عارفا بحقاً شدن آداب دارد/اهل بیت (ع) کار را به نتیجه رساندند و سپردند به ما
وارث: مراسم ولادت امام رضا علیه السلام با سخنرانی حجت الاسلام شیخ مهدی شریف و با مداحی حاج امیر کرمانشاهی و کربلایی سید هادی هاشمی در بیت الحسن علیه السلام برگزار شد.
در ادامه خبر متن سخنرانی را می خوانید:
حرکت در مسیر امام رضا علیه السلام مسئله ای است که باید مد نظر همه ی ما باشد.خواست اهل بیت علیهم السلام از ما چیست؟
حرکت کردن؛اگر نگاه کنید،همه ی امامان ما در طول عمرشان یک حرکت ویژه ،که نقل و انتقال صورت گرفته باشد،داشتند.چون این نقل و انتقال انسان را به کمال می رساند.از خاتم الانبیا آغاز کنیم؛ پیغمبر اکرم صلوات الله علیه حرکتشان در تبلیغ دین اسلام چه موقع به ثمر رسید؟ زمانی که خودشان را به مدینه منتقل کردند.که به اسم هجرت عنوان شد.اگر پیغمبر صلوات الله علیه به مدینه نمی رفتند،گسترش دین در مکه یقینا بسیار کم می شد و حتی آن جور که دشمنان نقشه ریخته بودند دین را نابود می کردند.باید حضرت مدینه می رفتند،لذا خود حرکت پیغمبر صلوات الله علیه از مکه به مدینه مبدا تاریخ اسلامی شد.نفس این حرکت بسیار مهم است.تا جایی که حضرت امیرالمومنین علیه السلام باید فدایی پیغمبر صلوات الله علیه شود.بجای ایشان در بستر بخوابند .و اگر بخواهیم طبق علم کلام صحبت کنیم یقینا امیرالمومنین علیه السلام نمی دانستند آن شب کشته نمی شوند،اگر بخواهیم در جنبه امامت و نورانیت صحبت کنیم بحثش فرق می کند،اگر در بحث اعتقادی شیعه بخواهیم صحبت کنیم باید حق رابپدیریم که یقینا امیرالمومنین علیه السلام نمی دانستند که نمی میریند.رفتند بجای پیامبر صلوات الله علیه خوابیدند ولو کشته شوند.تا پیغمبر صلوات علیه به مدینه برسند،چون اگر نمی رسیدند،این حرکت ابطال بود.
بعد از پیغمبر صلوات الله علیه هم خود امیرالمومنین علیه السلام هجرت داشتند و از مدینه به کوفه آمدند. حکومت را وقتی می خواستند پایه گذاری کنند آمدند کوفه.
امام حسن مجتبی علیه السلام وقتی می خواستند جریان صلح به جایی برسد مجددا برگشتند مدینه.
امام حسین علیه زمانی می خواستند کارشان فراگیر شود آمدند به کشور عراق.
یعنی نقل و انتقال بسیار مهم است.
انتقال و آمدن امام رضا علیه السلام هم نقطه ی عطفی شدی در جهان اسلام ،خاصه ایران.یعنی اگر وجود مبارک امام رضا علیه السلام ایران نمی آمدند چه اتفاقی می افتاد؟حضرت معصومه سلام الله علیها هم نمی آمدند،شاه چراغ هم نمی آمدند،امام زاده صالح هم نمی آمدند همه ی اولاد موسی بن جعفر علیه السلام نمی آمدند.آن زمان کشور ما با کشورهای دیگر چه تفاوتی داشت ؟ خود آمدن حضرت و حرکتی که ایشان کردند اینقدر برکات داشته است.
اهل بیت علیهم السلام همه کار کردند و کار را به نتیجه رساندند و سپردند به ما .اگر ما هم بخواهیم کار را بجایی برسانیم،باید یک حرکتی انجام بدهیم. حالا گاهی این حرکت های ما در مسیر لقا و وصال امام ،حرکت جسمانی است، و یک زمان این حرکت ما،حرکتی روحانی است. حرکت جسمانی مانند اینکه به زیارت امام می رویم.تجدید بیعت می کنیم. در روایات آمده که حضرت رضا علیه السلام فرمودند:هر امامی بر گردن پیرو و شیعیانش یک حقی دارد که این شیعه باید این حق را ادا کند.سپس حضرت فرمودند:تمام حق و تمام این عهد این است که شیعه حرکت کند به زیارت آن امام برود و زمانی که به زیارت رفت ،توانسته است حق آن امام را ادا کند.البته در مسیر زیارت شرط هایی وجود دارد.مهم ترینش عارفا بحقه است.یعنی شما از شهر خود حرکت می کنید می روید خراسان امام رضا علیه السلام را زیارت کنید،بدانید چه کسی را زیارت می کنید.نروید در حرم بنشینید و گناه کنید و حرف بیهوده بزنید و.. یک فرقی برای آنجا با بیرون از حرم قائل باشید.
میکده حمام نیست/سرزده وارد نشو
حرمت پیر مغان/بر همه کس واجب است
ما در روایات داریم که ملائکه و انبیاء صلوات الله علیهم وقتی می خواهند زائر شوند،از خدا اجازه می گیرند.خدا اجازه دهد حرکت می کنند و می آیند. خدا برما منت گذاشته است که نمی فهمیم کی امضا شد وکی می توانیم به زیارت برویم.آنجا هم که می رویم ناسپاسی می کنیم،قدر نشناسی می کنیم.بعضی مواقع حرم رفتن برای عده ای انگار عادت شده است.دچار روزمرگی شدند.
چرا اینقدر تاکید شده است،وقتی می خواهید حق امام را بجا بیاورید آداب دارد. شخصی برای سیر و سلوک به نجف رفت،تمام زندگی و همسر و خانواده را رها کرد و رفت.به اسم اینکه بی سرو سامان توام یا حسین،چندین روز در آنجا بود و خانواده ها هم خبری از او نداشتند ،دل همسرش شکست. خانمان سوز شود شعله آهی گاهی ،خانمش رفت پشت بام ،رو کرد به سمت کربلا و موهایش را پریشان کرد و گفت یا امیرالمومنین علیه السلام اگر مسلمانی این است ،نمی خواهم. امیرالمومنین علیه السلام به خواب آن فرد آمد،و فرمودند سریع برگرد به خانه ات.عرض کرد آقا من این همه زحمت کشیده ام خواب شما را ببینم،حضرت فرمودند من تو را نمی شناسم،این همه مدت تو اینجا هستی،ما هرچه نگاه کردیم تورا نشناختیم.امشب اسم تورا از زبان همسرت شنیدیم.
راه ورود به شیعه اثنی عشری شدن قبول کردن امام رضا علیه السلام است.از امام هادی علیه السلام پرسیدند،زیارت جد شما سیدالشهدا علیه السلام افضل است یا زیارت علی بن موسی الرضا علیه السلام؟حضرت فرمودند:زیارت سیدالشهدا علیه السلام افضل است اما زیارت جدم امام رضا علیه السلام کامل تر است. چرا کامل تر است؟زیرا فقط شیعه اثنی عشری مشهد می رود.عارفا بحقه فقط مخصوص شیعه های دوازده امامی است.
آداب زیارت
زیارت حضرت علی بن موسی الرضا علیهخ السلام یک غسل در شهر خودت باید انجام دهید و یک غسل هم در مشهد.در مفاتیح هم آمده است.یعنی باید از وطنت خود را آمده کنید برای زیارت.بدانید که کجا می روید.به همین جهت سفارش شده است وقتی زیارت امام می روید ،سعی کنید با لباس نو و تمیز بروید. ملائکه حرم می روند برای نشستن هم اجازه می گیرند. قطب راوندی از علمای در کتاب سلوة الحزین نقل می کند :
حضرت امام جواد علیه السلام فرمودند که مردی از اصحاب پدرم مریض شد. آن حضرت به عیادت او رفت و فرمود: تو را چگونه مییابم و در چه حالی هستی؟
عرض کرد: مرگ را بعد از شما ملاقات کردم! البتّه مقصود او شدّت بیماریاش بود.
امام فرمود: مرگ را چگونه ملاقات کردی؟
عرض کرد: سخت و دردناک!
امام فرمود: مرگ را ملاقات نکردی بلکه چیزی که تو را آگاه کند و بعضی از احوال مرگ را به تو نشان دهد دیدار کردهای. مردم نسبت به مرگ دو قسمند: گروهی با مردن راحت میشوند، و گروهی با مردن آنها دیگران راحت میشوند. پس ایمان خود به خدا و ولایت را تازه کن تا از قسم اوّل باشی و راحت شوی.
آن شخص به فرمان امام عمل نمود سپس عرض کرد: ای فرزند رسول خدا! اینها فرشتگان پروردگارم هستند که با تحیّات و هدایا آمدهاند بر شما سلام میکنند و در حضورت ایستادهاند، به آنها اجازه دهید که بنشینند.
حضرت فرمود: بنشینید ای فرشتگان پروردگارم.
سپس به آن مریض فرمود: از آنان بپرس: آیا به آنها امر شده است که در حضور من بایستند؟
مریض عرض کرد: از آنها سؤال کردم، جواب دادند که اگر همة فرشتگانی که خداوند آفریده است در پیشگاه شما حاضر شوند، همگی خواهند ایستاد و هرگز نمینشینند تا به آنها اجازه دهی؛ اینگونه خداوند عزّتمند و صاحب جلال به آنها امر نموده است.
بعد از آن چشمانش را روی هم گذاشت و عرض کرد: اَلسَّلَامُ عَلَیْکَ یَا ابْنَ رَسُولِ اللَّهِ! این شخص شما است که به همراه حضرت محمّد و دیگر امامان معصوم : در نظرم مجسّم گشتهاید. و از دنیا رفت.
لذا زمانی که می خواهیم حق امام را ادا کنیم و تجدید بیعت کنیم باید عارفاً بحقه باشیم.
عارفا بحقه شدن آداب دارد
پوشیدن لباس نو و تمیز به خودتون برسید.بهترین لباس را بپوشید.بهترین عطر را بزنید. زمانی هم در حرم رفتید،آهسته قدم بردارد و با وقار و ذکر خدا راه بروید.با عجله راه نروید. اینها یعنی اینکه محضر امام را فراموش نکیند.بدانید محضر چه کسی می روید.در حرم از امام غافل نشوید.به کاری مشغول نشوید که یادتان برود حرم هستید. امام هادی علیه السلام فرمودند:هرکس بالاسر جدم علی بن موسی الرضا علیه السلام دو رکعت نماز بخواند،در قنوت نمازش هر دعایی کند،خدا برآورده می کند. برای اینکه زیارت خوبی داشته باشیم به این نکات باید توجه داشته باشیم.