آشنا کنید، تا معامله ی حرام نکرده باشید و مال حرام به زندگی تان وارد نشود.

وارث: کاروان عزاداری شهادت امام صادق علیه السلام، با سخنرانی حجت الاسلام صدیقی و مداحی کربلایی محسن پالیزدار و کربلایی علی فلاح پور طبق سنوات گذشته به همت هیئت آل یاسین(ع) در فلکه اصلی تهرانسر برگزار شد.

در ادامه متن سخنان حجت الاسلام صدیقی را می خوانید:

حجت الاسلام صدیقی

فضایل امام صادق(ع)

درباره حضرت صادق علیه السلام چند نکته بگویم؛ همه ی وجود حضرت را خشیت خدا گرفته بود. مالک بن انس از شاگردان امام صادق علیه السلام است می گوید: «من همیشه ایشان را در سه حال دیده ام، یا همیشه روزه بوده اند و ندیدم روزه شان را بخورند، یا زبان ذکر داشت و دائم الذکر بود، یا شب ها قائم بود وشب زنده داری می کرد. همراه امام جعفرصادق علیه السلام از مدینه برای حج به مسجد شجره حرکت کردیم، می خواستیم مُحرم شویم. امام تا می خواستند بگویند اللهم لبیک، هق هق گریه نمی گذاشت تلبیه بگویند. به ایشان گفتم آقا این همه جمعیت آمدند با شما حج انجام دهند و منتةر گفتن لبیک از طرف شما هستند. گریه ی حضرت شدید شد و فرمود: می ترسم لبیک بگویم و خدا بگوید لالبیک»؛ این دلیل براین بود که حضرت این قدر در بندگی مقامشان بالا بود که همیشه از خدا حساب می برد و عبادتش را لایق بارگاه الهی نمی دانست.


یک وقت خیال نکنیم خیلی مسجد وجبهه و... رفته ایم و نماز زیاد خوانده ایم، خیلی روزه گرفته ایم و ... هر چه معرفت انسان کامل تر شود عمل خودش را در برابر خدا کوچک می بیند.


ثواب رفع گرفتاری از یک مومن

توجه امام صادق علیه السلام به گرفتاران جامعه بود و فرمودند: اگر کسی طواف خانه ی خدا کند، خداوند شش هزار گناه او را می بخشد، شش هزار حسنه به او می دهد، شش هزار حاجت او برآورده می شود، شش هزار درجه ی او بالا می رود. روای حدیث از حضرت پرسید: خدا برای یک طواف این همه ثواب می دهد؟! حضرت فرمود: می خواهی یک عمل که ثواب بالاتری دارد را بگویم، کسی که گره از کار مومنی باز کند به اندازه ده طواف خدا به او ثواب می دهد؛ این قدر باید هوای یکدیگر را داشته باشیم.


نگویید پولدارها باید به فقرا برسند، حضرات معصومین که سوره هل اتی در شأن آنها نازل شد مگر سه افطاری در راه خدا ندادند؟ سه شبانه روز قوت خودشان را به فقیر و مسکین و یتیم و اسیر دادند، میلیون ها پول ندادند، ذخیره طلا ندادند بلکه سه قرص نان دادند که یک سوره برایشان نازل شد. مگر امیرالمومنین علیه السلام هنگام رکوع یک انگشتر به فقیر ندادند؟ از آنچه دارید به فقیر بدهید.


لذا روایت دارد آنهایی که ندار وفقیر شدند با کلید صدقه دشمن فقر را بزنند؛ صدقه دفع بلا می کند و فقر هم یک بلاست. اما صدقه باید با مال حلال باشد، حلال خورهایی که درآمد کم دارند وقتی از مال کمشان در راه خدا بدهند خدای متعال به آنها عنایت می کند.


وجود مبارک امام جعفرصادق علیه السلام یک بخش را عبادت می کرد، بعد از آن کیسه هایی که در آن گوشت، خرما، نان و پول بود روی دوشش می گذاشت و بین فقرا پخش می کرد. او صاحب ولایت مطلقه الهیه بود، به غلامش نمی گفت تو اینها را ببر؛ بلکه خودش می برد و بین کسانی که امروز به آنها کارتن خواب گفته می شود پخش می کرد.


نکته ی دیگر تحمل امام صادق علیه السلام است. امروزه طلاق دارد زیاد می شود؛ طلاق شوم است، نکبت است، به هم ریختن خانواده ها، فساد، بدبختی، آوراگی و معتاد شدن بچه ها در آن است، باید صبر داشته باشند و دنیا را موقت بدانند، آخرت و مرگ را حق بدانند. فامیل ها نباید قطع رحم کنند و باید با عفو وگذشت با هم برخورد نمایند.

لزوم عالم شدن همه ی شیعیان


امام صادق علیه السلام دوست داشت همه ی شیعیانشان عالم شوند، عالم شدن به لباس نیست. سه چیز را می توانید در مسجدتان برقرار کنید: یکی رساله ی عملیه؛ همه ی شما باید یک دور رساله را بخوانید و حلال و حرام را یاد بگیرید، فرزندانتان را با حلال و حرام آشنا کنید، تا معامله ی حرام نکرده باشید و مال حرام به زندگی تان وارد نشود. زندگی مثل یک خواب و رویا تمام می شود اما در برزخ مال حرام مثل مار و عقرب در جانش می افتد.


دوم اخلاق؛ کتاب های اخلاقی خوبی نوشته شده است، یک امامت جماعتی پیدا کنید که به شما اخلاق را بگیوند. امروز احتیاج به اخلاق، سعه صدر، آرامش و تحمل داریم. پول و منصب آرامش نمی آورد بلکه یاد خدا آرامش می آورد.


دعای معروف ابوذر در آسمان ها

امام صادق علیه السلام نقل می کند: پیغمبر صلی الله علیه وآله نشسته بود و ابوذر در حال عبوراز کنار آنها بود، دید که دحیه کلبی نزد حضرت نشسته و دارند خصوصی صحبت می کنند. ابوذر برای اینکه مزاحم نشود سلام نداد و رد شد. اما دحیه کلبی نبود که کنار حضرت بود بلکه جبرئیل بود. جبرئیل گفت: یا رسول الله اگر ابوذر به من سلام کرده بود ما جواب او را می دادیم، ابوذر یک دعایی دارد که ما ملائکه این دعا را دست به دست می کنند. حضرت فرمود: چه دعایی است. جبرئیل فرمود: ابوذر بعد از نمازها، در قنوت نمازهایش و ...


ابوذر به خدا عرض می دارد: اللهم انی اسالک الامن والایمان بک، والتصدیق بنبیک، و العافیه من جمیع البلاء، و الشکر علی العافیه و الغنی عن شرار الناس1؛ امنیت و ایمان به تو را، و تصدیق نمودن به پیامبرت، و عافیت از همه بلاها و شکرگزاری در برابر عافیت و بی نیازی از مخلوقات بدت را.


خدایا اول آرامش از تو می خواهم، امنیت برایم بیاور، می خواهم اضطراب و تشویش نداشته باشم، می دانید در آذربایجان کسی نماز جمعه خوانده سه سال به او حبس داده اند؟ شما در روز جمعه به استقبال حضرت می روید و احترامتان هم می کنند، نماز جمعه ی شما انتظار امام زمان علیه السلام است. از خدا امن و امنیت بخواهید.

اگر تقوا داشته باشید خدا نمی گذارد پریشان شوید و روزی تان را از جایی که حساب نمی کنید برای شما می رسد، رازق شما خداست شما بندگی تان را کنید. ابوذر از خدا سلامتی و عافیت از همه ی بلاها را می خواهد، چهارم هم توفیق شکر از خدا می کند.


حجت الاسلام صدیقی

پی نوشت:


1- الکافی، ج 2،ص 587