آنچه را که به دلت بند است را در راه خدا بده!
پرداخت زکات نعمت به این معنا است که آن نعمت را بیمه میکنید، یعنی باعث می شوید آن نعمت گرفته نشود. خداوند به شما نعمت آبرو داده است، اگر واسطه خیر شدید باعث می شوید آبروی شما حفظ شود.
وارث: جشن میلاد حضرت زهرا سلام الله علیها باسخنرانی حجت الاسلام سید حمید میرباقری و مداحی حاج اصغر دوستی در هیئت مرحوم عبدالشاه ، برگزار شد.
در ادامه خبر متن سخنرانی حجت الاسلام میرباقری را میخوانید:

زکات نعمات الهی را بپردازیم!
خداوند متعال در مقابل هر نعمتی که به انسان عنایت نموده یک زکات و پاسخی قرار داده است. در روایات به پاسخی که شما در مقابل یک نعمت می دهید " معروف" گفته می شود. معروف یعنی کار خوب انجام دادن و احسان کردن.
امام علی علیه السلام می فرمایند: "المعروف زکاة النعم" کار خیر، احسان و معروف، زکات نعماتی است که خداوند به انسان می دهد.
خداوند نعمت های متفاوتی را به ما عرضه داشته که هر پاسخ با نعمت هم خوانی دارد.
امام صادق علیه السلام می فرمایند: خداوند برای هر چیزی زکات قرار داده است و زکات علم و دانش این است که آن را حبس نکنید و آن را به کسانی که لایق هستند برسانید.
پیامبر(ص) به دلیل همین شایستگی که در امیرالمومنین(ع) دید بسیاری ازابواب علوم الهی را به روی قلب و دل ایشان گشود.
امام علی علیه السلام میفرمایند: خداوند برای هر چیزی زکاتی قرار داده است و زکات عقل، تحمل انسان نادان است.
پرداخت زکات نعمت به این معنا است که آن نعمت را بیمه میکنید، یعنی باعث می شوید آن نعمت گرفته نشود. خداوند به شما نعمت آبرو داده است، اگر واسطه خیر شدید باعث می شوید آبروی شما حفظ شود.
پس زکات آبرو، واسطه خیر، زکات بدن سالم عمل صالح، زکات پیروزی بخشش، زکات علم آموزش و زکات عقل تحمل نادان است. امیرالمومنین (ع) می فرمایند: زکات گشایش زندگی ( وقتی در گرفتاری نیستی و مشکلی نداری) این است که دست اقوام و همسایگان خود را بگیری. بستگان و همسایگان هم از این گشایش تو بهره ببرند.
این گشایش نه فقط مال، بلکه ممکن است واسطه گری برای حل مشکل کسی باشد.
روایاتی درباره زکات نعمات
حضرت محمد (ص) می فرمایند: وقتی شما مشکل کسی را حل می کنید، خداوند هفتاد و دو غصه و مشکل دنیا و هفتاد و دو غصه و مشکل آخرتی را از شما برطرف میکند.
گاهی مشکلات ما حل می شود و متوجه نمیشویم از کجا است، از آن گرهی است که برای دیگران باز کردیم و گاهی مشکلی در زندگیمان به وجود می آید که از آن گرهی است که باز نکردیم.
امام علی علیه السلام فرمودند: این کار خیری که انجام می دهید(دست گیری از دیگران) از زراعت های پر محصول است، از گنج هایی است که برتر از همه گنج هاست. مبادا اگر کسی کفران کار خیر تو را کرد( تشکر نکرد) تو مایوس شوی؟ تو به هدفی که باید رسیده ای.
امام محمد باقر علیه السلام می فرمایند: بقا دین و مسلمانان به این است که اموال دست کسانی قرار بگیردکه حق آن را بدانند، که بدانند با آن چه کنند. و آنجایی که مال در دست کسی قرار بگیرد که حق آن را بلد نیست و نمی داند با آن چه کند اسلام و مسلمانان را از بین می برد.
جامعه چطور از بین می رود؟ جامعه زمانی از بین می رود که پولدار نداند با مال خود پگونه هزینه کند. این پولدار گاه شخص است و گاه مسئولی که نمی داند با بودجه ای که در دستش است چه کند، بغض فقیر اینجا جامعه را از بین می برد.
امام علی علیه السلام میفرمایند: زمانی که وضع مالی خوبی داری، همه تو را می شناسند وقتی وضع مالی بدی داری، زن و فرزندت هم تو را نمی شناسند. این ها ست که در جامعه مشکل ایجاد می کند.
امام صادق علیه السلام درباره چهار ویژگی و خصلتی که کم آن هم زیاد است می فرمایند:
بیماری، دشمن که حتی داشتن یک دشمن هم زیاد است. آتش جهنم و فقر و نداری.
دوست داری خدا به زندگی ات نگاه کند؟
در سوره مبارکه دهر آمده است: در حالی که خودشان نیاز دارند به فقر دادند. این آیات از سوره دهر درسی را به ما می دهد و آن اینکه: دوست داری خدا به زندگی ات نگاه کند؟ دوست داری وقتی می گویی یا الله خداوند جوابت را بدهد؟
پس آنجایی که حتی خودت هم کم داری دیگران را فراموش نکن؛ این ایثار است. هم انفاق و هم ایثار باعث می شود خداوند متعال به زندگی انسان، نگاه کند و برکت دهد.
حضرت زهرا سلام الله علیها خانه آنچنانی داشت که اینطور فرزند تربیت کرد؟ نه. ایشان خانه محقر، جهاز محقر، زندگی محقر و محدود داشتند. پس خوشبختی فقط پول نیست، گویی زندگی این خانواده می خواهد به ما این پیام را بدهد مردم گمان نکنید سعادت و خوشبختی فقط پول است. خیلی ها وضعشان خوب است اما از زندگی لذت نمی برند.
حضرت زهرا سلام الله علیها لباس نو عروسی خود را بخشید. پیامبر (ص) ازحضرت پرسید: زهرا جان پس لباس عروسی ات کجاست؟ حضرت فرمود: در راه خدا دادم.
پیامبر(ص) فرمودند: چرا آن لباس را دادی؟ لباس های دیگرت را میدادی. حضرت زهرا(س) فرمودند در قرآن آمده است: هرگز به خیر و خوبی و نیکی نمی رسید مگر از آنچه به دلتان بند است در راه خدا بدهید.
این نه فقط مختص حضرت زهرا سلام الله علیها بلکه مختص به همه است. باید ایشان را الگو قرار داد. ایشان راه را نشان می دهند.
دوست داری تو هم در این مسیر باشی؟ راهش این است که آنچه را که به دلت بند است را در راه خدا بدهی.
جبرئیل نازل شد و گفت: یا رسول الله خداوند پیامی را برای فاطمه سلام الله فرستاده است به ایشان بگویید: به خاطر این کار و این انفاقت هر آنچه از ما بخواهی به تو می دهیم.