پیروی از اهل بیت(ع)؛ ضامن تداوم حرکت در مسیر هدایت
پیروی از اهل بیت(ع) نه تنها به استناد آیات قرآن جزء فرائض الهی است بلکه از هلاکت انسان و بطلان اعمال پیشگیری میکند.
وارث: پیروی از اهل بیت(ع) موضوعی است که در فرامین دینی از جمله قرآن کریم به آن تأکید شده است. آیه ۳۳ سوره محمد که به آیه «اولوالامر» معروف است به صراحت بر این موضوع تأکید میکند: «يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا أَطِيعُوا اللَّهَ وَأَطِيعُوا الرَّسُولَ وَلَا تُبْطِلُوا أَعْمَالَكُمْ؛ اى كسانى كه ايمان آورده ايد خدا را اطاعت كنيد و از پيامبر [او نيز] اطاعت نماييد و كردههاى خود را تباه مكنيد.» مفسرین شیعه و سنی بر این نکته اتفاق دارند که مقصود از «اولوالامر» در این آیه اهل بیت(ع) هستند و اطاعت از ایشان به مثابه اطاعت از خداوند واجب شده است, چراکه عبارات آیه شریفه با حرف واو عطف به یکدیگر متصل شدهاند.
امیرالمومنین(ع) در بیانی در خطبه ۹۷ نهجالبلاغه علاوه بر توصیه به این موضوع به بیان چرایی آن میپردازد: «اُنظُروا أهلَ بَيتِ نَبِيِّكُم فَالزَموا سَمتَهُم وَاتَّبِعوا أثَرَهُم فَلَن يُخرِجوكُم مِن هُدىً ولَن يُعيدوكُم في رَدىً فَإِن لَبَدوا فَالبُدوا وإن نَهَضوا فَانهَضوا ولا تَسبِقوهُم فَتَضِلّوا ولا تَتَأَخَّروا عَنهُم فَتَهلِكوا؛ به اهل بيتِ پيامبرتان بنگريد و راه آنان را بپوييد و از پى آنان حركت كنيد؛ زيرا آنان شما را هرگز از راه راست به در نمىبرند و هرگز شما را به تباهى نمىكشانند. هر گاه آنان باز ايستادند شما نيز باز ايستيد و هر گاه آنان برخاستند شما نيز برخيزيد. از آنان پيشى نگيريد كه گم راه مىشويد و از آنان عقب نمانيد كه نابود مىگرديد.»
همچنانکه امام علی(ع) در این خطبه عنوان فرمودهاند جدایی از اهل بیت(ع) موجب هلاکت و گمراهی است. در آیه «اولوالامر» نیز وجود عبارت «لَا تُبْطِلُوا أَعْمَالَكُمْ» در انتهای آیه بر این معنا دلالت دارد که عدم پیروی از خدا، رسول و اولوالامر موجب بطلان اعمال انسان است.