مصیبت یکی از شئون زینب کبری (س) است

زینب سلام الله علیها، عالمه غیر معلمه
تمام اهل زمین و آسمان به حضرت زینب سلام الله علیها باید امشب این باشد:
کتاب فضل تو را آب بحر کافی نیست که تر کنم سرانگشت و صفحه بشمارم
حقایق و معارف گاهی در کوتاه ترین کلمات و عبارات می آید. در اسما الهی گاهی چند حرف می شود مستجمع تمام صفات، "الله".
برای زینب کبری سلام الله علیها مجموع آنچه که از کلام معصوم ساتع شده است را بر صفحه بیاوری چند صفحه بیشتر نیست. اما اگر این را بخواهیم تبیین کنیم راجع به شخصیت ایشان، همین دو فراز می شود : "عالمه غیر معلمه".
علم لدنی یعنی همین، و بعد از آن عقیله بنی هاشم، بنی هاشمی که سرآمد روزگارند عقیله شان، عاقلشان ی شود زینب کبری سلام الله علیها. عقل محض در این طایفه است.
این عظمت مانع این نیست که ما سخن نگوییم و نشنویم، ما مستقیم نمی توانیم به شمس نگاه کنیم اما این معنایش این است که از فضایل شمس بی بهره باشیم.
آب دریا را اگر نتوان کشید هم به قدر تشنگی باید چشید
ما به اندازه خودمان باید تلاش کنیم و بدانیم. بلکه در معدن وجود اهل بیت علیهم السلام یک گوهر هم نصیب ما شود.
مصیبت از شئون زینب سلام الله علیها
زینب کبری سلام الله علیها، شئون مختلفی دارد ما بعضی از آن ها را شنیده ایم، خود مصیبت یک شأن است. انتهای مصیبت توحید است.
یکی از حقایق و لایه های مهم زندگی، زیبا دیدن همه چیز است که برای زینب کبری سلام الله علیها میسر شد، راهش این است که از کانال بلا و مصیبت گذشت، اگر انسان از کانال بلا بگذرد زیبایی های عالم را میبیند و الا در یک روزی یک جنگ نابرابر اتفاق بیافتد، 18 نفر از نزدیکانت را از دست بدهی، امام زمانت را در مقابل چشمانت قطعه قطعه کنند، به اسارت بروی، به تو لقب ام المصائب بدهند، بعد تو در مقابل آن ملئون قرار بگیری، به اقتدار بایستی، او بگوید: دیدی خدا شما را خار کرد؟ و آنجا بخروشی و بگویی: " ما رایت الا جمیلا"!!
این جز از زینب کبری سلام الله علیها و مکتبی که از کانال بلا بگذرد ساخته است؟
شجاعت زینب کبری سلام الله علیها نیز یکی از شون آن حضرت است. در خطبه آن حضرت آمده است که رو کرد به یزید و گفت: من تو را خیلی کوچک میبینم.
ایثار و مقام عبودیت آن حضرت، علم ایشان، فهیمه بودنشان همه از شئون زینب کبری سلام الله علیها است.
یکی دیگر از شئون ایشان، این بود که این بزرگوار جز ناقلان حدیث است، ایشان از پیامبر اکرم (ص)، از حضرت زهرا(س)، از امام علی(ع) نقل روایت دارند.
حضرت زینب سلام الله علیهایکی از ناقلان خطبه فدکیه است، در آن زمان حضرت 5 سال داشتند، اما تمام کلمات مادر را به یاد داشتند، عالمه غیر معلمه همین است.
اولین غیبت در تاریخ برای حضرت ادریس (ع)
نقش نگین انگشتر حضرت ادریس علیه السلام این بوده که نتیجه ایمان به خدا پیروزی است. هرکه با خدا باشد پیروز است.
حضرت ادریس بسیار تبلیغ کرد، اما ایمان آورندگان به ایشان کم بودند . در طول تاریخ تا زمانی که امام زمان(عج) ظهور کنند دین و دین داران در غربت به سر می برند.
تمام معارف حضرت ادریس علیه السلام در این چند جمله خلاصه می شود که در خطبه حضرت زینب سلام الله علیها هم آمده است:
توحید، پرستش خدا، دوری از گناه، که یکی از شاگردان زمان خودش در یک جمله تمام اینها را خلاصه می کند.
یکی از آنها، مژده آمدن خاتم الانبیا(ص)، دیگری امر به معروف و نهی از منکر، رعایت حق ضعیفان، برای رهایی از عذاب الهی کار کردن، رفتار عادلانه داشتن، نماز، روزه، ذکات، که اینها همه تعالیم انبیا است و ورثه انبیا اهل بیت علیهم السلام هستند.
مردم انقدر حضرت ادریس را اذیت کردند که خود خدا فرمان داد ادریس از این مردم فاصله بگیر چون اینها قدر تو را نمی دانند. لذا اولین غیبت در تاریخ برای حضرت ادریس علیه السلام است.
وقتی خدا حجتش را از مردم بردارد بلا نازل می شود، 40 سال این امت گرسنه بودند، بعد از 40 سال فقهایی در زمان غیبت توانستند مردم را جمع کنند، گفتند حضرت ادریس در غیبت است، این گرفتاری ها برای این است که پیغمبر خدا در میان ما نیست.
حضرت ادریس از مردم چه میخواست؟ این جمله را " عالم محضر خدا است در محضر خدا معصیت نکنید" اگر کسی این جمله را بفهمد لغزش ندارد.
وقتی امت ادریس توبه کردند خداوند فرمان به ظهور ایشان داد. ادریس اشتباهی کرد و گفت: خدایا از کجا معلوم که توبه اینها واقعی باشد؟ خداوند به همین دلیل 3 روز حضرت را به بدترین شکل ممکن گرسنه نگه داشت.
زینب کبری سلام الله علیها می گوید مادرم زهرا سلام الله علیها گفت ما اهل بیت علیهم السلام ورثة الانبیا هستیم، انبیا چه برای ما به ارث گذاشتند؟ توحید را.