خوش اخلاقی و پرداخت خمس رزق و روزی را افزایش می دهد

کد خبر: 76341
کارشناس علوم قرآنی گفت: خواندن نماز اول وقت، انجام واجبات و ترک محرمات، خوش اخلاقی به ویژه با خانواده و در جامعه با افراد و مومنان باعث می شود که رزق و روزی افزایش پیدا کند.
وارثحجت الاسلام والمسلمین محمد خوش نظر کارشناس علوم قرآنی درباره اعمال موثر در افزایش رزق و روزی گفت: خواندن نماز اول وقت، انجام واجبات و ترک محرمات، خوش اخلاقی به ویژه با خانواده و در جامعه با افراد و مومنان باعث می شود که رزق و روزی افزایش پیدا کند.  

وی در همین راستا افزود:نماز شب، خواندن سوره واقعه پیش از خواب، سوره یاسین در شب ها و صبح جمعه، خواندن آیت الکرسی و سوره توحید سه بار پس از آیت الکرسی و همچنین قرائت هر روز 11  بار سوره توحید قبل از خروج از منزل، از مواردی است که در افزایش رزق و روزی موثر است.

این کارشناس علوم قرآنی درباره افزایش رزق و روزی براساس دعا، اظهار کرد: توصیه روایات و منابع دینی و صرف انجام اعمال وارد شده در این منابع از سوی افراد به معنای افزایش رزق و روزی نیست و نباید افراد به این موارد اکتفا کنند؛ بلکه باید در ابتدا برنامه ریزی و تلاش خود را در جهت تامین معاش و درآمد همواره در زندگی داشته باشند و در کنار آن این مسائل عبادی را اعمال کنند.

حجت الاسلام والمسلمین خوش نظر به وضعیت کنونی عمل افراد به توصیه های عبادی در افزایش رزق و روزی اشاره کرد و توضیح داد: یکی از مسائلی که باعث تنگی رزق و روزی می شود، عمل نکردن به این وظایف است. افراد زیادی به بنده مراجعه و بیان می کنند که در آمد ما بد نیست اما کفایت نمی کند و برکت ندارد. وقتی بررسی می کنیم متوجه می شویم که مرجع تقلید ندارند و اگر دارند اهل خمس و زکات و رعایت سال خمسی نیستند.  

وی ادامه داد: کشاورز در پاییز و زمستان شاخه های درخت را می برد و این باعث کمبود نمی شود؛ بلکه باعث پربارتر شدن درخت و میوه آن می شود. درباره مال هم همین اتفاق می افتد. وقتی که انسان زکات، صدقه و خمس سالانه خود را بدهد برکت در روزی و مال به همراه دارد.

این کارشناس علوم قرآنی درباره توصیه به خمس بیان کرد: روایت از ائمه اطهار(ع) است که فرموده اند ما هیچ نیازی به خمس شما نداریم. اما همین که شما مال خود را حساب و کتاب کرده و خمس خود را بپردازید؛ دعای ما را به همراه دارد و باعث برکت و افزایش رزق و روزی شما می شود. خداوند در آیه 7 سوره ابراهیم می فرماید: "وَ إِذْ تَأَذَّنَ رَبُّكُمْ لَئِنْ شَكَرْتُمْ لَأَزِيدَنَّكُمْ وَلَئِنْ كَفَرْتُمْ إِنَّ عَذابِى لَشَدِيدٌ". "و آنگاه كه پروردگارتان اعلام كرد كه اگر واقعا سپاسگزارى كنيد نعمت شما را افزون خواهم كرد و اگر ناسپاسى نماييد، قطعا عذاب من سخت‏ خواهد بود. در اینجا بیان می شود که شکرگزاری باعث افزایش رزق و روزی می شود و شکر به این است که انسان از مال خود در جای خود مصرف کند و بخل نداشته باشد، به دیگران کمک کند و وجوهات شرعی را بپردازد.

حجت الاسلام والمسلمین خوش نظر به تقوا اشاره و خاطرنشان کرد:  خداوند در قرآن درباره رعایت تقوا و تاثیر آن در رزق و روزی می فرماید: "و مَنْ يَتَّقِ اللَّهَ يَجْعَلْ لَهُ مَخْرَجاً وَ يَرْزُقْهُ مِنْ حَيْثُ لا يَحْتَسِبُ". "هر کس از خدا پروا بدارد و حدود الهى را رعایت کند، خدا براى بیرون شدن او از تنگناها راهى پدید مى آورد و از جایى که تصوّر نمى کند ، به او روزى مى رساند و نیازهاى زندگى اش را برطرف مى سازد". یعنی خداوند روزی را از جایی که انسان حساب نمی کند به او می رساند.

منیع: میزان