برپایی قیام ها و پرچم ها قبل از ظهور حتمیت دارد

کد خبر: 76506
حجت الاسلام فوادیان با بررسی سندیت روایاتی که از قیام پیش از ظهور نهی می کنند، گفت: براساس آیات قرآن باید با طاغوت مبارزه کرد و به جهاد پرداخت و هرگاه تعارضی در روایات با آیات قرآن مشاهده شد، باید قرآن را ملاک قرار داد.
وارثحجت‌الاسلام محمدرضا فوادیان، کارشناس مباحث مهدوی ، در پاسخ به این سوال که آیا روایت «هر پرچم و انقلابی که پیش از ظهور امام زمان (عج) قد علم کند، طاغوت و محکوم به شکست است»  دارای سند متقن می باشد، اظهار کرد: مجموعه ای از روایت ها مبنی بر نهی از قیام در زمان قبل از ظهور امام زمان (عج) مطرح می شود که به طور معمول، این روایات جعلی و ساخته بن العباس است که قصد داشتند، مانع از قیام مردم در برابر ظلم خود شوند.

وی ادامه داد: بنی عباس با بهره گیری از افرادی که به نقل و جعل حدیث مشغول بودند، به جعل احادیث می پرداختند مبنی بر آنکه هر پرچمی قبل از قیام امام زمان (عج) برافراشته شود، طاغوت است.

چرا ائمه اطهار(ع) مردم را از قیام منع می کردند؟

فوادیان با بیان اینکه البته احادیث صحیح السندی شبیه به این روایات وجود دارد، گفت: زمانی که با ابعاد مختلف حدیث شناسی آن روایات مورد بررسی و تامل قرار می گیرد، مشخص می شود که دلالت به زمان بیان حدیث دارد، بطور مثال داریم امام صادق (ع) می فرمایند: «کُلُّ رَایَةٍ تُرْفَعُ قَبْلَ قِیَامِ الْقَائِمِ فَصَاحِبُهَا طَاغُوت یعبد من دون الله؛ هر پرچمی که قبل از قیام قائم برافراشته شود صاحب آن طاغوتی است که غیر خدا را عبادت می کند» یا در روایت دیگری داریم، حکومتی که دعوت به خودش کند، طاغوت است.

این پژوهشگر و مولف مهدوی با بیان اینکه انقلاب اسلامی ایران به رهبری امام خمینی(ره) و آیت الله خامنه ای، هیچگاه قیام دعوت به نفس خود نبوده است بلکه هدفش را زمینه سازی برای ظهور امام زمان (عج) بیان کرده است، گفت: اگر امام خمینی(ره) مردم را به خویش می خواند و اطاعت از غیر خدا را طلب می کرد، دعوت شان طاغوتی بود اما اهداف و عملکرد انقلاب اسلامی، هیچگاه این گونه نبوده است. 

وی با اشاره به اینکه برخی از گروه ها و تفکرات برای مقابله با انقلاب اسلامی و انحراف اذهان این قبیل روایات را ملاک اقدامات خود قرار داده اند، تصریح کرد: در این روایات داریم: «کُلُّ رَایَةٍ» یعنی هر پرچمی که جمله ای نکره است و در ادامه برای این پرچم، قیدی گذاشته است که صاحب آن، افراد را به خود دعوت کند یا به غیر خدا دعوت کند و این چنین قیام و حکومتی را طاغوت دانسته است.

برپا شدن قیام ها و پرچم هایی قبل از ظهور حتمیت دارد

فوادیان با بیان اینکه در اسلام، احکامی در زمینه های سیاسی و دعوت به تشکیل حکومت وجود دارد، گفت: اگر این روایت عمومیت داشته باشد که مخالف با این احکام خواهد بود و حتی قبل از ظهور امام زمان (عج)، پرچم ها و قیام هایی شکل خواهد گرفت که در روایات مورد تمجید قرار گرفته اند.

کارشناس مرکز تخصصی مهدویت اضافه کرد: برای شناخت دقیق این روایات باید زمان شناسی داشته باشیم و حرکات معصومان(ع) را در زمان بیان روایت مورد نظر قرار دهیم و در این زمینه باید بدانیم که معصومان(ع) در مرکز ظلم و طاغوت زندگی می کردند، عده ای نزد ائمه (ع) می آمدند و از ایشان می خواستند که قیام کنند، بطور مثال بنی عباس با بنی امیه درگیر شده بودند و مردم نزد امام باقر(ع) و امام صادق(ع) می آمدند که قیام کنید و حضرت(ع) به این جهت که افراد کافی و توان لازم برای قیام وجود نداشت می فرمودند: «هر پرچمی قبل از قیام قائم(عج) برافراشته شود، محکوم به شکست است».

وی با اشاره به اینکه در کتاب «دادگستر جهان» پنج گونه از این روایات جمع آوری شده است که مردم را از قیام قبل از خروج سفیانی نهی می کند، تصریح کرد: در برخی از این روایات داریم که کندن کوه ها، قبل از ظهور و قیام امام زمان (عج) راحت تر از مبارزه با طاغوت است، در حالی که این روایات بنا دارد اعلام کند، هم اکنون زمان قیام امام(عج) نیست زیرا اگر ایشان هم قیام کند، ممکن است، گرفتار شوند.

تقدیر ائمه اطهار(ع) در قیام های «زید» و «مختار»

فوادیان با اشاره به اینکه بعد از واقعه عاشورا، اهل بیت(ع) نحوه مبارزه خود را تغییر دادند، گفت: برخی از معصومان(ع) به خاطر حفظ شیعیان فرمودند: «قیام نکنید» اما این روایات ناظر به زمان خود این ائمه علیهم السلام بوده است و قابل تعمیم به تمامی دوران ها نیستند.

کارشناس مرکز تخصصی مهدویت ادامه داد: ائمه اطهار(ع) به جهت حفاظت از شیعیان خود دستور به قیام ندادند اما زمانی که «زید» یا «مختار» قیام کردند، مورد تعریف و تقدیر آن حضرات(ع) قرار گرفتند.

نهی مردم از قیام علیه طاغوت با آیات قرآن کریم تعارض دارد

وی با اشاره به اینکه هیچگاه روایات اهل بیت(ع) با آیات قرآن تعارض ندارد، تاکید کرد: اگر این روایتِ عدم مبارزه با ظلم و طاغوت، تسری به زمان های بعد نیز داشته باشد با آیات ظلم ستیزی و مبارزه با طاغوت قرآن کریم تعارض خواهد داشت زیرا در آیات قرآن، امر به معروف، جهاد و عدم سازش با ظالمان مورد تاکید قرار گرفته است.

فوادیان با بیان اینکه قرآن طاغوت در هر زمان را بزرگترین منکر معرفی می کند، ابراز کرد: براساس آیات قرآن باید با طاغوت مبارزه کرد و به جهاد پرداخت و هرگاه تعارضی در روایات با آیات قرآن مشاهده شد باید قرآن را ملاک قرار داد.

نخستین گام برای زمینه سازی ظهور، خودسازی است

کارشناس مرکز تخصصی مهدویت در پاسخ به این سوال که برای تحقق هدف زمینه سازی ظهور امام زمان (عج) در انقلاب اسلامی ایران باید چه کرد، افزود: برای زمینه سازی ظهور باید در دو حوزه تلاش کرد، اجتماع از افراد تشکیل می شود لذا تمامی افراد در انقلاب اسلامی باید بدانند برای زمینه سازی ظهور چه کاری می توانند انجام دهند؟

وی ادامه داد: انسان ها در این انقلاب ابتدا باید به خودسازی بپردازند و در مرحله بعد باید به دگرسازی یا همان جامعه سازی بیندیشند که نمونه بارز این گزاره، امام خمینی(ره) بودند که با خودسازی اولیه، توانستند شرق و غرب عالم را نجات دهند لذا یک منتظر زمینه ساز نباید از احوالات خود غافل باشد.

تشکیل خانواده های مهدوی، دومین گام برای زمینه سازی

فوادیان با بیان اینکه قرآن می فرماید: «قُوا أَنْفُسَکمْ وَ أَهْلِیکمْ؛ خود و خانواده خود را ... »، گفت: قرآن ابتدا از پرداختن به خود و بعد به پرداختن به دیگران فرمان می دهد، از این رو، یک منتظر بعد از خودسازی باید به دنبال تشکیل یک خانواده مهدوی، به عنوان یک نهاد ویژه بپردازد و در مرحله بعدی به ساخت جامعه و شاخص های ویژه آن از قبیل: تکافل اجتماعی نظر داشته باشد؛ بدین معنا که منتظران باید به فکر یکدیگر و کمک به هم باشند و کفالت اجتماعی را هم را بر عهده بگیرند.

این پژوهشگر و مولف مهدوی در پایان تاکید کرد: امام زمان (عج) به علی بن مهزیار می فرمایند که «تنها به فکر خود نباشید، در اموال شما، حقی برای سائلان و محرومان وجود دارد»، این دستورات اجتماعی می تواند راهگشای جامعه منتظر و مدعی زمینه سازی باشد.