همراه بودن امید و ترس نسبت به خداوند موجب سعادت و کمال می شود
کارشناس علوم قرآنی گفت: صرف داشتن امید به خداوند و نداشتن ترس از او سبب غوطه ور شدن انسان در گناه و نرسیدن به کمال و سعادت می شود.
وارث :سعید شمس کارشناس علوم قرآنی درباره امید و ترس نسبت به خداوند گفت: ما انسان ها طوری خلق شده ایم که باید نسبت به خداوند علاوه بر امید، ترس نیز داشته باشیم این مساله سبب می شود که از خود مراقبت کنیم و خود را رها شده ندانیم. نهی های خداوند است که باعث ترس ما می شود و باید مورد توجه قرار گیرد.
امید و ترس نسبت به خداوند
وی در همین راستا افزود: اگر نهی در کار نباشد و فقط دوستی و محبت از سوی خدا حاکم باشد؛ مانند این است که فقط زندگی روی محبت بچرخد و این برای انسان مشکل ساز شده و باعث می شود انسان ها فقط کارهایی را که دوست داشته باشند، انجام بدهند.
این کارشناس علوم قرآنی درباره تاثیرات محبت و ترس از خداوند، اظهار کرد: ما باید هم محبت، هم ترس خدا را مدنظر داشته باشیم و بدانیم اگر محبت خدا را به دست نیاوریم شامل خشم خداوند می شویم. البته یک تعبیر دیگر نیز وجود دارد که بعضی ها معتقدند مادری که به فرزندش علاقمند است گاهی به وی خشمگین می شود، چون در غیر این صورت فرزند خود را به خطر می اندازد.
شمس با تاکید به اینکه محبت و خشم خداوند دو روی یک سکه و همراه باهم هستند، افزود: اگر فرض کنیم هیچ ترسی از خداوند نداشته باشیم و معتقد باشیم خداوندی که می شناسیم کسی را به جهنم نمی برد؛ انسان سرکش خواهد شد و هر کاری را که دوست دارد، انجام خواهد داد. از طرفی اگر فقط از خداوند ترس داشته و امیدی نداشته باشیم تکاملی نخواهیم داشت این خوف و رجا و محبت و غضب همیشه باید با یکدیگر همراه باشد تا انسان را به سعادت و کمال برساند.
منبع: خبرگزاری میزان