كلمهاي كه علامه طباطبايي زياد به كار ميبرد!
حضرت آيت الله سبحاني گفتند: بنده از مرحوم طباطبايي كلمه «أنا» را نشنيديم؛ اما «نمي دانم» را زياد مي گفتند و ما نيز بايد اينگونه عمل كنيم.
وارث: حضرت آيت الله سبحاني در درس خارج اصول در مسجد اعظم قم با اشاره به روايتي از امام باقر(ع)، اظهار داشتند: در اين روايت آمده است: «عن زراره بن اعين قال: سالت اباجعفر(ع) ما حق الله على العباد؟ قال ان يقولوا مايعلمون و يقفوا عند ما لا يعلمون/ زراره مى گويد: از امام باقر(ع) پرسيدم، حق خداوند بر بندگان چيست؟ در جواب فرمود: آن را كه مى دانند بگويند و در چيزى كه اطلاع ندارند و نمى دانند توقف نمايند».
ايشان با بيان اين مطلب كه يكي از اعضاي مهم، زبان انسان است كه مي تواند گناهان زيادي انجام دهد، ابراز داشتند: با جستجو در روايات مشاهده خواهيم كرد كه گناه زبان، يك يا دو گناه نيست؛ چراكه گوياي افكار انسان است و 24 نوع گناه مي تواند انجام دهد.
اين مرجع تقليد خاطرنشان ساختند: بنده از مرحوم طباطبايي كلمه «أنا» را نشنيديم؛ اما «نمي دانم» را زياد مي گفتند و ما نيز بايد اينگونه عمل كنيم.
حضرت آيت الله سبحاني تصريح كردند: زبان، گفتار و بيان ما بايد در حد همين روايت باشد؛ خصوصا زماني كه سوالي از ما شود كه از تخصص ما بيرون باشد و بايد به راحتي بگوييم «نمي دانم» و پاسخ را پس از اطلاع از مطلب به آن شخص برسانيم.
معظم له در پايان بيان داشتند: اگر بگويد «نمي دانم»، نقص نيست و نزد خداي متعال مقام دارد.