در پی این سختی های دنیا، شیرینی آخرت در پیش است

کد خبر: 76952
رسول الله (ص) می فرمایند: در پی این سختی های دنیا، شیرینی آخرت در پیش داری. حضرت زهرا می فرمایند: ای رسول خدا! بر نعمت های ظاهری و باطنی خدا شکر. آنچه داده است از باب رحمتی بوده و آنجه نداده است از باب حکمت.

وارث: مراسم عزاداری ایام شهادت حضرت زهرا(س) با سخنرانی حجت الاسلام سید میرهاشم حسینی و مداحی حاج امیر عباسی، حاج حمید دادوندی، کربلایی امیر علی پورزرگری در هیئت نورالرضا علیه السلام برگزار شد.


در ادامه خبر متن سخنرانی حجت الاسلام سید میرهاشم حسینی  را میخوانید:

در پی این سختی های دنیا، شیرینی آخرت در پیش است/شکر حضرت زهرا(س) در مقابل سختی های زندگی

شکر حضرت زهرا(س) در مقابل سختی های زندگی


در روایتی نقل شده است که روزی پیامبر اکرم صل الله علیه و آله وسلم نزد حضرت زهرا سلام الله علیها آمدند؛ دیدند که حضرت زهرا سلام الله علیها زندگی تقریبا سختی دارند، روی یک زیر اندازی که خوب نیست نشسته اند و مشغول شیر دادن به بچه هستند و در همان حال با دست دیگر در حال آسیاب کردن آرد برای تهیه نان بودند.
وضعیت داخل خانه در ظاهر وضعیت خوبی نبود. وجود مبارک معصومین علیهم اسلام از لحاظ عاطفه در اوج هستند، پیامبر صل الله علیه و آله وسلم آنجا به گریه می افتند، انسان در این دنیا سختی هایی دارد، خیل بد است انسان فرزندش را طوری تربیت کند که طاقت سختی را نداشته باشد، این بچه همیشه در درس، علم، کار و زندگی نا موفق است. باید به او یاد بدهی که سختی بکشد تا به گنج دسترسی پیدا کند.
حضرت آنجا نگاه زیبایی به ما یاد می دهد، می فرمایند: در پی این سختی های دنیا، شیرینی آخرت در پیش داری.
حضرت زهرا می فرمایند: ای رسول خدا! بر نعمت های ظاهری و باطنی خدا شکر. آنچه داده است از باب رحمتی بوده و آنجه نداده است از باب حکمت.
این تصویر آن قدر زیبا است که سوره و آیه نازل می شود : "وَالضُّحَى وَاللَّيْلِ إِذَا سَجَى ..." 

قلب شاکر، دلیل خوشبختی انسان

حضرت زهرا در خطبه فدکیه در سخت ترین زمان و حالت و سخت ترین گرفتاری که برای مومنان پیش می آید؛ به ما یاد می دهد که شاکر باشیم، این یک آرامش عمیقی در ما ایجاد می کند. اینکه قلب آدم شاکر باشد بسیار در خوشبختی انسان تاثیر دارد. شاکر باشیم، این امنیت و آرامش درونی در آدم ایجاد می کند.
دین نگاه بسیار زیبایی به شیر دادن به بچه دارد. زمانی که فرزند گریه می کند و پدر و مادر اذیت می شوند، ذکر لااله الا الله است، ثواب صلوات بر آنها نوشته می شود.
گناهان مادر بعد از شیردهی به فرزندش بخشیده می شود. تمام خوبی های فرزند برای والدین نوشته می شود.
در روایات داریم پدر یا مادر شما مشرک هم باشد، نگاه محبت آمیز به آنها بکنید ثواب نماز برای شما نوشته می شود.

مراتب شکر چیست؟

انسان برای اینکه شاکر باشد اول باید نعمت ها را بشناسد. باید توجه کنیم خداوند چه نعمتی به ما داده است. گاهی فراموش میکنیم. معلم خوب داشتیم، شکر نکردیم از ما گرفته اند.
کودک بودم در شب قدر فوتبال بازی می کردم، یک فردی آمد و من را نصیحت کرد و گفت شب قدر است فوتبال بازی می کنی؟ همان موقع در فکر فرو رفتم. گاهی خداوند یک نعمتی میدهد کسی ما را نصیحت کند که متحول شویم. شاکر باشیم.
گاهی نعمت های خوبی نصیب ما شده است ولی توجه نداریم و غفلت می کنیم.
شخصی برای امام صادق علیه السلام کار میکرد، روزی امام که وارد مسجد شدند این شخص در ورودی ایستاد و مراقب مرکب حضرت بود. یک نفر از خراسان نزد این شخص آمد و گفت تو همانی هستی که به امام صادق علیه السلام خدمت می کنی؟ گفت: بله.
 گفت حقوق تو چقدر است؟ مقدار حقوق را که اعلام کرد آن فرد گفت من در خراسان مال و اموال و ثروت مفصل دارم همه آن را به تو میدهم به یک شرط، این شغلت را به من بدهی تا من به امام صادق(ع) خدمت کنم تو به خراسان بروی.
آن شخص سریع نزد حضرت رفت و گفت اگر کسی بخواهد به من خیری برساند شما اجازه می دهید؟
 حضرت فرمودند: بله.
اگر کسی بخواهد به من مددی برساند و کمکی کند شما رخصت می دهید؟
حضرت دوباره فرمودند: بله.
آن شخص گفت: فردی پیدا شده که در خراسان میخواهد مال  و اموال و زندگی اش را به من بدهد در عوض به اینجا بیاید نزد شما باشد و شما اجازه بدهید من بروم. 
حضرت فرمود مانعی ندارد.
شخص با خوشحالی به نزد فرد خراسانی رفت و گفت امام قبول کردند و آن شخص هم با افتخار خادم امام صادق علیه السلام شد و خادم قبلی امام هم به سمت خراسان رفت.
در هنگام رفتن امام متوجه شدند که او الحمدالله الی نعم را بلد است اما نعمت های باطنی را نمی شناسد، فقط نعمت های ظاهری را میبیند.
صدایش زد و گفت برگرد، تو یک عمر به من خدمت کردی، به ازای این خدمتی که به من کردی، من چیزی به تو می گویم، خودت انتخاب کن.
این دنیا تمام می شود، برزخ هم تمام می شود، رسول الله صل الله علیه و آله و سلم بر منبری از نور قرار می گیرند، در عالمی که تماما ظلمات است، ایشان منشا نور هستند؛ همه انوار آرامش و آسایش ابدی نزد ایشان است، کنار حضرت؛ امیرالومنین علی علیه السلام قرار دارند و ما اهل بیت متصل به امیر المومنین علیه السلام و همه شیعیان متصل به ما هستند.
 هر جا ما باشیم شیعیان ما همراه ما هستند، خواستم به تو بگویم در آن قیامت چه خبر است، حال خودت انتخاب کن.
کمی فکر کرد و رفت به مرد خراسانی گفت پشیمان شدم. اینجا نزد امام بهتر است. وقتی این انتخاب را کرد حدود هزار سکه به دست آورد و خیر دنیا و آخرت به او رسید. 

اولین مرتبه از مرتبه شکر این است که بندانیم خداوند چه نعمتی به ما داده است. قیمت چشم ما چند است؟ تا به حال شکرش را به جا آورده ایم؟
قلب ما،بدن ما چقدر می ارزد؟ خداوند غوغا کرده است.
نعمت پدر و مادر و خواهر و برادر و رفیق خوب را هم نمیدانیم. خیلی از نعمت ها را نمیدانیم.
شخصی به رسول الله صل الله علیه و آله وسلم فرمود: خداوند به من نعمت بسیاری داده است، دست به هر چیزی میزنم طلا می شود، آیا من هم شامل این سنت می شوم که خداوند با بعضی مخلوقات کاری ندارد و همه چیز به آنها می دهد؟ خدا من را از قلم انداخته است و کاری با من ندارد؟
حضرت فرمودند نه. اگر تو نعمت خدا را شکر می کنی و مراتب شکر را به جا می آوری شامل این سنت نمی شوی. 
در روایت نبوی داریم، کسی که سیر باشد و نعمت خداوند را شکر کند، ثواب او مثل کسی است که گرسنه باشد و از گرسنگی روزه گرفته باشد. 
ثواب کسی که مال و ثروت دارد و شکر میکند، مانند کسی است که فقیر است و قناعت می کند.
دومین مرتبه از مراتب شکر این است که انسان نمک نشناس نباشد. کسی که یک نعمت به آدم می دهد، که در صدر آن خداوند است، باید قدردان باشد. 
اگر میخواهید بدانید شخصی به عنوان همسر به درد زنگی میخورد باید ببینید درمورد پدر و مادرش نمک نشناس و قدرنشناس نباشد.
دختر یا پسری که هنگام خواستگاری پدر و مادرش را کنار می گذارد، مطمئن باشید در خانه شما هم حتی پس از 10 سال خدمت کردن شما را کنار می گذارد، چون قدر نان و نمک را نمی داند. این ملاک بسیار مهمی است. 
روحیه تشکر و قدر دانی را اگر داشته باشی از سمت کسانی که هیچ وقت گمان نمی کرد نعمت به سوی او می آید. 
سومین مرتبه شکر قلبی است. 


در پی این سختی های دنیا، شیرینی آخرت در پیش است/شکر حضرت زهرا(س) در مقابل سختی های زندگی