هرچه معرفتمان به اهل بیت علیهم السلام بیشتر باشد، فضای زندگی ما بهتر خواهد شد
وارث: مراسم تکریم و بزرگداشت حضرت صالح بن موسی الکاظم علیه السلام با سخنرانی حجت الاسلام گواهی و اجرای حاج مجید یراق بافان و مداحی حاج سید جواد میری و با حضور خادمین آستان قدس رضوی در امام زاده صالح علیه السلام برگزار شد.
در ادامه خبر متن سخنرانی را می خوانید:
من کیستم گدای تو یا ثامن الحجج/ شرمنده ی عطای تو یا ثامن الحجج
باالله نمی روم در بیگانگان به عجز/ تا هستم آشنای تو یا ثامن الحجج
نعمت ولایت
نعمت های خدواند فراوان هستند شاید به عدد شمردن آن بسیار سخت باشد.یکی از آن نعمت ها، نعمت ولایت است.که خداوند به ما مسلمان ها خصوصا به تشیع عنایت کرده است و هرچه این نعمت را بیشتر گرامی بداریم،قطعا ارزش کار خودمان را هم بالابرده ایم.
حضرت علی بن موسی الرضا علیه السلام می فرمایند: "اَحسِنوا جِوارَ النِّعَمِ فَاِنّها وَحشِيَّةٌ ما نَأَتْ عَنِ قَومٍ فَعادَتْ اِلَيهِم"1 ؛ وقتي نعمتي به شما رسيد قدر آن را كاملاً بدانيد كه نعمت گريزپا است، وقتي از دست رفت ديگر بازنميگردد!
وقتی نعمتی از دست انسان رفت، بازگشتش بسیار سخت خواهد بود.نعمت ولایت از آن نعمت هایی است که در چندجا به درد ما می خورد، در امر دنیای ما ،چرا شما حاجت و نیازی دارید، به در خانه ی بیگانگان می روید؟گفت من کیستم گدای تو یا ثامن الحجج وقتی ما امام رضا علیه السلام را داریم، کریمه ی اهل بیت سلام الله علیها را داریم، در میان امام زادگان، امازاده های لازم التکریم و تعظیم را داریم، وقتی ما آقا سیدالشهدا علیه السلام را داریم و تمام اهل بیت علیهم سلام را داریم،در خانه ی چه کسی را می خواهیم بزنیم که حاجتمان برآورده شود و حاجت بی منتی هم می دهند. اگر درخواستی و نیازی انسان داشته باشد،چرا به در خانه ی بیگانگان باید رود؟در خانه ی اهل بیت علیهم السلام را بزنید. البته ما به گدایی کردن در خانه ی اهل بیت علیهم السلام معروف هستیم. ما خوب گدایانی هستیم، البته در اینجا گدایی نیست بلکه آقایی است.اینجا تنها جایی است که بی منت به انسان چه بخواهد و چه نخواهد داده می شود.
آثار دوستی با اهل بیت علیهم السلام
"بِیُمنِهِ رُزِقَ الوَری وَ بِوُجُودِهِ ثَبَتَتِ الأرضُ و السَّماء"2 ؛ ما به یمن اهل بیت علیهم السلام ارتزاق می کنیم ؛به وجود آنها زنده هستیم. و الا معلوم نبود در کجا باشیم و چجور باشیم. این نعمت را قدر بدانیم ،که اگر از دست ما برود، دیگر بر نمی گردد.
پیامبر اکرم صلوات الله علیه فرمودند:«حُبِّی وَ حُبُ أَهْلِ بَیْتِی نَافِعٌ فِی سَبْعَةِ مَوَاطِنَ أَهْوَالُهُنَّ عَظِیمَةٌ عِنْدَ الْوَفَاةِ وَ الْقَبْرِ وَ عِنْدَ النُّشُورِ وَ عِنْدَ الْکِتَابِ وَ عِنْدَ الْحِسَابِ وَ عِنْدَ الْمِیزَانِ وَ عِنْدَ الصِّرَاط»3؛
محبت من و خاندانم در هفت جا، که هول و هراس آنها عظیم است سود میبخشد. «عند الوفاة و فی القبر و عند النشور و عند الکتاب و عند الحساب و عند المیزان و عند الصراط؛ هنگام مرگ، در قبر، هنگام رستاخیز، هنگام گرفتن نامه اعمال، وقت حساب، کنار میزان و سنجش اعمال و هنگام عبور از صراط.
معرفت به اهل بیت علیهم السلام
نکته بعد این است که شناخت این معرفت بسیار مهم است. ما باید سعی کنیم معرفتمان را نسبت به اهل بیت علیهم السلام بیشتر کنیم. هرچه معرفتمان به اهل بیت علیهم السلام بیشتر باشد، فضای زندگی ما بهتر خواهد شد.
قدر زر زرگر شناسد قدر گوهر گوهری
اگر ما نتوانیم و توجه نداشته باشیم و نشناسیم، نمی توانیم به این اهداف بلند برسیم.حتما باید شناخت داشته باشیم. بدون شناخت، محال است که انسان آن خواسته و درخواخواست درونی اش را بتواند ابراز کند.
ان شالله خداوند به ما توفیق دهد بتوانیم در این اماکن مقدسه و در ارتباط با اهل بیت علیهم السلام روز به روز ارتباط بهتری داشته باشیم و این علقه و ارتباط بیشتر شود .تا ان شالله در زمان مرگ هم اهل بیت علیهم السلام به فریاد ما برسند.
________________________
پی نوشت:
1 مُسندالامامالرضاعليهالسلام، ج 1، ص 286
2 زاد المعاد، علامه مجلسی، ص ۴۲۲؛ مفاتیح الجنان، شیخ عباس قمی، دعای عدیله