استاد علوی تهرانی: راه رسیدن به زندگی سعادتمندانه چیست؟

کد خبر: 73610
پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله میفرمایند: چیزی که انسان را به سعادت میرساند اخلاق است و چیزی که بشر را نگون بخت میکند بداخلاقی است.
وارث: مراسم عزاداری شب دوم دهه دوم محرم،با سخنرانی حجت الاسلام علوی تهرانی و مداحی حاج محمد رضا نیکنام و کربلایی علی اصغر ژولیده  در حسینیه موج الحسن علیه السلام برگزار شد.

در ادامه خبر متن سخنرانی حجت الاسلام علوی تهرانی را میخوانید:

حجت الاسلام علوی تهرانی: راه رسیدن به زندگی سعادتمندانه چیست؟

خداوند ما را خلق کرده است تا به سعادت برسیم به همین منظور هم در همه ادعیه ها گفته اند که از خدا بخواهید امورمان ختم به سعادت بشود " اللّهُمَّ اجْعَلْ عَواقِبَ امُورِنا خَیْراً"
اینکه میگویند انسان باید زندگی سعادتمندانه ای داشته باشد چگونه است؟ به چه زندگی ای سعادتمندانه میگویند؟ سعادت در زندگی یعنی چه؟
زندگی ای که در آن سعادت باشد یعنی شما در هر نقطه زندگی ات که دست گذاشتی افسوس نخوری؛ نگویی ای کاش این کار را انجام میدادم یا انجام نمیدادم.
برای رسیدن به چنین زندگی سعادتمندانه ای از چه راهی باید برویم؟ جوابی که مدنظر همه مااست این است که مثلا اگر نماز بخوانیم و روزه بگیریم  و عبادت کنیم سعادتمند میشویم. اینها هیچکدام سعادت نمی آورد که اگر میاورد داعش هم جزو سعادتمندان بود. عبادات ما زمانی میتواند ضامن سعادتمندی ما شود که خدا قبول کند.
امام سجاد علیه السلام میفرمایند من خوف دارم از مواجه شدن با حضرت حق در عرض اعمالم. ما در روایات داریم که امام صادق علیه السلام عرض میکنند در صحرای محشر 50 ایستگاه است که 50 هزار سال طول میکشد، ملائکه دور یک نفر را میگیرند و در هر ایستگاه جداگانه امضا میگیرند، وقتی اعمال نزد خدا عرضه میشود، ملائکه شهادت میدهند که این فرد آدم خوبی است. آنموقع خداوند به دو فرشته عرض میکند که این بنده را به جهنم ببرید و بعد میفرماید ای ملائکه شما فقط مامور نوشتن این اعمال بودید اما نیت آنها را فقط من میفهمیدم، این هیچ یک از اعمالش را بخاطر من انجام نداد.

راه رسیدن به سعادت
پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله میفرمایند: چیزی که انسان را به سعادت میرساند اخلاق است و چیزی که بشر را نگون بخت میکند بداخلاقی است.
شیطان شش هزار سال نماز خواند و عبادت کرد. چه چیزی او را تبدیل به ابلیس کرد؟ تکبر!
ما نمیگوییم نماز نخوانید یا عبادت نکنید، اما این نماز و روزه و حج باید یک زیرساختی داشته باشد که این زیرساخت اخلاق است. 
نماز ستون دین است، این ستون باید روی یک پی پایه گذاری بشود که آن اخلاق است.
پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله میفرمایند «إِنَّمَا بُعِثْتُ لِأُتَمِّمَ مَکَارِمَ الْأَخْلَاقِ»
گمشدۀ امت پیغمبر " اخلاق" است.
دعا کنیم خدا ما را شبیه پیامبر بکند، پیامبر صلوات الله علیه الگوی همه است.
حال چه کنیم شبیه پیامبر بشویم؟ نماز زیاد بخوانیم؟ روزه زیاد بگیریم؟ خود حضرت میفرمایند " اشبهکم بی حسنکم خلقا " شبیه ترین شما به من، خوش اخلاق ترین شما به من است.
خداوند در سوره بقره آیه 82 میفرماید "وَ الَّذينَ آمَنُوا وَ عَمِلُوا الصَّالِحاتِ أُولئِکَ أَصْحابُ الْجَنَّةِ هُمْ فيها خالِدُونَ" و کسانی هم که ایمان آوردند و عمل های شایسته کردند آنها اهل بهشتند و در آن جاودان خواهند ماند.
پیامبر اکرم صلوات الله علیه میفرمایند دو خصلت در مومن جمع نمیشود بخل و بد اخلاقی؛ مومن بخیل و بداخلاق نیست که اگر باشد اهل بهشت نیست.
ما مذهبی ها جنس پشت ویترین دین اسلام هستیم. کاسبان همیشه جنس های خوبشان را پشت ویترین میگذارند تا مردم بر اساس آنها وارد مغازه بشوند. مردمان دیگر از رفتار من و شما راجع به پیغمبر قضاوت میکنند. 

حجت الاسلام علوی تهرانی: راه رسیدن به زندگی سعادتمندانه چیست؟