۱۲ توصيه براي پياده‌روي اربعين از زبان زائران كربلا

کد خبر: 74048
اولين نكته مهم در اين سفر اين است كه خودمان را براي كساني كه از ما پذيرايي مي‌كنند، نگيريم. اخلاصي كه مردم عراق در پذيرايي از زائران اربعين دارند، وصف نشدني است. هرگز به خادمان حرم نگوييد:«اينجا با پول ما ساخته شده» و به كساني كه با جان و دل براي پذيرايي را از شما وقت مي‌گذارند، دستور ندهيد.
وارث:  اين روزها كه به اربعين حسيني نزديك مي‌شويم، بسياري از هم‌وطنانمان خود را براي پياده روي عظيم اربعين آماده مي‌كنند. بعضي‌ها هم در اين روزها راهي سفر شده‌اند تا از فضاي خلوت مسير استفاده بيشتري ببرند. اما نكاتي كه در اين سفر معنوي بيش از پيش به كار مي‌آيد، استفاده از تجربيات كساني است كه به اين سفر رفته‌اند. در اين يادداشت براي شما نكاتي را از ميان توييت‌هاي كاربران ايراني كه به پياده روي اربعين رفته‌اند، انتخاب كرديم. آنها براي شما مي‌گويند كه چه اعمالي را در اين سفر بايد انجام داد و از چه كارهايي در اين سفر بايد پرهيز كرد.

به ميزبان دستور ندهيد

اولين نكته مهم در اين سفر اين است كه خودمان را براي كساني كه از ما پذيرايي مي‌كنند، نگيريم. اخلاصي كه مردم عراق در پذيرايي از زائران اربعين دارند، وصف نشدني است. هرگز به خادمان حرم نگوييد:«اينجا با پول ما ساخته شده» و به كساني كه با جان و دل براي پذيرايي را از شما وقت مي‌گذارند، دستور ندهيد. تشكر از ميزبان را هم فراموش نكنيد. براي تشكر كردن مي‌توانيد از كلمه «مَشكور» استفاده كنيد. درست است كه در مسير پياده‌روي كفش‌هايتان را رايگان واكس مي‌زنند و ماساژتان مي‌دهند اما اجازه دهيد اين خدمات براي كساني باشد كه واقعا به آن نياز دارند. براي تفريح از اين خدمات استفاده نكنيد. به جاي «شاي ايراني» از «شاي عراقي» بنوشيد و از پذيرايي موكب‌هاي عراقي استفاده كنيد. در اين چند روز سفر، ايراني بودنتان را فراموش كنيد و در «امت واحده اربعيني» حل شويد.

به جاي كفش مي‌توانيد صندل بپوشيد

معمولا براي پياده روي اربعين، توصيه‌هاي زيادي براي پوشيدن كفش راحت مي‌شود. چرا كه اگر كفش شما حتي ذره‌اي هم نامناسب باشد، مي‌تواند شما را در پياده‌روي اربعين بسيار اذيت كند. اما در كنار پوشيدن كفش مناسب، يكي از كاربران پوشيدن صندل را پيشنهاد مي‌كند. آقايان مي‌توانند صندل را بدون جوراب بپوشند، مثل تمام بومي‌هاي عراق.

شما هم از كودكان عراقي پذيرايي كنيد

معمولا وقتي به مراسمي مي رويم كه احتمال حضور بچه‌ها در آن هست، با خودمان چند شكلات برمي‌داريم. كودكان عراقي هم از اين قاعده مستثنا نيستند. برايشان از ايران شكلات‌هاي باكفيت و محصولات فرهنگي ببريد و در مشت‌شان بريزيد. همچنين مي‌توانيد براي موكب دارها و بچه‌هايشان هديه‌هاي كوچكي مثل تسبيح، روسري و گل سر ببريد.

همراه خودتان وسايل بهداشتي داشته باشيد

يكي از راه‌هاي اصلي انتقال بيماري دست‌هاي آلوده است. به همين دليل مايع دستشويي يا ژل ضدعفوني دست را فراموش نكنيد. يادتان باشد كه دست‌هايتان را به صورت مرتب و درست بشوييد. قرص ژلوفن، آموراكس، قرص رانيتيدين، استامينوفن نيز همراه خود داشته باشيد. كرم ضدآفتاب و وازلين نيز احتياج‌تان خواهد شد.

نماز اول وقت و به جماعت را فراموش نكنيد

نماز اول وقت را در مسير سفر فراموش نكنيد، هر جا كه صداي اذان را شنيديد سريع نماز بخوانيد. يادتان نرود كه امام حسين عليه السلام در روز عاشورا و در ميانه جنگ نماز را به جماعت، به جا آوردند. پس چه بهتر كه بتوانيد نماز را به جماعت و همراه با ديگر همسفرانتان بخوانيد. از بيان حرف‌هاي لغو و بيهوده و شوخي‌هاي نا به جا بپرهيزيد، به دليل تفاوت زبان ما با مردم عراق خنده و شوخي در مسير پياده روي جلوه خوبي ندارد.


در كشور عراق هم در مصرف آب صرفه جويي كنيد

اين شعار را معمولا در ايران زياد مي شنويم، اما افراد زيادي هستند كه به آن عمل نمي‌كنند. در كشور عراق وضعيت تامين آب، نسبت به ايران در شرايط بدي قرار دارد. پس لطفا در مصرف آب صرفه‌جويي كنيد. مثلا لازم نيست هر روز دوش بگيريد يا براي لباس شستن و وضو گرفتن، آب زيادي مصرف كنيد. همچنين از ريختن زباله پرهيز كنيد و اگر زباله‌اي ديديد، آن را برداريد تا در مسير پياده‌روي براي ديگران مشكلي ايجاد نشود. مي‌توانيد با خودتان چند كيسه زباله اضافه ببريد و بين زوار توزيع كنيد.


در وسايل ضروري سفر حتما يك سه راهي سيم دار دو سه متري قرار دهيد

در كوله پشتي سفرتان حتما يك سه راهي دو سه متري قرار دهيد. مي‌توانيد گوشي، تبلت و باتري دوربين را به اين سه راهي‌ها وصل كنيد و آنها را در كوله پشتي‌تان قرار دهيد. به اين ترتيب ديگر نگران دزديده شدن گوشي يا دوربين‌تان نخواهيد بود. از ديگر وسايل ضروري سفر؛ ليوان فلزي، زيرانداز سبك، مدارك كافي، پودر بچه براي سوختگي كشاله ران، داروهاي ضدحساسيت و آلرژي است. همچنين يادتان باشد كه به جاي تماس با ايران، از اينترنت استفاده كنيد.

اگر عربي بلد نيستيد، بي‌خيال صحبت با مردم عراق شويد

اگه عربي بلد نيستيد، سعي نكنيد به صورت نصفه و نيمه و با كلمات فارسي با مردم عراق ارتباط بگيريد. باور كنيد بيان كلمات به صورت آهسته و يا با اشاره دردي را دوا نمي‌كند. از طرف ديگر گاهي بعضي كلمات كه به نظر ما بار مثبت دارد، از نظر آنها بار منفي دارد و مي‌تواند باعث ناراحتي و دلخوري شود.

نخ و سوزن چاره پاي تاول زده

يادتان باشد كه پانسمان كردن پاي تاول زده بي‌فايده است. اگر اين اتفاق برايتان افتاد، تاول‌هايتان را دست كاري نكنيد. به جاي اين كار نخ و سوزن همراه داشته باشيد. سوزن را با پنبه الكي يا آتش استريل كنيد و در كنار آن سوراخي ايجاد كنيد. سوراخ‌ها را با سوزن بيشتر باز كنيد تا بسته نشود. با كمي فشار محتويات تاول را خالي كنيد، به لاي پوستي روي تاول كاري نداشته باشيد. سپس تاول را پانسمان كنيد.

بار اضافي برنداريد

يك اصل مهم در پياده روي اربعين سبك سفر كردن است. بار اضافي برنداريد كه زحمت خودتان زياد مي‌شود. كم بخوريد، كم بنوشيد و استراحت كافي داشته باشيد. در مسير سفر به خصوص كساني كه ولايي هستند، به عكس‌هاي صادق شيرازي كاري نداشته باشيد. همچنين با عراقي‌هايي كه به هر دليل تصور خوبي از ايراني‌ها ندارند، بحث و جدل نكنيد.

وقتي يك عراقي شما را به منزلش راه مي‌دهد، اين نكته را فراموش نكنيد

وقتي يك عراقي از شما در منزلش پذيرايي مي‌كند به احترام اباعبدالله الحسين(ع) و زايران مخلصش سر به زير و با كمال ادب و كنترل نگاه و چشم وارد خانه شده و بيتوته كنيد. اگر تصميم داريد در موكب‌ها بخوابيد براي خودتان از قبل جا نگيريد. تعداد موكب‌ها انقدر زياد هست كه نيازي به اين كار نباشد. خوابيدن در موكب‌هاي كوچك لذت بخش‌تر از خوابيدن در موكب‌هاي بزرگ و شيك است.

چند توصيه معنوي براي زائران روي اربعين

قبل از شروع سفر آداب سفر را بخوانيد. حتما به مسجد كوفه برويد و اعمال آن را انجام دهيد، در كل نيم ساعت تا چهل دقيقه وقت شما را مي‌گيرد. مفاتيح كوچك و قرآن كوچك همراه خودتان داشته باشيد. در طول مسير زياد استغفار كنيد و گاهي با امام حسين عليه السلام درددل كنيد تا با دلي آماده به كربلا وارد شويد. از گرفتن سلفي، عكس و فيلم زياد پرهيز كنيد، تا بتوانيد بهره معنوي كافي از سفر ببريد. در حرم مطهر، زياد به ضريح نچسبيد. فرصت زيارت و حضور تحت قبه شريفه را به ديگران هم بدهيد. در روز اربعين حرم بسيار شلوغ است، يادتان باشد كه هل دادن ديگران حق الناس است. براي ظهور بسيار دعا كنيد، كه گشايش امور ما در همين نكته قرار دارد.

منبع: پايگاه فردا