از مهمترین مصادیق عمل به توصیه قرآنی «فاستبقوالخیرات»!

کد خبر: 73725
حضور یافتن و نشستن در مجالسی که فضایل و مناقب آن جناب و آنچه مربوط به اوست، از لوازم و نشانه‌های محبت اوست، و از مصادیق خیرات که مامور شده‌ایم به آنها سبقت جوییم و پیشی گیریم.
وارث:حضور یافتن و نشستن در مجالسی که فضایل و مناقب آن جناب و آنچه مربوط به اوست در آنها یاد می‌شود، که از لوازم و نشانه‌های محبت اوست، و از مصادیق خیرات که مامور شده‌ایم به آنها سبقت جوییم و پیشی گیریم که خدای تعالی فرموده: «فاستبقوالخیرات -به سوی خیرات سبقت گیرید.»
فرموده مولایمان حضرت امام رضا علیه السلام که در جلد دهم بحارالانوار: «هر کس در مجلسی بنشیند که امر ما در آن زنده گردد ،دلش نخواهد مرد، روزی که دلها می میرند.»
فرموده‌ی حضرت امام صادق علیه السلام به فضیل در حدیث روایت شده در بحارالانوار: «می‌نشینید و حدیث می‌گویید؟ فضیل عرضه داشت: آری فدایت شوم .امام صادق علیه السلام فرمودند: «همانا من آن مجالس را دوست می‌دارم ،پس امر ما را احیا کنید ،ای فضیل خداوند رحمت کند کسی را که امر ما را احیاء نماید.».
فرموده‌ی پیغمبر اکرم صل الله در مورد تشویق و ترغیب بر حضور و شرکت در مجالس ذکر: «در باغ های بهشت بگردید.» عرضه داشتند: ای رسول خدا (ص) باغ های بهشت چیست؟ فرمودند: «مجالس ذکر«.
و فرمایش آن حضرت(ص) در حدیث دیگر: «همانا خداوند کسی را که در مجالس اهل ذکر مینشیند می آمرزد و او را از آنچه می ترسد در امان می دارد پس فرشتگان گویند: «فلانی در میان آنان است و او تو را یاد نکرد.» خداوند می فرماید: «او را آمرزیدم به جهت هم نشینی با آنان، زیرا که یاد کنندگان چنین هستند که همنشین آنها از جهت ایشان بدبخت نگردد».
در کافی از امام جعفر صادق علیه السلام روایت شده که فرمودند: «هر جمعی در مجلسی حضور یابند و خداوند عزوجل را یاد نکنند و از ما یاد ننمایند آن مجلس مایه‌ی حسرت آنها در روز قیامت خواهد بود.» سپس فرمودند: «حضرت امام باقر علیه السلام فرموده‌اند: «همانا یاد ما از{مصادیق} یاد خداوند است و یاد دشمنان از {مصادیق} یاد شیطان می‌باشد«.
نشستن در مجالس ذکر یعنی سیاهی لشکر درست کردن برای نیکان در نزد خداوند و اهل بیت علیهم السلام محبوب و مطلوب است و برعکس آن مغضوب است.
منبع: مکیال المکارم جلد